En, två, tre, fyra.

Det är tryckande varmt, men vinden fläktar bort det värsta. Vi har stuvat in oss i bilen och åkt till mina hemtrakter. Stränderna är inte så fullpackade med människor där och det gör det lättare att räkna in barnen. En, två, tre, fyra. Alla är insmorda, alla har badkläder på, cyklopen och armpuffarna är ordnade med. Fyra gossar springer genast iväg och badar, så efterlängtat med leken och det svalkande. Nu, äntligen, är det min tur att byta om.

En, två, tre, fyra. Alla är fortfarande i vattnet, två snorklar och två springer runt i det grundare vattnet. Hela min kropp längtar efter ett bad. Jag tar med mig en boll ut. ”Mamma!” Två ropar på mig när jag vadar ut. ”Ska vi kasta gris?” ”Vad är det för något?” Jag förklarar och han vill också vara med. Vi leker. Skrattar. Jag ser mig omkring. En, två, tre, fyra.

När han säger mamma till mig drar det nyfikna blickar åt vårt håll. Jag undrar när han blir medveten om de blickarna. När jag svarar blir det förvirrat hos omgivningen, jag har vant mig nu. De andra kan undra, det är som det är. När han kramar om mig, dyker in i min famn eller bara vill ha lite vatten, då är det bara vår stund.

För det är så nu, vanligt. Tillvaron har blivit ny jämfört med före honom, men det är en vardagslunk, vardag. Det är inget konstigt, inget extra. Eller kanske lite extra, som häng med hans familj, men det har hunnit bli en invävd sak i våra liv. Vi känner varandra, jag har lärt mig förstå vad han behöver och han har blivit en i gänget. En i familjen.

En, två, tre, fyra. De har samlats vid strandkanten nu, bygger en vallgrav runt staden av sandhus och vulkanen som reser sig över husen. Han är arbetsledaren, en bra sån som lyssnar på de andra och är tydlig med vad de ska göra härnäst. Jag kan slå mig ner på handduken, jag behövs inte där. Tids nog ska vi packa ihop, men inte än.

/Annelie Andeberg @jordelivvett

Annelie är familjehem genom Räddningsmissionen och skriver om sina upplevelser på sitt instagramkonto @jordelivvett.

Du kan göra skillnad för ett barn idag!

Det är många barn som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar och behovet av trygga, stabila familjehem är stort. Vi letar inte efter perfekta kärnfamiljer utan helt vanliga hem som har mycket kärlek och engagemang. 

LÄS MER

Barn och familj Familjehemsverksamheten Annelie