Fiskebäcksloppet 2023

 

180 000 TACK!

STORT TACK till alla som sprang Fiskebäcksloppet 2023 och samlade in pengar till Räddningsmissionens verksamhet Solrosen! Drygt 600 löpare krigade sig igenom banan och många entusiaster stod längs vägen och hejade på.

Loppet samlade in hela 180 000 kronor och kommer bidra till att barn med en frihetsberövad anhörig får stöd och bland annat kan åka på sommarläger och dagsutflykter.

Stort och varmt tack till Fiskebäckskyrkan och Equmeniakyrkan Fiskebäck som arrangerade loppet. Ett fantastiskt engagemang vi är så tacksamma för!

 

Se resultat från Fiskebäcksloppet 2023

 

Här hittar du bilder från från folkfesten den 6 juni 2023 då Fiskebäcksloppet ägde rum!

Fiskebäcksloppet – tre hamnar 

10 km - fyra klasser. Anmälningsavgift 400 kr.

 • Herr/Dam (över 17 år)

 • Kille/Tjej (upp till 17 år)

 

Starttid: 15.00

Lilla Fiskebäcksloppet

2 km - sex klasser. Anmälningsavgift 200 kr.

 • Pojke/Flicka (12 – 13 år)

 • Pojke/Flicka (10 – 11 år) 

 • Pojke/Flicka (upp till 9 år)

Starttid: 13.00


Miniloppet

En lättsprungen bana på ca 500 meter, främst för barn yngre än sex år. Avgift 60 kr.

Ingen föranmälan krävs. 

 

Öppet mellan: 12.00 – 15.30

 

 

 

 

Ge stöd till barn med en förälder i fängelse

Fiskebäcksloppet hoppas nå målet 200 000 kr till Räddningsmissionens verksamhet Solrosen som stöttar barn med en förälder i fängelse. Var med och bidra till Räddningsmissionens sociala arbete!

Rabatt hos Team Sportia!

Alla som springer får 30% rabatt på löparskor och träningskläder i Frölundabutiken om de säger Fiskebäcksloppet och det gäller tom 10:e juni om det är så att några behöver köpa nya skor eller kläder efter loppet.

Samma rabatt gäller även på Team Sportias 2 e-handelssidor Sport99.se och på goteborg.teamsportia.se och då får man lägga in koden "Fiskebäcksloppet-23"

Lagtävling med chans att vinna fina priser!

Även i år kommer det finnas en möjlighet att anmäla ert lag till något av Fiskebäcksloppen. Utöver skön motion och möjligheten att göra gott för andra är ni också med i en tävling. Laget med flest anmälda löpare vinner ett fint pris som kommer stärka lagkänslan!

Så enkelt är ni med i lagtävlingen:

 • Ange lagets namn vid anmälan (under punkten ”klubb”). Varje barn/ledare anmäler sig själv via vår hemsida.
 • Ansvarig ledare skickar ett mail till admin@fiskebacksloppet.se senast 31:a maj med information om att laget vill vara med i lagtävlingen.
 • Minst tio personer från laget skall vara anmälda till tävlingen för att vara med i lagtävlingen.

Frågor? Skicka ett mail till admin@fiskebacksloppet.se

Banbeskrivning:

Loppet startar på naturområdet Sjöbacka i Fiskebäck. Efter en kortare runda förbi Önnereds brygga varvar man på Sjöbacka innan det bär av till Hinsholmens småbåtshamn för att sedan avsluta med Fiskebäcks hamn.

Övrig information & frågor:

 

Om eventområdet

Det kommer vara öppet mellan 11.00 och 17.00.

Här kommer du kunna hämta ut din nummerlapp eller anmäla ditt barn till Miniloppet. Det kommer också finnas möjlighet att köpa någonting att äta.

På området finns en scen där vi samlas för att ha gemensam uppvärmning innan loppen startar. Här kommer även prisutdelning och övrig information ske. Det kommer även att finnas funktionärer, sjukvårdare och trafikvakter för att göra eventet till en succé.

Medan du väntar på att loppen ska börja kan du mingla runt bland andra deltagare eller kanske hoppa i vår fantastiska hoppborg!

Cykelparkeringen ligger alldeles intill området och det kommer även finnas toaletter. Du kommer att kunna lämna din väska hos oss medan du ståtligt springer loppet med ett leende på läpparna.

