Fiskebäcksloppet 2023

Anmäl dig här

Äntligen är vi tillbaka!

Den 6 juni 2023 är Fiskebäcksloppet – Tre hamnar äntligen tillbaka! Efter ett par år med digitala lopp och uppehåll är det snart dags för årets löparfest igen. Så boka den 6 juni i kalendern och anmäl dig redan idag, så ses vi!

Loppet går i en kuperad och naturskön omgivning där man får se och uppleva tre hamnar – Önnered, Hinsholmen och Fiskebäck. Vi hoppas som vanligt på en löparfest där man kombinerar löpning med att hjälpa de utsatta i vår stad. Och som vanligt är både unga och gamla motionärer och elitlöpare välkomna. 

Det unika med Fiskebäcksloppet är att man springer för andra – hela startavgiften går oavkortat till Solrosen, Räddningsmissionens verksamhet för barn med en förälder i fängelse. Läs mer om Solrosen här.
Det finns också självklart möjlighet att stötta Räddningsmissionens sociala arbete när du vill genom att swisha en gåva till 900 44 41. Tack för din gåva!

 

 

Fiskebäcksloppet – tre hamnar 

10 km - fyra klasser. Anmälningsavgift 300 kr.

  • Herr/Dam (över 17 år)

  • Kille/Tjej (upp till 17 år)

 

Anmäl dig här

Lilla Fiskebäcksloppet

2 km - sex klasser. Anmälningsavgift 150 kr.

  • Pojke/Flicka (12 – 13 år)

  • Pojke/Flicka (10 – 11 år) 

  • Pojke/Flicka (upp till 9 år)

 

Anmäl dig här

Miniloppet

En lättsprungen bana på ca 500 meter, främst för barn yngre än sex år. Avgift 60kr.

Ingen föranmälan krävs. 

 

 

 

Banbeskrivning:

Loppet startar på naturområdet Sjöbacka i Fiskebäck. Efter en kortare runda förbi Önnereds brygga varvar man på Sjöbacka innan det bär av till Hinsholmens småbåtshamn för att sedan avsluta med Fiskebäcks hamn.

Om eventområdet

Det kommer vara öppet mellan 11.00 och 17.00.

Här kommer du kunna hämta ut din nummerlapp eller anmäla ditt barn till Miniloppet. Det kommer också finnas möjlighet att köpa någonting att äta.

På området finns en scen där vi samlas för att ha gemensam uppvärmning innan loppen startar. Här kommer även prisutdelning och övrig information ske. Det kommer även att finnas funktionärer, sjukvårdare och trafikvakter för att göra eventet till en succé.

Medan du väntar på att loppen ska börja kan du mingla runt bland andra deltagare eller kanske hoppa i vår fantastiska hoppborg!

Cykelparkeringen ligger på grusplanen alldeles intill området och där kommer det även finnas toaletter. Du kommer att kunna lämna din väska hos oss medan du ståtligt springer loppet med ett leende på läpparna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljerad banbeskrivning

Loppet startar vid Sjöbackas fotbollsplan och efter en kortare löpsträcka runt hästhagen är det dags för en rejäl uppförsbacke upp mot Önnered. Sen är det nerför genom villaområdet och vid restaurang Jungman Jansson viker banan höger in på gångbanan ovanför Önnereds brygga. Tänk på att lyfta blicken och titta ut över havet och den vackra idyllen med fiskebodar och västerhavet. Väl nere på Sjöbacka igen springer vi utmed Eskils kanal fram till det första gången är dags att ta emot publikens jubel på målrakan. Vi får dock vänta med målgången och istället rundar man eventområdet och ger sig ut på Fiskebäcksrundan.

Vi passerar Fiskebäckskyrkan där första vätskekontrollen är placerad (3,2 km) och svänger in på Aprikosgatan och vidare upp i skogspartit. Väl på toppen får vi chansen att titta ut över Fiskebäcks by innan vi rullar ned mot mot Fiskebäcksskolan.Med nya krafter springer vi nu utmed Lerskäddegatan fram till Källängsgatan där vi sneddar in på naturstigen (”i folkmun känd som kärleksstigen eller lejonstigen”) ner mot Hinsholmens småbåtshamn. Väl nere vid småbåtshamnen blir det drygt en kilometers löpning utmed Hinsholmskilen där vi kan titta på alla vackra båtar vid de 24 bryggorna som passeras. Vid hamnens slut breder havet ut sig så passa på att njuta av havsutsikten vid den andra vätskekontrollen (7,2 km) innan vi tar trapporna upp genom skogen på Skärvallsberget. Efter en kilometers löpning genom skogen där vi även klarat av den sista stigningen på loppet är det bara Fiskebäcks hamn kvar. Här är det full fart för att få båtarna i sjön innan midsommar så det finns mycket att titta på men nu drar det även ihop sig till spurten. När fiskehamnen passerats är det bara upploppet kvar. Le mot alla vänner, sträck händerna i skyn och var stolt att du klarat av ”Fiskebäcksloppet – tre hamnar”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskebäcksloppet T-shirt

Du kanske har sett våra snygga t-shirtar på bilder eller under tidigare år. Dessa går att köpa för 150kr i samband med att du anmäler dig till Fiskebäcksloppet.

Observera att våra t-shirtar endast finns tillgängliga att köpa vid anmälan fram tills den 14e maj. 

Vilka tider gäller?

Eventområdet är öppet från 11.00 till 17.00.

  • Starten för Lilla Fiskebäcksloppet går 13.00
  • Starten för Fiskebäcksloppet – tre hamnar går 15.00
  • Miniloppet har fri start mellan 12.00 och 15.30

Prisutdelning kommer att hållas efter att alla lopp har avslutats.

Vad kostar det?

Fiskebäckslopper – tre hamnar har en anmälningsavgift på 300 kr

Lilla Fiskebäcksloppet har en anmälningsavgift på 150 kr

Minilopper har en avgift på 60 kr och betalas på plats.

 

Fiskebäcksloppets t-shirt kostar 150 kr och kan köpas när du anmäler dig.

Hur tar jag mig dit?

Ta dig gärna hit till fots, med cykel eller kollektivtrafik.

KOLLEKTIVTRAFIK

Det går bra att åka kollektivt till loppet med någon av bussarna 90, 96, 97, 98, 197. Sikgatan är närmsta hållplats och därifrån är det bara några hundra meters promenad rakt söderut.
vasttrafik.se

PARKERING

För er som tar bilen finns parkering på Sjöbacka, i Fiskebäckshamnen, vid Fiskebäckskyrkan och Fiskebäcks Missionskyrka. Parkeringsvakter kommer att finnas på plats för att hjälpa er.

Har du ytterligare frågor om loppet?

Hör av dig till admin@fiskebacksloppet.se
 

Vill du vara med som funktionär?

Hör av dig till admin@fiskebackloppet.se
 

Är du intresserad av sponsring?

Hör av dig till:

 

Arrangörer

 


 

 

Sponsorer

 


 

logga

logga

logga