Ge en gåva

Tillsammans för en varmare stad!

Månadsgivare 
Engångsgåva
Företagsgåva

 

Handla i vår gåvoshop!

Allt du handlar i vår gåvoshop stöder vårt sociala arbete. Välj vilken av våra verksamheter du vill stötta. För varje gåva du köper får du ett fint gåvobevis. I gåvoshopen kan du också köpa minnes- och högtidsgåvor.

TILL GÅVOSHOPEN

 

 

Sätt in en gåva via gåvogiro!

Tack för din gåva!

Bankgiro 900-4441
Plusgiro 90 04 44-1

Låt ditt arv hjälpa människor i utsatthet 

Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra, i framtiden. Läs mer om hur ditt arv kan bidra till en varmare framtid.

Läs merGe en minnesgåva

Hedra minnet av någon som gått bort genom att skänka en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar hälsningen dit du vill, till begravningsbyrå eller dödsbo. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg. Gåvosumman anges inte på brevet.

Ge en minnesgåvaGe en högtidsgåva

Ett uppskattat sätt att uppvakta någon i samband med födelsedagen är att ge en gåva som verkligen betyder något. Sänd en gratulation genom att ge en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar ett vackert gåvobrev med din personliga hälsning och ett tack från oss till jubilaren. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg.

Ge en högtidsgåva

Vad gör Räddningsmissionen i samband med situationen i Ukraina?

På Räddningsmissionen följer vi med stor sorg den tragedi som utspelar sig i Ukraina. Situationen är helt obegriplig, nästan omöjlig att ta in. Men trots det svåra är vi också beslutsamma att göra det vi kan göra för de människor som behöver oss. På den här sidan finns information om vad vi på Räddningsmissionen gör för att hantera och stötta i situationen.

LÄS MER

 

Nu även med skattereduktion!

Från och med 1 januari 2020 kan du som gåvogivare få skattereduktion på gåvor till Räddningsmissionen. Det innebär att du som givare kan öka t.ex. ditt månadsgivande på 150 kr i månaden till 200 kr, men i slutändan betalar du lika mycket som tidigare. Du som givare behöver inte ens informera skatteverket utan allt sköts automatiskt.

Läs mer om skattereduktion

 

 

34 000 000 kronor 

samlade vi in tillsammans under 2022

SÅ HÄR ANVÄNDS DIN GÅVA  Vanliga frågor
 

En glad volontär på Räddningsmissionens frukostcafé i Göteborg.

Stöd oss långsiktigt – bli månadsgivare

Som månadsgivare bidrar du till att säkra vårt långsiktiga arbete. Ett månadsgivande är dessutom det smidigaste sättet att stödja Räddningsmissionen. Regelbundna gåvor via autogiro innebär att administrationen minskas och att en ännu större del av varje gåva kan gå direkt till vårt arbete.

Som månadsgivare skänker du din månadsgåva via autogiro:
  • Du väljer själv det gåvobelopp du vill skänka.

  • Beloppet dras från det konto du själv anger (den 27:e varje månad), så länge du själv vill.

  • Du kan när som helst ändra, göra uppehåll eller avsluta ditt engagemang.

  • Som månadsgivare får du vår tidning “Din Nästa” (4 nummer/år).

  • Vi startar ditt månadsgivande via autogiro när vi fått ditt skriftliga medgivande.

Bli månadsgivare

 

Var med och förändra liv!

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete på kristen grund. Vi finns där behoven finns. Både med akuta insatser och mer långsiktiga perspektiv. Stora delar av vår verksamhet är helt beroende av frivilliga gåvor. Tillsammans är vi med och förändrar liv och gör Göteborg till en varmare stad där alla får plats och kan leva ett värdigt liv. 

Ge en engångsgåva  Ge som företag  Gåvoshop  Bli månadsgivare  Starta en insamling  Minnesgåva  Högtidsgåva Testamente

Låt ditt arv bidra till en varmare framtid för Göteborg

Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra. I framtiden. Det är något alla kan göra, även om du inte har möjlighet att ge en gåva idag. Många människor skulle vilja skänka mer pengar till välgörenhet om de hade ekonomisk möjlighet. Att skänka via sitt testamente är ett smart sätt att ge mer i framtiden än vad man kan idag.

Läs mer

Ett barn formar sina händer som ett hjärta på Solrosens verksamhet i Göteborg för barn med en förälder i fängelse

Starta en egen insamling

Alla kan vara med och samla in pengar till vårt arbete för ett varmare och mänskligare Göteborg. Har du egna idéer om vad du vill göra? Vill du skapa en egen aktivitet? Kontakta oss, så hjälps vi åt!

Egen insamling på Facebook

Nu kan du enkelt skapa en egen insamling på vår Facebooksida! Perfekt om du fyller år och inte vill ha presenter, utan hellre vill samla in pengar till något som gör skillnad. Starta din insamling via knappen ”samla in pengar” och bjud sedan in dina vänner och bekanta att skänka en gåva.

Starta din facebookinsamling här!

Donera mat

Ditt företags matsvinn kan göra skillnad för människor i social utsatthet! Vi har två verksamheter som tar emot överskott av livsmedel från företag:

  • MatRätt tar emot regelbundna donationer. Maten säljs sedan i butiken MatRätt som riktar sig till människor i ekonomisk utsatthet. Läs mer om hur du donerar till MatRätt här.
     
  • ResursRätt tar emot spontana donationer. Maten fördelas sedan till verksamheter inom Räddningsmissionen som arbetar med människor i social utsatthet. Läs mer om ResursRätt och hur du donerar här.

 

Skänk kläder

Efter tidigare genomförda klädinsamlingar så har vi tack vare alla fantastiska gåvogivare täckt vårt behov av kläder för vintern. Eftersom att vi har ett begränsat lagerutrymme kan vi inte ta emot mer kläder just nu. 

Medarbetare på MatRätt i göteborg lastar ur räddat matsvinn från lastbil.

Givarservice

Många frågor som vi får kring givande och insamling kan du hitta svar på här. Hittar du inte vad du söker är du välkommen att kontakta givarservice som hjälper dig att besvara dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om dina gåvor.

info@raddningsmissionen.se 
031-712 12 00

Växelns öppettider: Vardagar 08.30-16.30, lunchstängt 12.00-13.00.

 

Berättelser

Ett enkelt liv som som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. 

Läs mer

Nyheter

Konst som gör skillnad för kvinnor i utsatthet

Räddningsmissionen möter dagligen kvinnor som lever i utsatthet och utanförskap, men som trots det har en otrolig styrka inom sig. För att uppmärksamma dessa kvinnor valde konstnärerna Hanna Ekegren och Karolina Palmér samband med internationella kvinnodagen måla och skänka en tavla till förmån för Räddningsmissionen. Tavlan auktionerades ut för 20 600 kr!

Insamling
Läs mer
Klara Zimmergren och Räddningsmissionen tillsammans i kampen mot hemlöshet 

Julkampanjen som uppmärksammar hemlöshet, lanseras i år tillsammans med Klara Zimmergren och med ett fokus på kvinnor i hemlöshet. Här kan du läsa mer om årets julkampanj och vad hemlöshet innebär för kvinnorna som har hamnat i det. 

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Stöd för kvinnor utsatta för hedersvåld och könsstympning hemlöshet Insamling
Läs mer

Har du några frågor eller stöter på problem?
Välkommen att kontakta Givarservice.