Detaljerad banbeskrivning

Fiskebäcksloppet – tre hamnar

Loppet startar på den sydöstra delen av Sjöbackas naturområde. Efter en kortare raksträcka norrut, viker banan av åt väster för en första härlig sträckning utmed Eskils kanal. Banan stryker sedan förbi strax söder om eventområdet, där vi kan samla kraft från den påhejande publiken innan det är dags för ett par uppförsbackar. Tänk på att, trots motlutet på gångbanan ovanför Önnereds brygga, lyfta blicken och titta ut över havet och den vackra idyllen med fiskebodar och västerhavet. Den andra uppförsbacken kommer strax efter, då banan vid restaurang Jungman Jansson viker av mot nordost. Efter denna urladdning är vi väl värda den fantastiska utsikten över Sjöbacka som möter oss efter att banan åter viker av västerut.

Nere på naturområdet rundar banan hästhagen och fortsätter norrut längs Stora Fiskebäcksvägen. Efter att ha passerat Fiskebäckskyrkan svänger banan in på Aprikosgatan och vidare upp i skogspartiet. Här väntar en utmanande backe, håll ut för vi närmar oss den första vätskekontrollen placerad vid Fiskebäcksskolan (4,5km). Med nya krafter springer vi sedan utmed Lerskäddegatan fram till Källängsgatan där vi sneddar in på naturstigen (”i folkmun känd som kärleksstigen eller lejonstigen”) ner mot Hinsholmens småbåtshamn.

Väl nere vid småbåtshamnen blir det drygt en kilometers löpning utmed Hinsholmskilen där vi kan titta på alla vackra båtar vid de 24 bryggorna som passeras. Vid hamnens slut breder havet ut sig så passa på att njuta av havsutsikten vid den andra vätskekontrollen (7 km) innan vi tar trapporna upp genom skogen på Skärvallsberget. Efter en kilometers löpning genom skogen där vi även klarat av den sista stigningen på loppet är det bara Fiskebäcks hamn kvar. Här är det full fart för att få båtarna i sjön innan midsommar så det finns mycket att titta på, men nu drar det även ihop sig till spurten.

När fiskehamnen passerats får vi för andra gången njuta av att springa precis vid den fantastiska Eskils kanal och sedan är det bara upploppet kvar. Le mot alla vänner, sträck händerna i skyn och var stolt att du klarat av ”Fiskebäcksloppet – tre hamnar”.

Image

Image

Fiskebäcksloppet T-shirt

Du kanske har sett våra snygga t-shirtar på bilder eller under tidigare år. Dessa går att köpa för 150kr i samband med att du anmäler dig till Fiskebäcksloppet.

Observera att våra t-shirtar endast finns tillgängliga att köpa vid anmälan fram tills den 14e maj. 

Vilka tider gäller?

Eventområdet är öppet från 11.00 till 17.00.

 • Starten för Lilla Fiskebäcksloppet går 13.00
 • Starten för Fiskebäcksloppet – tre hamnar går 15.00
 • Miniloppet har fri start mellan 12.00 och 15.30

Prisutdelning kommer att hållas efter att alla lopp har avslutats.

Vad kostar det?

 • Fiskebäcksloppet – tre hamnar har en anmälningsavgift på 300 kr.
   
 • Lilla Fiskebäcksloppet har en anmälningsavgift på 150 kr.
   
 • Miniloppet har en avgift på 60 kr och betalas på plats.

   
 • Fiskebäcksloppets t-shirt kostar 150 kr och kan köpas när du anmäler dig.

Psst! Den 15e maj höjs priset till 400 kr när du anmäler dig till Fiskebäcksloppet – tre hamnar och 200 kr när du anmäler dig till Lilla Fiskebäcksloppet. T-shirten går också bara att köpa fram tills den 14e maj.

Hur tar jag mig dit?

Ta dig gärna hit till fots, med cykel eller kollektivtrafik.

KOLLEKTIVTRAFIK

Det går bra att åka kollektivt till loppet med någon av bussarna 90, 96, 97, 98, 197. Sikgatan är närmsta hållplats och därifrån är det bara några hundra meters promenad rakt söderut.
vasttrafik.se

PARKERING

För er som tar bilen finns parkering på Sjöbacka, i Fiskebäckshamnen, vid Fiskebäckskyrkan och Fiskebäcks Missionskyrka. Parkeringsvakter kommer att finnas på plats för att hjälpa er.

Var och när hämtar jag min nummerlapp?

Nummerlappar kommer kunna hämtas ut på:

 • Team Sportia, Frölunda Torg, den 5:e juni kl. 16:00 – 20:00
 • Eventområdet, Sjöbacka, den 6:e juni kl. 11:00 – 14:00

Har du ytterligare frågor om loppet?

Hör av dig till admin@fiskebacksloppet.se
 

Vill du vara med som funktionär?

Hör av dig till admin@fiskebackloppet.se
 

Är du intresserad av sponsring?

Hör av dig till:

 

Arrangörer

 


 

 

Sponsorer

 


 

Tuvebygg

 

Räkexport