Bidra till julklappar i form av presentkort för barnfamiljer och människor i utsatthet

Inför julen finns det många familjer i Göteborg som har svårt att få råd med julklappar. Julen blir istället en jobbig tid, fylld med längtan, oro och dåligt samvete. Nu kan du vara med och skänka lite glädje och julfrid till dessa människor genom att bidra till  julklappar i form av presentkort för barnfamiljer och människor i utsatthet.

Välkommen att antingen lämna ett presentkort i vår låda i Gothia Towers lobby eller swisha ett bidrag här nedan.

Ge en gåva

Istället för vår traditionsenliga Julklappsinsamling

I år får Räddningsmissionens traditionsenliga julklappsinsamling en ny skepnad. Istället för att samla in fysiska klappar har du i år möjlighet att ge bort presentkort i vår julinsamling. Trots att symboliken i att lämna julklappar är väldigt fin har vi i samråd med våra socialarbetare, som känner målgruppen som tar del av gåvorna, beslutat att presentkort är bättre än fysiska julklappar. När en person får ett presentkort får denne möjlighet att själv köpa en julklapp till exempelvis sitt barn. Att få välja själv, och ta egna beslut, visar på en egenmakt varje människa har rätt till i sitt liv. Genom att ge presentkort är du med och bidrar till både julklappar och självbestämmande för människor i utsatthet.

 

”Jag har haft så ont i magen och inte vetat hur jag ska kunna trolla fram julklappar till barnen. Nu har en stor sten lyfts från mina axlar. Jag är så himla tacksam”⁠

Mamma som tidigare tagit emot från Julklappsinsamlingen

“Vi visste inte hur vi skulle orka oss igenom ännu en jul men nu gör vi det. Tack så mycket.”⁠

Förälder som tidigare tagit emot från Julklappsinsamlingen

"Jag fick julklapparna till mina 3 barn idag och vill av botten av mitt hjärta tackar för ni räddar våran jul Varma hälsningar o God jul till er fina medmänniskor”

- Änka med tre barn som tidigare fått ta emot från Julklappsinsamlingen

Frågor och svar om vår julinsamling

Hur funkar er julinsamling?

I vår julinsamling kan man bidra på två sätt:

- Lämna in fysiska presentkort i lobbyn till Gothia Towers.
- Swisha ett bidrag till presentkort här

Swisha en gåva

Vad samlar ni in i er julinsamling?

Vi samlar in fysiska presentkort, gärna från Nordstan eller Frölunda Torg. Presentkort till större shoppingcenter gör det möjligt för våra målgrupper att kunna handla precis det de själva vill och behöver utan flera mellanhänder.

Du får gärna lämna fysiska presentkort från Nordstan eller Frölunda Torg i vår låda på Gothia Towers. Presentkort till större shoppingcenters gör det möjligt för våra målgrupper att kunna handla precis det som de själva behöver utan flera mellanhänder. Du kan också swisha ett bidrag till presentkort här nedan.

Swisha en gåva

Var kan jag lämna fysiska presentkort till er julinsamling?

Insamlingen av presentkort sker i entrén på Gothia Towers.

Samlar ni in fysiska julklappar?

Nej. Efter flera år av julklappsinsamling där vi mötts av ett fantastiskt engagemang från Göteborgarna, har vi nu låtit vår julklappsinsamling ta ny en form. Detta för att bättre kunna möta de behov som finns i våra verksamheter och ge målgruppen själva möjlighet att välja sin julklapp. Därför samlar vi från och med i år endast in presentkort till våra verksamheter. Detta beslut har tagits i samråd med våra socialarbetare som känner våra målgrupper bäst. Vi hoppas att engagemanget kommer vara lika stort om inte större, för behoven är fortfarande stora i vår stad.

Kan jag bidra till julinsamlingen av presentkort på ett annat sätt än genom insamlingen på Gothia Towers?

Ja! Välkommen att swisha ett bidrag här nedan. Vi kommer att köpa presentkort utifrån de behov vi möter i våra verksamheter. 

Swisha en gåva

Vem får ta del av presentkorten?

Vi samlar in presentkort till Räddningsmissionens sociala verksamheter som jobbar med familjer och individer i olika typer av utsatthet. 

Några exempel på verksamheter är Solrosen, som jobbar med barn till föräldrar som hamnat i fängelse. Agora som arbetar med kvinnor i utsatthet och Hjärterum som möter personer som flytt kriget i Ukraina. 

Vad händer om ni samlar in mer pengar och presentkort än ni behöver för presentkort inköp?

Det är alltid svårt i förväg att veta hur många presentkort och hur mycket pengar vi kommer samla in under jul. Om vi samlar in mer än vi behöver i jul, kommer vi dela ut detta till våra verksamheter som är beroende av gåvor, det kommer bland annat gå till verksamheter som Solrosen, Agora och verksamheter som jobbar med personer i hemlöshet. 

Fick du inte svar på din fråga? 

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.