Vill du som företag enkelt komma igång att donera livsmedel?

 Kontakta oss

Vi behöver ert överskott!

Har ni som företag livsmedel som närmar sig gränsen eller inte går att sälja? Släng inte! Låt oss på MatRätt ta hand om maten och se till att den gör nytta för människor i utsatthet. Samtidigt hjälper vi er att leva upp till den nya lagen om separat insamling av livsmedelsavfall. Bli vår samarbetspartner så är du med och minskar matsvinnet och motverkar matfattigdom.

Vilket svinn tar vi emot? 

Vi som arbetar på MatRätt har stor erfarenhet av hantering av mat. Vi tar emot all mat som går att äta. All mat som kan ätas istället för att slängas är en stor vinst för miljön och bidrar till vårt globala hållbarhetsmål.

 • Krossade ytterförpackningar
 • Defekta varor
 • Mat med kort datum
 • Storförpackningar
 • Färskvaror med minst två till tre dagar kvar på sitt bäst före-datum
 • Torrvaror som har passerat bäst före-datum
 • Frysvaror som har passerat bäst före-datum och har obruten fryskedja
 • Protein som närmar sig utgångsdatum, fryses ner och doneras fryst
 • Produkter med felaktig innehållsförteckning
 • Produkter med innehållsförteckning på annat språk än svenska
 • Produkter som bytt förpackning eller utessende
 • Returer

Eftersom vi arbetar med spårbarhet underlättar det om det finns en följesedel till produkterna.

Samarbeta med oss!

Ingen ska behöva gå hungrig när mat finns i stort överflöd. Därför arbetar vi dagligen på MatRätt med att motverka både matfattigdom och matsvinn. Det gör vi genom att ta hand om funktionellt livsmedelssvinn från livsmedelsföretag och dagligvarubranschen, och se till att människor i ekonomisk utsatthet får ta del av matvaror till kraftigt reducerade priser. 

Vårt lager bearbetar över 40 ton donerade livsmedel varje vecka. Trots detta märker vi att behovet av prisvärd mat ökar, och i takt med att medlemsantalet ökar behöver vi knyta fler samarbeten med företag som vill omvandla sitt svinn till en samhällsresurs.

Vi som arbetar på MatRätt har stor erfarenhet av hanteringen av livsmedel och logistik. Inkomsterna från MatRätt möjliggör vårt fortsatta arbete för människor i utsatthet. Vi skapar även arbetsmöjligheter i vår butik och lager för människor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. 

Om ni är intresserade av att ingå ett samarbete med oss så är vi bara ett samtal eller mejl bort. Vi har en kyllastbil samt en lastbil för produkter som inte behöver nedkylning. Vi välkomnar också egna transporter från företag som finns på andra orter utanför Göteborg. Vill ni ha hjälp med planering av sortering och logistik så hjälper vi gärna till. Vi tar emot alla livsmedel som går att äta. All mat som kan ätas istället för att slängas är en stor vinst för miljön!

Ett samarbete alla tjänar på

 

Är du intresserad av att donera livsmedel? Fyll i informationen nedan så hör vi av oss till dig.

När du klickar på Skicka godkänner du våra riktlinjer för personuppgiftshantering.

 

 

Är ni MatRätts nästa samarbetspartner?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vårt samarbete kan se ut. Tillsammans kan vi rädda mat från att slängas i onödan och samtidigt stötta människor i utsatthet.

Vi är måna om att lyfta och hylla våra företagsvänner i MatRätts externa kanaler och erbjuder ett kommunikations-kit med bilder och loggor som företagsvänner kan använda i egna kanaler. Därtill bjuder vi in till besök, inspirationsmöten och företagsvolontärskap.

Följ oss gärna på Linkedin

Tillsammans kan vi göra Göteborg till en varmare stad för fler!

 

MatRätts samarbetspartners

 

https://frigoscandia.com/

Är du intresserad av att läsa mer om vår verksamhet?

Mer om MatRätt