Samarbeta med Räddningsmissionen

Ett engagemang där alla är vinnare 

Ge en företagsgåva

Två medarbetare på Räddningsmissionens frukostcafé välkomnar en gäst i dörren.

Våra företagspaket

Vi är glada och tacksamma för alla företagsvänner och alla typer av samarbeten vi har med olika företag. Stora som små. Alla kan göra något och alla behövs! 

Engagera er på det sätt som passar er bäst. Bli strategisk partner, företagsvän eller företagsvolontärer. Har ni egna idéer om hur ni vill engagera er? Tveka inte att kontakta oss!

Företagspaket

Strategisk Partner - våra största gåvogivare

Vi skapar tillsammans med er ett strategiskt partnerskap som levererar värde för alla parter – för er, för Räddningsmissionen och inte minst för de människor som idag lever i utsatthet i Göteborg. Genom att bli strategisk partner kan vi tillsammans arbeta för att göra Göteborg lite varmare för alla! 

Välkommen att kontakta oss så skräddarsyr vi ert paket tillsammans!

Bli strategisk partner

Företagsvän Guld - från 75 000 kr

Bli företagsvän Guld och få:

 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Diplom 
 • Möjlighet till volontäruppdrag
 • Digitalt nyhetsbrev
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Större logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Taggade i tackinlägg i sociala medier
 • Besök eller föreläsning med personal från Räddningsmissionen
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän Guld

Företagsvän Silver - från 40 000 kr

Bli företagsvän Silver och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Digitalt nyhetsbrev 
 • Liten logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän silver

Företagsvän Brons - från 15 000 kr

Bli företagsvän Brons och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Digitala nyhetsbrev
 • Företagsnamn med länk på vår hemsida
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän brons

Tre exempel på samarbeten

Peab

Wallenstam

Greencarrier

Strategiska partners

Våra största gåvogivare med ett extra stort engagemang för vår organisation.

Bli Strategisk Partner

Alexanderssons förvaltar och hyr ut fastigheter för bostäder, kontor och butiker. Affärsidén går ut på att tillhandahålla ett tryggt, säkert och trivsamt boende för sina hyresgäster. Men man har också valt att engagera sig för dem som inte har något hem och samarbetar därför med Räddningsmissionen sedan många år tillbaka.

BIC®:s produkter ger enkla svar på vardagens behov. När BIC skapade sin första produkt, kulspetspennan BIC® Cristal®, valde BIC att gå direkt på det väsentliga: att skapa något enkelt men ändå pålitligt som skulle underlätta något vi alla gör och som alla skulle kunna använda. Denna vision är kärnan i allt som BIC gör.

Båstad-Gruppens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1907 när bolaget började tillverka spikade trätofflor. Mycket har hänt sedan dessa och idag är Båstad-Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av arbetskläder, skydds- och yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa. 

Elof Hansson-koncernen bedriver internationell handel med skogs-, industri- och konsumentprodukter över hela världen. De investerar också i, och utvecklar, fastighetsprojekt. Elof Hansson är en trogen företagsvän som varit med och tillfört resurser till vår verksamhet under många år.

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som i många år stött Räddningsmissionens verksamheter med gåvor i form av produkter. Idag är de även en uppskattad samverkanspartner till Räddningsmissionens verksamhet MatRätt! Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. 

Med erfarenhet från mer än 90 år i branschen, vet Fristads vad du som yrkesman behöver. Fristads erbjuder ett komplett sortiment av högkvalitativa arbetskläder med funktionell och modern design. Från topp till tå, året om, utvecklade på ett innovativt och hållbart sätt. Tillsammans med Hultafors Group har Fristads nu Europas och Nordamerikas starkaste erbjudande av personlig skyddsutrustning. Räddningsmissionen är mycket glada över att få samverka med Fristads!

Greencarrier är ett internationellt logistikföretag med bas i Göteborg. De har stort fokus på sin värdegrund - att vara ansvarsfulla och hållbara i allt de gör. Deras vision är att skapa en mer hållbar morgondag, och deras uppdrag är att utmana marknaden med nya och mer hållbara logistiska lösningar. Deras vilja att bidra till förbättring syns tydligt i deras engagemang för Räddningsmissionen.

Göteborgs-Posten är Göteborgs största tidning och fokuserar på nyhetshändelser i Göteborg och Västsverige. GP är en ovärderlig partner för Räddningsmissionen när vi genomför insamlingskampanjer och annat utåtriktat arbete.

Impact Arena är ett HR-konsultbolag som stöttar mindre, ofta snabbväxande företag, i frågor som rör företagskultur, organisation, ledarskap – och alla andra frågor som dyker upp när företaget växer.  Räddningsmissionen har med stor förnöjelse samverkat med Impact Arena under flera tillfällen!

