Ett engagemang där alla är vinnare 

Det allra mesta av vårt arbete med människor i hemlöshet, utsatta EU-medborgare, utsatta kvinnor och barn som har föräldrar i fängelse sker genom gåvor och bidrag. Utan det engagemanget hade vårt arbete helt enkelt inte varit möjligt. Ert stöd betyder mycket och gör det möjligt för oss att möta och hjälpa fler människor som behöver det.

 

Ge en företagsgåva

Är ditt företag intresserad av att ge en julklapp till er personal, kunder eller leverantörer som är viktig och på riktigt gör skillnad?

Läs mer om våra företagsjulklappar här

Våra företagspaket

Vi är glada och tacksamma för alla företagsvänner och alla typer av samarbeten vi har med olika företag. Stora som små. Alla kan göra något och alla behövs! 

Engagera er på det sätt som passar er bäst. Bli strategisk partner, företagsvän, företagsvolontärer eller naturagåvogivare. Har ni egna idéer om hur ni vill engagera er? Tveka inte att kontakta oss!

Företagspaket

Strategisk Partner - våra största gåvogivare

Vi skapar tillsammans med er ett strategiskt partnerskap som levererar värde för alla parter – för er, för Räddningsmissionen och inte minst för de människor som idag lever i utsatthet i Göteborg. Genom att bli strategisk partner kan vi tillsammans arbeta för att göra Göteborg lite varmare för alla! 

Välkommen att kontakta oss så skräddarsyr vi ert paket tillsammans!

Bli strategisk partner

Företagsvän Guld - från 50 000 kr

Bli företagsvän Guld och få:

 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Diplom 
 • Möjlighet till volontäruppdrag
 • Digitalt nyhetsbrev
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Större logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Taggade i tackinlägg i sociala medier
 • Besök eller föreläsning med personal från Räddningsmissionen
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän Guld

Företagsvän Silver- från 25 000 kr

Bli företagsvän Silver och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Årligt tack i GP med företagsnamn
 • Digitalt nyhetsbrev 
 • Liten logga på vår hemsida
 • Digital banner till hemsida/email
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän silver

Företagsvän Brons - från 10 000 kr

Bli företagsvän Brons och få:

 • Digitalt diplom 
 • Tidningen Din nästa 4 ggr per år
 • Digitala nyhetsbrev
 • Företagsnamn med länk på vår hemsida
 • Företagsfrukost
 • Årligt tack via LinkedIn och Facebook

Bli företagsvän brons

Tre exempel på samarbeten

Peab

Wallenstam

Greencarrier

Strategiska partners

Våra största gåvogivare med ett extra stort engagemang för vår organisation.

Bli Strategisk Partner

Alexanderssons förvaltar och hyr ut fastigheter för bostäder, kontor och butiker. Affärsidén går ut på att tillhandahålla ett tryggt, säkert och trivsamt boende för sina hyresgäster. Men man har också valt att engagera sig för dem som inte har något hem och samarbetar därför med Räddningsmissionen sedan många år tillbaka.

BIC®:s produkter ger enkla svar på vardagens behov. När BIC skapade sin första produkt, kulspetspennan BIC® Cristal®, valde BIC att gå direkt på det väsentliga: att skapa något enkelt men ändå pålitligt som skulle underlätta något vi alla gör och som alla skulle kunna använda. Denna vision är kärnan i allt som BIC gör.

Båstad-Gruppens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1907 när bolaget började tillverka spikade trätofflor. Mycket har hänt sedan dessa och idag är Båstad-Gruppen en av Nordens ledande leverantörer av arbetskläder, skydds- och yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa. 

Coreco tror på den goda affären och en effektiv byggsektor utan slöseri, där värdefulla insikter och erfarenheter återvinns för ett hållbart samhällsbygge. De är Sveriges ledande konsultbolag inom kontraktering av byggrelaterade tjänster och material och erbjuder kvalificerade inköpstjänster till företag och offentlig sektor. Coreco är en värdefull partner för Communityskolan och räddningsmissionen!

Dagab Backa ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt. Som supportbolag har Dagab en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution. Deras verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till att de stödjer Maträtt.  

Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är idag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande. Dafgårds är ett familjeföretag i tredje generationen. Därför känns det för Dafgårds naturligt och rätt att ta ansvar för miljön i allt vi gör. Enda från starten har hållbarhet varit en självklar del av deras sätt att arbeta. Här ingår självfallet ett socialt ansvar och de är därför en stolt samarbetspartner för Maträtt. 
 

Elof Hansson-koncernen bedriver internationell handel med skogs-, industri- och konsumentprodukter över hela världen. De investerar också i, och utvecklar, fastighetsprojekt. Elof Hansson är en trogen företagsvän som varit med och tillfört resurser till vår verksamhet under många år.

