Fiskebäcksloppet 2024

Anmäl dig här

Årets bästa löparfest är snart här!

Den 6 juni 2024 är det äntligen dags att dra på sig löparskorna och ställa sig vid startlinjen för Fiskebäcksloppet – Tre hamnar. Utmana dig själv, din kompis eller varför inte hela din familj och anmäl er redan idag, så ses vi!

Loppet går i en kuperad och naturskön omgivning där man får se och uppleva tre hamnar – Önnered, Hinsholmen och Fiskebäck. Vi hoppas som vanligt på en löparfest där man kombinerar löpning med att hjälpa de utsatta i vår stad. Och som vanligt är både unga och gamla motionärer och elitlöpare välkomna. 

Det unika med Fiskebäcksloppet är att man springer för andra – hela startavgiften* går till Räddningsmissionens sociala arbete. Det finns också möjlighet att swisha ett bidrag till 900 44 41. 
Tack för din gåva!

*Startavgiften efter avdrag för bankens transaktionsavgift. Kostnader för loppet täcks av sponsorer.

 

 Är det din första löparfest? Här kan du titta på Fiskebäcksloppet 2023:

 

Fiskebäcksloppet – Tre hamnar 

10 km - fyra klasser. Anmälningsavgift 300 kr.

 • Herr/Dam (över 17 år)

 • Kille/Tjej (upp till 17 år)

 

Starttid: 15.00

Anmäl dig här

Fiskebäcksloppet – Sjöbacka

5 km - tre klasser. Anmälningsavgift 200 kr.

 • Motion (över 16 år)

 • Pojke/Flicka (upp till 16 år) 

 

Starttid: 12.50

Anmäl dig här

Lilla Fiskebäcksloppet

2,5 km - sex klasser. Anmälningsavgift 150 kr.

 • Pojke/Flicka (12 – 13 år)

 • Pojke/Flicka (10 – 11 år) 

 • Pojke/Flicka (upp till 9 år)

Starttid: 12.30

Anmäl dig här

Miniloppet

En lättsprungen bana på ca 500 meter. Avgift 60 kr.

 • Främst för barn yngre än sex år.

 

Ingen föranmälan krävs. 

Öppet mellan: 12.00 – 15.30


 

Förra året var det drygt 600 löpare som krigade sig igenom banan och hjälpte oss att samla in pengar till Räddningsmissionens verksamhet Solrosen! Loppet samlade in hela 180 000 kronor och det bidrog till att barn med en frihetsberövad anhörig fick stöd och bland annat hade möjlighet att åka på sommarläger och dagsutflykter.

I år är det dags igen. Kanske är det din tur att slå ditt personliga rekord eller så är 2024 året du springer ditt första lopp?

Bli inspirerad av förra årets löparhjältar och anmäl dig redan idag!


Se resultat från Fiskebäcksloppet 2023 Anmäl dig här

Övrig information & frågor:

 

Om eventområdet

Det kommer vara öppet mellan 11.00 och 17.00.

Här kommer du kunna hämta ut din nummerlapp eller anmäla ditt barn till Miniloppet. Det kommer också finnas möjlighet att köpa någonting att äta.

På området finns en scen där vi samlas för att ha gemensam uppvärmning innan loppen startar. Här kommer även prisutdelning och övrig information ske. Det kommer även att finnas funktionärer, sjukvårdare och trafikvakter för att göra eventet till en succé.

Medan du väntar på att loppen ska börja kan du mingla runt bland andra deltagare eller kanske hoppa i vår fantastiska hoppborg!

Cykelparkeringen ligger alldeles intill området och det kommer även finnas toaletter. Du kommer att kunna lämna din väska hos oss medan du ståtligt springer loppet med ett leende på läpparna.

 

Detaljerad banbeskrivning – 10 km lopp

Fiskebäcksloppet – tre hamnar

Loppet startar på den sydöstra delen av Sjöbackas naturområde. Efter en kortare raksträcka norrut, viker banan av åt väster för en första härlig sträckning utmed Eskils kanal. Banan stryker sedan förbi strax söder om eventområdet, där vi kan samla kraft från den påhejande publiken innan det är dags för ett par uppförsbackar. Tänk på att, trots motlutet på gångbanan ovanför Önnereds brygga, lyfta blicken och titta ut över havet och den vackra idyllen med fiskebodar och västerhavet. Den andra uppförsbacken kommer strax efter, då banan vid restaurang Jungman Jansson viker av mot nordost. Efter denna urladdning är vi väl värda den fantastiska utsikten över Sjöbacka som möter oss efter att banan åter viker av västerut.

