Ruth - skyddat boende

 

Ruth är ett skyddat boende för kvinnor, utsatta för prostitution eller människohandel. Vi tar även emot kvinnor som behöver skydd i situationer med hedersrelaterat våld.

Boendet har tre platser. Miljön är hemlik, med delat vardagsrum/kök och självhushållning. Ruth är alkohol- och drogfritt. Boendet har kamera, är larmat och skalskyddat.

Det finns personal i boendet dagtid vardagar och volontärer vissa tider kvällar och helger. Det finns tillgång till jourpersonal dygnet runt. Vi erbjuder kvinnorna stöd utifrån deras individuella behov, t.ex. stöd i kontakt med myndigheter och vård. Möjlighet till enskilda samtal finns naturligtvis också. 

Boendetiden är initialt en månad, vilket är den så kallade reflektionstiden som erbjuds kvinnor i människohandel. Under den månaden behövs ingen betalningsförbindelse, vilket gör att placeringar kan ske snabbt. Vid längre placeringar tas en dygnskostnad av placerande myndighet.

Myndigheter, idéburna organisationer och kvinnor är välkomna att kontakta oss för placering.

Boendet är ett IOP tillsammans med Skyddsvärnet och Göteborgs stad.

Kontakta oss

Har du frågor kring boendet Ruth, välkommen att ta kontakt med oss!

ruth@raddningsmissionen.se

031-712 13 68

" Jag trodde jag skulle dö, jag ville det. Men nu är ni med mig på allt som känns farligt och svårt. Jag vet inte men jag tror faktiskt att jag känner hopp"

Boende på Ruth

Orange Day

Idag den 25 november är det internationella dagen för att uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor. Idag vill vi, som så många andra, låta den orangea färgen representera en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Agora - kvinnoverksamhet Ruth - skyddat boende Skyddslägenheter
Läs mer
Debatt: Jag har aldrig mött någon lycklig hora

Madeleine Forsén delar med sig av berättelser av de kvinnor hon har mött i prostitution och människohandel. "De här utsatta kvinnorna är någons dotter och någons mamma. Någons dotter som haft drömmar inför framtiden, någons mamma som bara vill det bästa för sina barn. En kvinna som du och jag. Våra val var bara fler."

Agora - kvinnoverksamhet Ruth - skyddat boende Uppsökande arbete - människohandel och prostitution Debatt
Läs mer
"Jag trodde jag skulle dö"

Efter flera polisrazzior i Stockholm där misstänkta sexköpare har gripits av polis pratas det nu mycket om sexhandeln i Sverige. Vi på Räddningsmissionen möter varje vecka kvinnor som är offer för prostitution och människohandel och kan bekräfta bilden som nu målas upp i medier. Att sexhandel är något som pågår, även i Göteborg och inget någon väljer frivilligt.Vår personal på vårt skyddade boende Ruth lever väldigt nära varje dag. Ruth är ett boende som Räddningsmissionen driver tillsammans med Skyddsvärdet. Hit välkomnas kvinnor som utsatts för prostitution, människohandel eller hedersrelaterat våld.

Läs mer