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som i många år stött Räddningsmissionens verksamheter med gåvor i form av produkter. Idag är de även en uppskattad samverkanspartner till Räddningsmissionens verksamhet MatRätt! Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. 

Findus

Findus Sverige är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter i Sverige. Oavsett vem du är som äter vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag. Engagemanget bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. 

Fiskebäcksloppet

Fiskebäcksloppet är ett av Sveriges största välgörenhetslopp och bidrar varje år med betydande resurser till vårt arbete med utsatta barn. Dessutom är loppet, genom sitt familjära och öppna arrangemang, ett perfekt exempel på att man kan förena nytta med nöje. 

Med erfarenhet från mer än 90 år i branschen, vet Fristads vad du som yrkesman behöver. Fristads erbjuder ett komplett sortiment av högkvalitativa arbetskläder med funktionell och modern design. Från topp till tå, året om, utvecklade på ett innovativt och hållbart sätt. Tillsammans med Hultafors Group har Fristads nu Europas och Nordamerikas starkaste erbjudande av personlig skyddsutrustning. Räddningsmissionen är mycket glada över att få samverka med Fristads!

Göteborgs-Posten är Göteborgs största tidning och fokuserar på nyhetshändelser i Göteborg och Västsverige. GP är en ovärderlig partner för Räddningsmissionen när vi genomför insamlingskampanjer och annat utåtriktat arbete.

Innocent Drinks är ett företag som producerar smoothies och juice som säljs i stormarknader, kaféer och olika andra butiker. Företaget säljer mer än två miljoner smoothies per vecka och är Storbritanniens och Europas största smoothiemärke. På innocent vill de lämna saker lite bättre än när dom hittar dem. De tar ansvar för det avtryck verksamheten har på samhället och på miljön och vill bygga ett företag som de är stolta över. Deras engagemang i Maträtt är en del av detta arbete.

Lekolar AB är ett svenskt företag som levererar material, utrustning, möbler, inredning med mera till förskolor och skolor. Lekolar AB har två övertygelser som driver dem: att vi lär oss mer i en miljö vi trivs i och att vi lär oss snabbare om vi har roligt. För att väcka lusten att lära erbjuder vi produkter och helhetslösningar som ger skolor och förskolor de bästa förutsättningarna att driva och utveckla sina verksamheter. Lekolar AB har helt utustat Räddningsmissionens Communityskola i Tynnered med kvalitètsmöbler.

Liseberg är Nordens största nöjespark och sedan 1923 har miljontals människor mötts och haft roligt här. Tack vare samarbetet med Liseberg kan vi erbjuda en heldag i parken för utsatta barnfamiljer och unga som annars inte har möjlighet att ta sig hit. 

Malte Gustavsson frukt och grönt

Malte Gustavsson frukt och grönt är en av de ledande importörerna och distributörerna av frukt, bär och grönsaker. De är ett ständigt växande företag som distribuerar till stormarknader och traditionella grossister till mycket konkurrenskraftiga priser året runt. Vi är glada att ha Malte Gustavsson frukt och grönt som företagsvän till MatRätt. 

Martin & Servera-gruppen är Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök. Oavsett om du driver en restaurang, ett bageri, en skolrestaurang i kommunal regi eller representerar en rikstäckande kedja så har Martin&Servera produkter och lösningar. Martin & Servera är en stor supporter till restaurang- och storköksbranschen. Att stödja Maträtts arbete kom därmed naturligt.  

Mars är en av världens största tillverkare av godisprodukter och djurfoder. Mars har i sin produktportfölj många av världens kända chokladvarumärken som Mars, Snickers och Twix, foder för sällskapsdjur som Royal Canin och Whiskas. Vi är stolta över att få ha dessa fina produkter i vår Maträttsbutik! 
 

Menigo levererar mat, utrustning och kunskap inom restaurang, servicehandel och storkök. Menigo är medfinansiär och samarbetspartner kring vår social supermarket, MatRätt.

NA-KD är ett av Europas topp 20 snabbast växande verksamheter som slår nya rekord varje månad. Vi är ett världsledande företag inom mode och e-handel.

Hos NA-KD finns branschens mest drivna och talangfulla medarbetare med många års erfarenhet inom både fast fashion och high fashion. Företaget grundades år 2015 och har både samarbetat med och burits av världens mest populära influencers och kändisar. 

Våra kunder betyder allt för oss och strävar dagligen efter att överträffa oss själva med våra skapelser och vårt innehåll för sociala medier. Vi är djupt engagerade i att bryta ny mark och visa våra följare vad det innebär att vara unik och stå ut från mängden.

Newbody vill göra goda affärer med långsiktig lönsamhet för alla inblandade – affärer som bygger på ärlighet, medmänsklighet och stort fokus på miljö och etik.
Företagets strävan efter social och miljömässig hållbarhet i alla led passar oss och våra verksamheter perfekt.