Nere på naturområdet rundar banan hästhagen och fortsätter norrut längs Stora Fiskebäcksvägen. Efter att ha passerat Fiskebäckskyrkan svänger banan in på Aprikosgatan och vidare upp i skogspartiet. Här väntar en utmanande backe, håll ut för vi närmar oss den första vätskekontrollen placerad vid Fiskebäcksskolan (4,5km). Med nya krafter springer vi sedan utmed Lerskäddegatan fram till Källängsgatan där vi sneddar in på naturstigen (”i folkmun känd som kärleksstigen eller lejonstigen”) ner mot Hinsholmens småbåtshamn.

Väl nere vid småbåtshamnen blir det drygt en kilometers löpning utmed Hinsholmskilen där vi kan titta på alla vackra båtar vid de 24 bryggorna som passeras. Vid hamnens slut breder havet ut sig så passa på att njuta av havsutsikten vid den andra vätskekontrollen (7 km) innan vi tar trapporna upp genom skogen på Skärvallsberget. Efter en kilometers löpning genom skogen där vi även klarat av den sista stigningen på loppet är det bara Fiskebäcks hamn kvar. Här är det full fart för att få båtarna i sjön innan midsommar så det finns mycket att titta på, men nu drar det även ihop sig till spurten.

När fiskehamnen passerats får vi för andra gången njuta av att springa precis vid den fantastiska Eskils kanal och sedan är det bara upploppet kvar. Le mot alla vänner, sträck händerna i skyn och var stolt att du klarat av ”Fiskebäcksloppet – tre hamnar”.

Se kartan här

 

Banbeskrivning – 5 km och 2,5 km lopp

Vilka tider gäller?

Eventområdet är öppet från 11.00 till 17.00.

 • Starten för Lilla Fiskebäcksloppet går 12.30
 • Starten för Fiskebäcksloppet – Sjöbacka går 12.50
 • Starten för Fiskebäcksloppet – Tre hamnar går 15.00
 • Miniloppet har fri start mellan 12.00 och 15.30

Prisutdelning kommer att hållas efter att alla lopp har avslutats.

Vad kostar det?

 • Fiskebäcksloppet – Tre hamnar har en anmälningsavgift på 300 kr.
   
 • Fiskebäcksloppet – Sjöbacka har en anmälningsavgift på 200 kr.
   
 • Lilla Fiskebäcksloppet har en anmälningsavgift på 150 kr.
   
 • Miniloppet har en avgift på 60 kr och betalas på plats.
   

Psst! Den 20 maj höjs priset på de olika loppen.

Hur tar jag mig dit?

Ta dig gärna hit till fots, med cykel eller kollektivtrafik.

KOLLEKTIVTRAFIK

Det går bra att åka kollektivt till loppet med någon av bussarna 90, 96, 97, 98, 197. Sikgatan är närmsta hållplats och därifrån är det bara några hundra meters promenad rakt söderut.
vasttrafik.se

PARKERING

För er som tar bilen finns parkering på Sjöbacka, i Fiskebäckshamnen, vid Fiskebäckskyrkan och Fiskebäcks Missionskyrka. Parkeringsvakter kommer att finnas på plats för att hjälpa er.

Var och när hämtar jag min nummerlapp?

Nummerlappar kommer kunna hämtas ut på:

 • Eventområdet, Sjöbacka, den 6:e juni kl. 11:00 – 14:00

Din startavgift gör skillnad

Vårt mål är att hela din startavgift kommer fram där det behövs bäst. Därför vill vi i så stor utsträckning som möjligt täcka kostnader som uppstår i samband med loppet genom sponsorer. Det är många företag som redan engagerar sig, men vi kan alltid blir fler. Tipsa oss gärna på admin@fiskebacksloppet.se

Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Banbeskrivning:

Loppet startar på naturområdet Sjöbacka i Fiskebäck. Efter en kortare runda förbi Önnereds brygga varvar man på Sjöbacka innan det bär av till Hinsholmens småbåtshamn för att sedan avsluta med Fiskebäcks hamn.

Här hittar du bilder från folkfesten den 6 juni 2023 då Fiskebäcksloppet ägde rum!

Här kan du läsa de allmänna villkoren:

Har du ytterligare frågor om loppet?

Hör av dig till admin@fiskebacksloppet.se
 

Vill du vara med som funktionär?

Hör av dig till admin@fiskebackloppet.se
 

Är du intresserad av sponsring?

Hör av dig till:

 

Arrangörer

 


 

 

Sponsorer

 


 

Huvudpartner

Partner

Sponsor