Han har blivit så rysligt stor

 

Han har blivit så rysligt stor! Ja, tänk att två år kan bjuda på ett kvartals vansinne, sju kvartals glädje och åtta kvartals växande kärlek. Åtta kvartals stadig tillväxt i centimeter – hela femton! Sån koll han var på fotbollsträningen, läxläsningen, bara fixar inför. Det har varit en grej hela tiden, vikten av att ha koll. Helt förståeligt - vem vill inte ha koll på sin tillvaro? Nu är det inte längre för att försöka greppa tillvaron, som det var förut, utan mer bara för att veta vad som händer härnäst och kunna förbereda sig. Som igår, när han bara bytte om, fixade vattenflaskan själv och pep iväg. Han är ansvarstagande, finner stolthet i att fixa det där själv.

Han vet alldeles bestämt hur han vill ha sin frisyr. Ja, överlag verkar det ha blivit en grej i barnaskaran här, att stå framför spegeln och vattenkamma fram tuppkammar, sidbenor, allt hår rakt upp, sätta upp tofsar så gott det bara går.

Jag tror att han är familjens enda sanna extrovert, också högst tveksam om han har ett endaste stråk av introversion i sig. Lika mycket som han älskar sällskap, älskar han rutiner. Det första lovet som inte fick honom att klättra på väggarna var påsklovet i våras. Det är med spänning vi närmar oss sommarlovet, men jag tror det ska gå bra. Han kan drillen här nu, han har landat.

Tre kvartal där jag har gjort klokt i att sitta ner i båten och hänga med på den här turen bestående av utvecklingsfas på utvecklingsfas i turbotempo, fem kvartal av skönt familjehäng. För det är det vi är – familj. Livet med New kid är vardag, en väldigt rolig och lärorik vardag.

Hurra för dig New kid, hurra för oss för våra två år med dig! Vilka hade vi varit förutan dig? Nej, den frågan vill jag inte ha svar på, jag vill bara leva livet som det är nu.

/Annelie, @jordelivvett
Annelie är familjehem genom Räddningsmissionen och skriver om sina upplevelser på @jordelivvett på instagram. New kid, som Annelie skriver om i texten, är en pojke som har placerats hos Annelie och hennes familj genom Räddningsmissionen.

Familjehemsverksamheten