Peab är ett bygg- och anläggningsföretag som också vill vara med och bygga framtidens samhälle. Tillsammans med oss använder de sina resurser och kompetenser till att skapa en varmare stad.

Polfärskt

Polfärskt Bröd är en rikstäckande svensk säljorganisation som representerar bland annat Polarbageriet, Korvbrödsbagarn och Hatting 
Bageri. Deras löfte till marknaden är att på ett miljösmart sätt ska ge bagerier och butiker i hela Sverige möjligheten att sälja färskt bröd genom samdistribution och lokal närvaro. Polfärskt bryr sig lika mycket om att bygga sitt företag för människorna omkring som att de bryr sig om planeten vi lever på.  

Redan 1878 lades grunden till det som idag är Pågen. Pågen är Sveriges ledande bageri inom bland annat förpackat färskt bröd och korv- och hamburgerbröd. De är ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878 då Anders och Matilda Påhlsson började baka och sälja bröd i sitt hem på Tallgatan i Malmö. Pågen bakar för framtida generationer, och ser socialt ansvar och Maträtt som en del av det uppdraget.  
 

Sandryds grundades 1991 och ingår i Båstad Gruppen AB. Genom egna varumärkena South West och Smila erbjuds ett modernt och konkurrenskraftigt sortiment av arbetskläder, allt från enkla bas t-shirts till genomarbetade arbetsbyxor. Stor vikt läggs på hållbarhet och socialt ansvarstagande, från idé till färdig produkt. Sandryds verkar i första hand genom återförsäljare och partners på den nordiska marknaden men även på den internationella.

Axfood Snabbgross AB är ett bolag i Axfoodkoncernen, en restauranggrossist för restauranger, fastfood, café och företagsmarknaden. Företaget har 24 st butiker i Sverige, varav två här i Göteborg: Partihallarna och Sisjön. På Snabbgross Göteborg Partihallarna finner du ett brett sortiment utformat för att passa perfekt till restaurangers menyer. De erbjuder även e-handel och levererar varor direkt till sina kunder. 

Sedan starten för över 100 år sedan har Spendrups vuxit till Sveriges ledande bryggeri. De brinner för allt som har med genuina dryckesupplevelser att göra. I sina bryggerier producerar de cirka 400 miljoner liter dryck om året för välkända varumärken som Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Briska, Nygårda och Schweppes. En annan hjärtefråga är miljö och hållbarhet. Spendrups menar att de har och kommer alltid ta ett aktivt ansvar. Deras engagemang som Maträtts vänner är en del av detta!
 

Svenska Mässan och Gothia Towers är nordens ledande aktör av mässor, events och konferenser. Samarbetet med Räddningsmissionen har pågått under många och innebär stöd till våra verksamheter på många olika sätt. Bl a gör vi en mycket uppskattad julklappsinsamling tillsammans varje år.

Söderberg & Partners grundades 2004 i Sverige och är idag en av Nordens och Nederländernas ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och tjänster. I grund och botten handlar Söderberg & Partners erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och deras liv. Genom att ta ansvar både socialt och miljömässigt kommer Söderberg & Partners att bidra till hållbar utveckling i samhället samtidigt som det bidrar till en uthållig lönsamhet och ett starkt varumärke. Ekosystemet är nära sammankopplat med mänskliga handlingar och vi skall arbeta för att bidra med vår del. Den gemensamma nämnaren i vårt CSR-arbete är barn och ungdomar.

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Göteborg. Lennart Wallenstam var i princip med och grundande Räddningsmissionen på 50-talet och företaget har sedan dess tagit ett stort ansvar för vårt sociala arbete.

Företagsvän Silver

Företag som årligen skänker minst 25 000 kr till Räddningsmissionen.

Läs mer och bli Företagsvän Silver

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Nyheter

Räddningsmissionens Communityskola inreds med återbrukade möbler från Lekolar

I augusti öppnar Communityskolan Tynnered vid Opaltorget. Räddningsmissionens första skola som genom goda samarbeten med universitet, näringslivet och närområdet syftar till att ge eleverna de bästa förutsättningarna för en god framtid. Företaget Lekolar går nu in och stöttar initiativet med återbrukade möbler till ett värde av 500 000 kr.

Räddningsmissionens Communityskola Företag
Läs mer
Kulturlabbet hjärta Hede

På vår verksamhet Kulturlabbet kryllar det av kreativa individer. När Hede Fashion Outlet hörde av sig och ville skänka kläder som Kulturlabbet kunde jobba med för att sedan skapa en utställning - blev svaret ja.

Daglig verksamhet Kulturlabbet Daglig verksamhet Kulturlabbet Företag
Läs mer