Ansökan öppen för att bli medlem i MatRätt!

29 januari, 2020

I början av mars öppnar Räddningsmissionen butiken MatRätt på Flatås Torg. En social supermarket som gör gott för både människan och miljön. Butiken kommer att sälja matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Bli medlem!
Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få matpengarna att räcka till. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel av vanligt butikspris.

Vem kan bli medlem?
Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukpenning, sjukersättning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller lön måste din inkomst vara mindre än 9290 kr/månad efter skatt för att du ska kunna bli medlem.

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem hos MatRätt.

 

Så ansöker du om medlemskap

Om du tror att du är kvalificerad till medlemskap är du välkommen att ansöka om medlemskap. Medlemskapet är giltigt i ett år. Från och med februari är det öppet att ansöka om medlemskap på vårt frukostkafé på Vasagatan 14, fredagar 13:00-15:00. Det går även bra att söka medlemskap i Flatåskyrkan (granne med butiken) på torsdagar 14:00-16:00.

Ta med följande för ansökan:

  • giltig ID-handling
  • beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap (exempelvis senaste utbetalning från försäkringskassan).
  • din senaste löneavi om du arbetar och dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration.
  • den senaste utbetalningsavin om du har pension eller förra årets deklaration.

 

MatRätt