Ge en gåva

Tillsammans för en varmare stad!

Månadsgivare Engångsgåva

Högtidsgåva Minnesgåva

Företagsgåva

 

Swisha en gåva!

Tack för ditt bidrag!

Swisha till
900 44 41

 

Sätt in en gåva via gåvogiro!

Tack för din gåva!

Bankgiro 900-4441
Plusgiro 90 04 44-1

 

Handla i vår gåvoshop!

Allt du handlar i vår gåvoshop stöder vårt sociala arbete. Välj vilken av våra verksamheter du vill stötta. För varje gåva du köper får du ett fint gåvobevis. I gåvoshopen kan du också köpa minnes- och högtidsgåvor.

TILL GÅVOSHOPEN

 

Nu även med skattereduktion!

Från och med 1 januari 2020 kan du som gåvogivare få skattereduktion på gåvor till Räddningsmissionen. Det innebär att du som givare kan öka t.ex. ditt månadsgivande på 150 kr i månaden till 200 kr, men i slutändan betalar du lika mycket som tidigare. Du som givare behöver inte ens informera skatteverket utan allt sköts automatiskt. Läs mer om hur det fungerar här.

Läs mer

Var med och förändra liv!

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete på kristen grund. Vi finns där behoven finns. Både med akuta insatser och mer långsiktiga perspektiv. Stora delar av vår verksamhet är helt beroende av frivilliga gåvor. Tillsammans är vi med och förändrar liv och gör Göteborg till en varmare stad där alla får plats och kan leva ett värdigt liv. 

Ge en engångsgåva  Ge som företag  Gåvoshop  Bli månadsgivare  Starta en insamling  Minnesgåva  Högtidsgåva Testamente

Ge en gåva direkt

Var med och stötta både akuta och långsiktiga projekt. Tillsammans gör vi Göteborg till en varmare stad där alla får plats och kan leva ett värdigt liv. Din gåva betyder mycket för många och gör det möjligt för oss att möta och hjälpa fler människor som behöver det.

23 315 000 kronor 

samlade vi in tillsammans under 2020

SÅ HÄR ANVÄNDS DIN GÅVA  Vanliga frågor
 

Stöd oss långsiktigt – bli månadsgivare

Som månadsgivare bidrar du till att säkra vårt långsiktiga arbete. Ett månadsgivande är dessutom det smidigaste sättet att stödja Räddningsmissionen. Regelbundna gåvor via autogiro innebär att administrationen minskas och att en ännu större del av varje gåva kan gå direkt till vårt arbete.

Som månadsgivare skänker du din månadsgåva via autogiro:
  • Du väljer själv det gåvobelopp du vill skänka.

  • Beloppet dras från det konto du själv anger (den 27:e varje månad), så länge du själv vill.

  • Du kan när som helst ändra, göra uppehåll eller avsluta ditt engagemang.

  • Som månadsgivare får du vår tidning “Din Nästa” (4 nummer/år).

  • Vi startar ditt månadsgivande via autogiro när vi fått ditt skriftliga medgivande.

Bli månadsgivare

 Ge en minnesgåva

Hedra minnet av någon som gått bort genom att skänka en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar hälsningen dit du vill, till begravningsbyrå eller dödsbo. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg. Gåvosumman anges inte på brevet.

Köp minnesgåvaGe en högtidsgåva

Ett uppskattat sätt att uppvakta någon i samband med födelsedagen är att ge en gåva som verkligen betyder något. Sänd en gratulation genom att ge en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar ett vackert gåvobrev med din personliga hälsning och ett tack från oss till jubilaren. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg. Gåvosumman anges inte på brevet. 

Köp en högtidsgåva

Starta en egen insamling

Alla kan vara med och samla in pengar till vårt arbete för ett varmare och mänskligare Göteborg. Har du egna idéer om vad du vill göra? Vill du skapa en egen aktivitet? Kontakta oss, så hjälps vi åt!

Egen insamling på Facebook

Nu kan du enkelt skapa en egen insamling på vår Facebooksida! Perfekt om du fyller år och inte vill ha presenter, utan hellre vill samla in pengar till något som gör skillnad. Starta din insamling via knappen ”samla in pengar” och bjud sedan in dina vänner och bekanta att skänka en gåva.

Starta din facebookinsamling här!

Skänk mat

Ditt företags matsvinn kan göra skillnad för människor i social utsatthet! Vi har två verksamheter som tar emot matsvinn från företag:

  • MatRätt tar emot regelbundna donationer. Maten säljs sedan i butiken MatRätt som riktar sig till människor i ekonomisk utsatthet. Läs mer om hur du donerar till MatRätt här.
     
  • ResursRätt tar emot spontana donationer. Maten fördelas sedan till verksamheter som arbetar med människor i social utsatthet. Läs mer om ResursRätt och hur du donerar här.

Vi tar emot all mat med kort datum samt skadade förpackningar eller överproduktion.

Skänk kläder

Efter tidigare genomförda klädinsamlingar så har vi tack vare alla fantastiska gåvogivare täckt vårt behov av kläder för vintern. Eftersom att vi har ett begränsat lagerutrymme kan vi inte ta emot mer kläder just nu. 

Låt ditt arv bidra till en varmare framtid för Göteborg

Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra. I framtiden. Det är något alla kan göra, även om du inte har möjlighet att ge en gåva idag. Många människor skulle vilja skänka mer pengar till välgörenhet om de hade ekonomisk möjlighet. Att skänka via sitt testamente är ett smart sätt att ge mer i framtiden än vad man kan idag.

Läs mer

Givarservice

Många frågor som vi får kring givande och insamling kan du hitta svar på här. Hittar du inte vad du söker är du välkommen att kontakta givarservice som hjälper dig att besvara dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om dina gåvor.

info@raddningsmissionen.se 
031-712 12 00

Växelns öppettider: Vardagar 08.30-16.30, lunchstängt 12.00-13.00.

Ett enkelt liv som som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. 

Läs mer
”Vårt givande är inte en utgift, utan en möjlighet.”

Basen i all vår insamling är våra trogna, regelbundna givare. De som ger en liten peng varje månad, år ut och år in. En av dem är familjen Hultman. Vi har träffat Fredrik och pratat om hur allting började och hur de ser på sitt givande.

Utsatta EU-medborgare Solrosen 35:an – en säng för natten Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Insamling
Läs mer