Företagsengagemang i jul

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Nu under vintern och julen gör vi det extra enkelt för dig som företag att vara med!

Köp julklappar i vår gåvoshop!

Här köper du de perfekta presenterna till personalen eller kunderna. Samtidigt som du stöttar vårt arbete bland utsatta människor i Göteborg! Du väljer bland olika gåvor för olika verksamheter: köp 10 grötfrukostar, ett klädpaket, en dagsaktivitet på Solrosen eller en matpåse till en utsatt familj. För varje gåva får du ett fint gåvobevis som du dessutom kan skriva en egen hälsning på. 

Gåvoshop

Julklappsinsamling på Gothia Towers

En fin jultradition är vår julklappsinsamling som vi arrangerar med Gothia Towers. Tillsammans ger vi fler utsatta barnfamiljer möjligheten att få en god jul, med julklappar. Vi vill helst ha presentkort (Nordstan, Frölunda Torg, Allum, Bio, etc.) så att vi kan ge utsatta familjer möjligheten att själva kunna handla det som just deras barn önskar sig mest. Julklapparna delas ut till behövande barnfamiljer i Göteborgsregionen.

Inlämning i lobbyn på Gothia Towers 13/11-16/12.

Läs mer

Giving Tuesday 1 dec

Var med i Göteborgs största frukostgemenskap!

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet, istället för konsumtion. Hjälp oss att skänka frukostar! Varje frukost kostar 20 kr och vårt mål är att samla in 20 000 frukostar vilket kommer att räcka till alla frukostar på båda våra frukostcaféer hela vintern. Ordna en egen insamling på ert företag eller häng med på vår. Kontakta gärna oss för att få mer information.

Läs mer

3733 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 858 av dem är barn. Att förlora sitt hem kan drabba vem som helst. En långtidssjukskrivning, ett förlorat jobb, ett missbruk, en kraschad relation eller ekonomiska bekymmer. Ditt stöd ger en säng för natten, ett mål mat, lite varma kläder och någon att prata med. Tillsammans gör vi Göteborg varmare och ser till att fler människor hittar vägen mot ett eget hem.

Läs mer om årets julkampanj här.

Läs mer

Vad gör Räddningsmissionen i coronakrisen?

Coronaviruset slår hårt åt grupper som redan lever i utsatthet. Hur håller man sig hemma om man är hemlös? Hur håller man kontakten med sin familj i ett annat land när gränser stängs? Våra verksamheter behövs extra mycket just nu. 

Läs mer

Har du frågor kring hur ni som företag kan engagera er under julen?
Tveka inte att ta kontakt med oss!

Ett engagemang där alla är vinnare 

Det allra mesta av vårt arbete med människor i hemlöshet, utsatta EU-medborgare, utsatta kvinnor och barn som har föräldrar i fängelse sker genom gåvor och bidrag. Utan det engagemanget hade vårt arbete helt enkelt inte varit möjligt. Stöd från förretag betyder mycket och gör det möjligt för oss att möta och hjälpa fler människor som behöver det. Läs mer om hur ni som företag kan bli företagsvänner till Räddningsmissionen.

Läs mer