Företagsengagemang i jul

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Många företagsvänner köper julklappar till sin personal via Räddningsmissionen. Köp enskilda gåvor i vår nya gåvoshop eller en större, skräddarsydd gemensam julklappsgåva efter era förutsättningar, önskemål och möjligheter.

Köp julklappar i vår gåvoshop!

Här köper du de perfekta presenterna till personalen eller kunderna. Samtidigt som du stöttar vårt arbete bland utsatta människor i Göteborg! Du väljer bland olika gåvor för olika verksamheter: köp 10 grötfrukostar, ett klädpaket, en dagsaktivitet på Solrosen eller en matpåse till en utsatt familj. För varje gåva får du ett fint gåvobevis som du dessutom kan skriva en egen hälsning på. Gåvobeviset skriver du sedan ut själv eller så kan du få det hemskickat via vanlig post.

Gåvoshop

Skräddarsy julklappsgåva till ditt företag

Vi hjälper er gärna att skräddarsy en julklappsgåva efter era förutsättningar, önskemål och möjligheter.

Här är några exempel:

  • 35000 kr – räcker till mat och bashjälp på vårt familjecenter för en utsatt tvåbarnsfamilj under ett helt år
  • 10000 kr – räcker till att driva vårt Frukostcafé för hemlösa under en dag
  • 5000 kr – bekostar vistelsen för ett barn som har frihetsberövad förälder på Solrosens sommarläger
  • 2300 kr – räcker till en fältarbetare bland utsatta kvinnor under en natt

Stötta vårt julfirande för olika utsatta grupper

Varje år anordnar Räddningsmissionen olika typer av julfirande för människor som lever i utsatthet. För våra gäster i frukostcaféet ordnar vi en julfest med jultallrik och julklapp. Även för de familjer som finns i vårt familjecenter i Betlehemskyrkan och i Solrosens verksamhet ordnas en julfest med mat, jultomte och julklappsutdelning. Dessa enkla fester är uppskattade aktiviteter för människor som oftast genomlider julen med en stor klump i magen.

Vi är tacksamma för bidrag till mat och julklappar. Gör företagets julfest till Räddningsmissionens julfest genom att t ex uppmuntra till en egen insamling bland personalen.

Julklappsinsamling på Gothia Towers

Även det här året arrangerar vi en julklappsinsamling tillsammans med Gothia Towers. Tillsammans ger vi fler utsatta barnfamiljer möjligheten att få en god jul, med julklappar. Vi vill helst ha presentkort (Nordstan, Frölunda torg, Allum, Bio etc.) så att vi kan ge utsatta familjer möjligheten att själva kunna handla det som just deras barn önskar sig mest. Julklapparna delas ut till behövande barn i Göteborgsregionen.

Inlämning i lobbyn på Gothia Towers 16/11 – 14/12

Hjälp oss med logistik och hantering

Vi hoppas och tror att vi får in flera tusen presentkort/julklappar. Detta kräver resurser till transporter, sortering och utdelning. Var med och ge ett bidrag till detta eller samla personalen och hjälp oss sortera klapparna under några timmar.  Kontakta Cia Hansson, volontäransvarig: cia.hansson@raddningsmissionen.se

Har du frågor kring hur ni som företag kan engagera er under julen?
Tveka inte att ta kontakt med oss!