Ge en gåva

Tack att du vill vara med och stötta vårt arbete! Stora delar av vår verksamhet är beroende av frivilliga gåvor. Du gör vårt arbete möjligt! Tillsammans kan vi jobba för en varmare stad.

Bli månadsgivare

Du kan varje månad vara med och bidra till att fler barn och vuxna i utsatthet får leva ett värdigt liv. Din gåva kan omvandlas till en bit mat, ett stödjande samtal, varma kläder, en säng för natten och en väg framåt. Som månadsgivare bidrar du till att säkra vårt långsiktiga arbete.

Bli månadsgivare nu

Var med och förändra liv!

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete på kristen grund. Vi finns där behoven finns. Både med akuta insatser och mer långsiktiga perspektiv. Stora delar av vår verksamhet är helt beroende av frivilliga gåvor. Tillsammans är vi med och förändrar liv och gör Göteborg till en varmare stad där alla får plats och kan leva ett värdigt liv. 

Engångsgåva  Företagsgåva  Gåvoshoppen  Månadsgivare  Egen insamling  Minnesgåva  Högtidsgåva Testamente

Du kan också skänka en gåva direkt via bankgiro eller plusgiro.

Bankgiro 900-4441
Plusgiro 90 04 44-1

Tack för din gåva!

37 000 000 kronor 

Så mycket pengar samlade vi in tillsammans under 2023. Insamling är en viktig del av Räddningsmissionens arbete och stora delar av vår verksamhet kan vi endast driva för att vi får in frivilliga gåvor och volontärinsatser.  

Så används din gåva  Vanliga frågor
 

En mamma håller i ett litet barn.

 

Skattereduktion

Du kan få skattereduktion på gåvor till Räddningsmissionen. Du kan exempelvis öka ditt månadsgivande på 150 kr i månaden till 200 kr, men i slutändan betala lika mycket som tidigare. Du som givare behöver inte ens informera skatteverket utan allt sköts automatiskt.

Klicka dig vidare på länken nedan, så får du veta mer om vilka förutsättningarna är för att få skattereduktion på gåvor.

Läs mer om skattereduktion

 

 

 

Handla i vår gåvoshop!

Allt du handlar i vår gåvoshop stöder vårt sociala arbete. Välj vilken av våra verksamheter du vill stötta. För varje gåva du köper får du ett fint gåvobevis. I gåvoshopen kan du också köpa minnes- och högtidsgåvor.

TILL GÅVOSHOPEN

 Ge en minnesgåva

Hedra minnet av någon som gått bort genom att skänka en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar hälsningen dit du vill, till begravningsbyrå eller dödsbo. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg. Gåvosumman anges inte på brevet.

Ge en minnesgåvaGe en högtidsgåva

Ett uppskattat sätt att uppvakta någon i samband med födelsedagen är att ge en gåva som verkligen betyder något. Sänd en gratulation genom att ge en gåva till Räddningsmissionen. Vi skickar ett vackert gåvobrev med din personliga hälsning och ett tack från oss till jubilaren. Du väljer själv det belopp du vill skänka och pengarna går direkt till vårt arbete bland utsatta i Göteborg.

Ge en högtidsgåva

En glad volontär på Räddningsmissionens frukostcafé i Göteborg.

Stöd oss långsiktigt – bli månadsgivare

Som månadsgivare bidrar du till att säkra vårt långsiktiga arbete. Ett månadsgivande är dessutom det smidigaste sättet att stödja Räddningsmissionen. Regelbundna gåvor via autogiro innebär att administrationen minskas och att en ännu större del av varje gåva kan gå direkt till vårt arbete. Det är varken bindningstid eller uppsägningstid. Du är med precis så länge som du själv vill och kan! 

  • Du väljer själv det gåvobelopp du vill skänka.

  • Beloppet dras från det konto du själv anger (den 28:e varje månad).

  • Du kan när som helst ändra, göra uppehåll eller avsluta ditt engagemang.

  • Som månadsgivare får du regelbundna digitala och postala utskick, inklusive vår tidning “Din Nästa” (4 nummer/år).

Bli månadsgivare

 

Låt ditt arv bidra till en varmare framtid för Göteborg

Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra. I framtiden. Det är något alla kan göra, även om du inte har möjlighet att ge en gåva idag. Många människor skulle vilja skänka mer pengar till välgörenhet om de hade ekonomisk möjlighet. Att skänka via sitt testamente är ett smart sätt att ge mer i framtiden än vad man kan idag.

Läs mer

Ett barn formar sina händer som ett hjärta på Solrosens verksamhet i Göteborg för barn med en förälder i fängelse

Skänk en aktiegåva

Att skänka din aktieutdelning är ett perfekt sätt att kunna skänka en större gåva skattefritt. Genom att du skänker rätten till utdelning från dina aktier till Räddningsmissionens arbete betalar varken du eller vi någon kapitalskatt på utdelningen. Din gåva ökar därmed i värde med 43 %.

Läs mer

Donera mat

Ditt företags matsvinn kan göra skillnad för människor i social utsatthet! Vi har två verksamheter som tar emot överskott av livsmedel från företag:

  • MatRätt tar emot regelbundna donationer. Maten säljs sedan i butiken MatRätt som riktar sig till människor i ekonomisk utsatthet. Läs mer om hur du donerar till MatRätt här.
     
  • ResursRätt tar emot spontana donationer. Maten fördelas sedan till verksamheter inom Räddningsmissionen som arbetar med människor i social utsatthet. Läs mer om ResursRätt och hur du donerar här.

 

Skänk kläder

Efter tidigare genomförda klädinsamlingar så har vi tack vare alla fantastiska gåvogivare täckt vårt behov av kläder för vintern. Eftersom att vi har ett begränsat lagerutrymme kan vi inte ta emot mer kläder just nu. 

Medarbetare på MatRätt i göteborg lastar ur räddat matsvinn från lastbil.

Givarservice

Undrar du något kring givande? Många frågor som vi får kring givande och insamling kan du hitta svar på här. Hittar du inte vad du söker är du välkommen att kontakta givarservice som hjälper dig att besvara dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om dina gåvor.

Berättelser

Ett enkelt liv som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. 

Läs mer

Nyheter

Konst som gör skillnad för kvinnor i utsatthet

Räddningsmissionen möter dagligen kvinnor som lever i utsatthet och utanförskap, men som trots det har en otrolig styrka inom sig. För att uppmärksamma dessa kvinnor valde konstnärerna Hanna Ekegren och Karolina Palmér samband med internationella kvinnodagen måla och skänka en tavla till förmån för Räddningsmissionen. Tavlan auktionerades ut för 20 600 kr!

Insamling
Läs mer