Lekolar AB är ett svenskt företag som levererar material, utrustning, möbler, inredning med mera till förskolor och skolor. Lekolar AB har två övertygelser som driver dem: att vi lär oss mer i en miljö vi trivs i och att vi lär oss snabbare om vi har roligt. För att väcka lusten att lära erbjuder vi produkter och helhetslösningar som ger skolor och förskolor de bästa förutsättningarna att driva och utveckla sina verksamheter. Lekolar AB har helt utustat Räddningsmissionens Communityskola i Tynnered med kvalitètsmöbler.

Liseberg är Nordens största nöjespark och sedan 1923 har miljontals människor mötts och haft roligt här. Tack vare samarbetet med Liseberg kan vi erbjuda en heldag i parken för utsatta barnfamiljer och unga som annars inte har möjlighet att ta sig hit. 

Maxomorra är ett varumärke för de många människorna. Maxomorra vill att så många människor som möjligt ska få tillgång till ekologiska barnkläder med kvalitet, funktion och härlig design. Vi är glada att Maxomorra valt att gå in som Strategisk partner hos Räddningsmissionen och på så vis bredda sin vision om att de är ett varumärke för de många människorna.

NA-KD är ett av Europas topp 20 snabbast växande verksamheter som slår nya rekord varje månad. De är ett världsledande företag inom mode och e-handel som fokuserar på kreativa samarbeten. NA-KD arbetar för att vara en plattform för nya kreatörer att upptäckas och växa. 

Nudie Jeans grundades 2001 i Göteborg och har sedan dess uppmärksammats för sitt arbete med ekologisk och social hållbarhet. Inom ramen för detta arbete har Nudie Jeans gett jeans till Räddningsmissionens gäster som lever i hemlöshet och utsatta situationer - ett engagemang som gör skillnad!

Peab är ett bygg- och anläggningsföretag som också vill vara med och bygga framtidens samhälle. Tillsammans med oss använder de sina resurser och kompetenser till att skapa en varmare stad.

Sandryds grundades 1991 och ingår sedan 2019 i Båstad Gruppen AB. Deras plagg designas på huvudkontoret i Göteborg där stor vikt läggs på hållbarhet och socialt ansvarstagande, från idé till färdig produkt. Sandryds har bidragit till att under vintern värma de mest utsatta i samhället. Vi är så tacksamma för deras engagemang för människor genom oss.

Söderberg & Partners grundades 2004 i Sverige och är idag en av Nordens och Nederländernas ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och tjänster. I grund och botten handlar Söderberg & Partners erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och deras liv. Genom att ta ansvar både socialt och miljömässigt kommer Söderberg & Partners att bidra till hållbar utveckling i samhället samtidigt som det bidrar till en uthållig lönsamhet och ett starkt varumärke. Ekosystemet är nära sammankopplat med mänskliga handlingar och vi skall arbeta för att bidra med vår del. Den gemensamma nämnaren i vårt CSR-arbete är barn och ungdomar.

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Göteborg. Lennart Wallenstam var i princip med och grundande Räddningsmissionen på 50-talet och företaget har sedan dess tagit ett stort ansvar för vårt sociala arbete.

WSA – med firmanamnet Wesslau Söderqvist Advokatbyrå – har en lång och stabil historia i ryggen och kom till genom sammanslagningen av byråerna Gärde Wesslau och Hökerberg & Söderqvist.

Företagsvän Guld

Företag som årligen skänker minst 75 000 kr till Räddningsmissionen.

Läs mer och bli Företagsvän Guld

Olbers Förvaltnings AB

Menigo levererar mat, utrustning och kunskap inom restaurang, servicehandel och storkök. Menigo är medfinansiär och samarbetspartner kring vår social supermarket, MatRätt.

Företagsvän Silver

Företag som årligen skänker minst 40 000 kr till Räddningsmissionen.

Läs mer och bli Företagsvän Silver

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Nyheter

Räddningsmissionens Communityskola inreds med återbrukade möbler från Lekolar

I augusti öppnar Communityskolan Tynnered vid Opaltorget. Räddningsmissionens första skola som genom goda samarbeten med universitet, näringslivet och närområdet syftar till att ge eleverna de bästa förutsättningarna för en god framtid. Företaget Lekolar går nu in och stöttar initiativet med återbrukade möbler till ett värde av 500 000 kr.

Räddningsmissionens Communityskola Företag
Läs mer
Kulturlabbet hjärta Hede

På vår verksamhet Kulturlabbet kryllar det av kreativa individer. När Hede Fashion Outlet hörde av sig och ville skänka kläder som Kulturlabbet kunde jobba med för att sedan skapa en utställning - blev svaret ja.

Daglig verksamhet Kulturlabbet Daglig verksamhet Kulturlabbet Företag
Läs mer