Socialt Entreprenörskap i kyrka och samhälle

Vill du göra skillnad? Utifrån en idé knuten till kyrka eller idéburen organisation får du verktyg, teori, praktik och individuell coaching för att förverkliga visionen.

Vill du:

  • Lära mer om hur kyrkan idag kan bidra till samhällsförändring?
  • Vara med och utveckla en diakonal verksamhet i en församling eller kristen organisation?
  • Jobba tillsammans med kreativa samhällsentreprenörer?

Då är denna kurs något för dig!

Socialt Entreprenörskap i kyrka och samhälle ger dig redskap att starta, leda, organisera och utveckla sociala och diakonala verksamheter och projekt inom församlingar och idéburen sektor.  Du får hållbara strategier för att starta och utveckla ett entreprenörskap på kristen grund. Genom kursen lär du dig hur kyrkan kan ha en aktiv roll i samhällsutveckling i samverkan med andra aktörer.

Halvfart och på distans

Utbildningen är ettårig och ges på halvfart som en distansutbildning över hela Sverige och som en studiegrupp i Räddningsmissionens lokaler i Göteborg.

Hyllie Park Folkhögskola och June Folkhögskola

Sedan 2016 har Hyllie Park Folkhögskola och June Folkhögskola drivit en kurs som utbildar entreprenörer till att utforma hållbara verksamheter i skärningspunkten mellan kyrka och samhälle. Sedan hösten 2018 är även Räddningsmissionen i samverkan kring kursen. 

Utbildningen bygger på att du har med dig en egen församlingsmiljö eller vill kopplas ihop med en kyrka eller lokal organisation. Utbildningen kan hjälpa dig att hitta en matchande miljö om du inte har en egen församling/organisation bakom dig vid starten.

Du som går utbildningen har egen initiativförmåga och drivkraft. Du har en vilja att leda och inspirera samt öppenhet att lyssna och lära tillsammans med andra.

 

Läs mer och ansök senast den 31 maj till utbildningen här:

Ansökan

"Detta året har gett mig nya kunskaper, kontakter och erfarenheter för att förverkliga min dröm om att få bidra till att min församling blir en allt mer utåtriktad och omhändertagande aktör i samhället.

Socialt entreprenörskap är en praktisk och relevant utbildning som ger undervisning i ämnen som - hur man går från idé till verklighet, ledarskap med mera och utöver det får man individuell coachning av kompetent och inspirerande ledare.

Har du en idé på hur du vill göra samhället till en bättre plats, så är detta en utbildning som kommer ge dig verktygen för att förverkliga den."

 

Viktor Helleday