Gör skillnad som volontär!

Som volontär är du en del av hjärtat i organisationen. Genom ditt engagemang får vi ta del av värdefull kunskap, erfarenhet och tid. Genom Räddningsmissionens arbete kan vi koppla ihop ditt engagemang med de behov som finns. På så sätt skapar vi meningsfulla och utvecklande uppdrag för dig med vår målgrupp i fokus.

Vi tar hjälp av volontärer i de flesta av våra verksamhetsområden. Det finns uppdrag både för dig som vill göra en insats regelbundet och för dig som vill engagera dig mer sporadiskt. Trots att vi arbetar med social utsatthet och svåra situationer så anser volontärerna själva att ordet Glädje är det som bäst beskriver Räddningsmissionen. 
 

Bli volontär – så här går rekryteringen till!

Hitta ett engagemang som passar dig!

Lediga volontäruppdrag uppdateras löpande under året, allt efter organisationens behov. När du hittat något som engagerar dig skickar du in din ansökan till oss via ett frågeformulär. Åldersgränsen för våra volontäruppdrag är 18 år, om inget annat anges.

Lediga volontäruppdrag

Utdrag från belastningsregistret

Volontärer ska lämna in ett utdrag från belastningsregistret, vilket kräver att du har ett svenskt personnummer. Det tar ungefär två veckor från det att du har beställt utdraget tills att du får det hemskickat. Kuvertet ska sedan lämnas oöppnat till oss.

Till blanketten

Intervju och matchning

Den som ansöker om ett volontäruppdrag kallas till en intervju där vi berättar mer om organisationen och uppdraget. Du får också möjlighet att berätta mer om vem du är och vad du vill bidra med. Därefter hoppas vi kunna matcha dig med ett passande uppdrag.

 

 

Lediga volontäruppdrag just nu:

Behovet av volontärer är stort under den pågående coronapandemin. De redan utsatta är de som drabbas hårdast av situationen. Efterfrågan på basala behov som mat och sociala kontakter upphör aldrig och trycket på våra verksamheter är stort. Hjälp till konkret genom att bli volontär genom att trycka på något av uppdragen nedan!

 

          Ringvän till äldre   Scoutledare på sommarkollo 

      Butik - MatRätt    Chaufför - MatRätt

 

 

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Kontakta oss

Har du frågor som rör volontärsskap eller hur ditt företag kan göra en insats? Hör gärna av dig så pratar vi mer.

Ledare: Till er som är hoppet om ett bättre samhälle

Vad skulle hända om allt organiserat frivilligt arbete plötsligt upphörde?

Inga oavlönade scoutledare, fotbollstränare eller körledare. Inga nattvandrare, föräldraföreningar eller frivilliga mötesplatser. Begränsat med kyrklig verksamhet, nästan inget föreningsliv. Inga fler volontärer på Stadsmissionen, Röda korset eller Räddningsmissionen. Inga mackor som blev bredda på vårt café för hemlösa, inga besöksgrupper på våra anstalter, inget mer uno-spelande på vårt Öppet hus för nyanlända. Hur skulle ett sådant samhälle se ut?

Volontär Ledare
Läs mer
Stor galafest hyllade våra volontärer!

Den 21 februari firade Räddningsmissionen alla sina volontärer med en stor galafest på restaurang
Seasons i Gothia Towers. Det bjöds på mingelfotografering, god mat och trevlig gemenskap under
kvällen. Magnus Helmner och hans band underhöll och vi fick lyssna på fina tacktal av Cia Hansson
som är volontäransvarig och Emil Mattsson som är Räddningsmissionens direktor.

Fotograf: Jacob Karström

Volontär
Läs mer