Donera livsmedel

 

Vi behöver ert överskott!

Ingen ska behöva gå hungrig när mat finns i stort överflöd. Därför arbetar vi dagligen på MatRätt med att motverka både matfattigdom och matsvinn. Det gör vi genom att ta hand om funktionellt livsmedelssvinn från livsmedelsföretag och dagligvarubranschen, och se till att människor i ekonomisk utsatthet får ta del av matvaror till kraftigt reducerade priser. 

Vårt lager bearbetar över 20 ton donerade livsmedel varje vecka. Trots detta märker vi att behovet av prisvärd mat ökar, och i takt med att medlemsantalet ökar behöver vi knyta fler samarbeten med företag som vill omvandla sitt svinn till en samhällsresurs.

Vi som arbetar på MatRätt har stor erfarenhet av hanteringen av livsmedel och logistik. Inkomsterna från MatRätt möjliggör vårt fortsatta arbete för människor i utsatthet. Vi skapar även arbetsmöjligheter i  vår butik och lager för människor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. 

Om ni är intresserade av att  ingå ett samarbete med oss så är vi bara ett samtal eller mejl bort. Vi har en kyllastbil samt en lastbil för produkter som inte behöver nedkylning. Vi välkomnar också egna transporter från företag som finns på andra orter utanför Göteborg. Vill ni ha hjälp med planering av sortering och logistik så hjälper vi gärna till. Vi tar emot alla livsmedel som går att äta. All mat som kan ätas istället för att slängas är en stor vinst för miljön!

Vilket svinn tar vi emot? 

Vi tar emot allt funktionellt matsvinn, exempelvis: 

  • Produkter med skadade ytterförpackningar 

  • Varor med kort bäst-före datum 

  • Produkter från överproduktion

  • Storförpackningar för restaurangkök

Färskvaror kan ha två till tre dagar kvar till bäst före-datum. Torra varor och frysta livsmedel kan ha passerat datum med någon vecka så länge fryskedjan inte är bruten. Vi arbetar alltid med spårbarhet och det underlättar om det medföljer en följesedel för er donation. Om följesedel saknas journalför vi dem när varorna mottas på MatRätt. 

 

 

Är ni MatRätts nästa företagsvän?

Vi är bara ett samtal eller mejl bort. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vårt samarbete kan se ut. Tillsammans kan vi rädda mat från att slängas i onödan och samtidigt stötta människor i utsatthet.

Vi är måna om att lyfta och hylla våra företagsvänner i MatRätts externa kanaler och erbjuder ett kommunikations-kit med bilder och loggor som företagsvänner kan använda i egna kanaler. Därtill bjuder vi in till besök, inspirationsmöten och företagsvolonärskap.

Tillsammans kan vi göra Göteborg till en varmare stad för fler!

 

MatRätts samarbetspartners

 

https://frigoscandia.com/

Är du intresserad av att läsa mer om vår verksamhet?

Mer om MatRätt