Ruth - skyddat boende

 

Medarbetare på Räddningsmissionen kramar om en kvinna i behov av skydd.

Ruth är ett skyddat boende för kvinnor, utsatta för prostitution eller människohandel. Vi tar även emot kvinnor som behöver skydd i situationer med hedersrelaterat våld.

Boendet har tre platser. Miljön är hemlik, med delat vardagsrum/kök och självhushållning. Ruth är alkohol- och drogfritt. Boendet har kamera, är larmat och skalskyddat.

Det finns personal i boendet dagtid vardagar och volontärer vissa tider kvällar och helger. Det finns tillgång till jourpersonal dygnet runt. Vi erbjuder kvinnorna stöd utifrån deras individuella behov, t.ex. stöd i kontakt med myndigheter och vård. Möjlighet till enskilda samtal finns naturligtvis också. 

Boendetiden är initialt en månad, vilket är den så kallade reflektionstiden som erbjuds kvinnor i människohandel. Under den månaden behövs ingen betalningsförbindelse, vilket gör att placeringar kan ske snabbt. Vid längre placeringar tas en dygnskostnad av placerande myndighet.

Myndigheter, idéburna organisationer och kvinnor är välkomna att kontakta oss för placering.

Boendet är ett IOP tillsammans med Skyddsvärnet och Göteborgs stad.

" Jag trodde jag skulle dö, jag ville det. Men nu är ni med mig på allt som känns farligt och svårt. Jag vet inte men jag tror faktiskt att jag känner hopp"

Boende på Ruth

Medarbetare på Räddningsmissionens skyddade boende Ruth i Göteborg håller hand med en kvinna i behov av skydd.

Kontakta oss

Har du frågor kring boendet Ruth, välkommen att ta kontakt med oss.

ruth@raddningsmissionen.se

Orange Day

Idag den 25 november är det internationella dagen för att uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor. Idag vill vi, som så många andra, låta den orangea färgen representera en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Agora - kvinnoverksamhet Ruth - skyddat boende Skyddslägenheter
Läs mer
Debatt: Jag har aldrig mött någon lycklig hora

Madeleine Forsén delar med sig av berättelser av de kvinnor hon har mött i prostitution och människohandel. "De här utsatta kvinnorna är någons dotter och någons mamma. Någons dotter som haft drömmar inför framtiden, någons mamma som bara vill det bästa för sina barn. En kvinna som du och jag. Våra val var bara fler."

Agora - kvinnoverksamhet Ruth - skyddat boende Uppsökande arbete - människohandel och prostitution Debatt
Läs mer
Berättelsen om Mirjam

”Ingen kan se på någon annan vad deras liv har innehållit. Alla får vi möta svårigheter i livet, även om du Mirjam har fått mer än din beskärda del”.

Helena Lindroos, Agora kvinnoverksamhet, berättar om kvinnan Mirjam.

Läs mer