Äldre

Vi tror på att människor förtjänar ett värdigt liv, livet ut. Genom projekt tillsammans med Bräcke Diakonis hemtjänst och volontärer skapar vi mötesplatser för att bryta social isolering för äldre. I vårt boende Caroline erbjuder vi boende för äldre kvinnor som levt hemlöshet en längre tid. 

Vad betyder en frukost?

Snart är det dags för vår årliga frukoströrelse för Giving Tuesday! Då uppmuntrar vi alla att swisha en frukost, 20 kr, till en hemlös på vårt frukostcafé. ⁠Men vad betyder egentligen en frukost för någon som är hemlös?⁠⠀

Läs mer
"Vi möter kvinnor som kunde varit precis vem som helst"

Madeleine Forsén jobbar på vår kvinnoverksamhet Agora. Där får de träffa alla möjliga kvinnor med olika bakgrunder och historier, men det som dem alla har gemensamt är behovet av ett tryggt stöd. Här skriver Madeleine om sina möten och upplevelser med dessa kvinnor.  

Läs mer
"Här har jag min trygghet i livet"

Jeanette Hartman har fått hoppet om livet tillbaka tack vare Räddningsmissionens MatRättsbutik. Här har hon jobb och butiken och personalen är hennes fasta, trygga punkt i tillvaron. Efter ett våldsamt förhållande och att under en period varit hemlös har Jeanette fått lägenhet via Hjärterum.

Här kan du läsa mer om Jeanette och hennes liv 

Läs mer