Giving Tuesday Företag

Läs mer här hur du och ditt företag kan engagera er för Giving Tuesday den 3 december. 

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet istället för konsumtion. Förra året startade Räddningsmissionen en frukoströrelse på Giving Tuesday. Vi uppmuntrade människor att ge 20 kr, vilket motsvarar en frukost på vårt frukostkafé för människor i hemlöshet. Vi slog vårt mål och samlade in 11 700 frukostar (234 000 kr!). Pengar som gjorde att vi kunde erbjuda frukost, värme och gemenskap till människor i hemlöshet och social utsatthet hela vintern.

Den 3:e december är det dags igen! I år har vi fördubblat vårt mål. Vi vill samla in 25 000 frukostar vilket kommer att räcka till alla frukostar på båda våra frukostkaféer under hela vintern. Ett högt mål som vi behöver er hjälp med att nå!

 

Vill du sprida kampanjen?
Vi har massor med material som är fritt att sprida. 

Hämta här

Såhär kan ni som företag hjälpa till

Inför årets Giving Tuesday vill vi engagera ännu fler! Vi tror på att det är tillsammans vi kan göra skillnad och skapa en varmare stad för människor i utsatthet.
Här är tre sätt att vara med och bidra.

Engagera din personal

Tjugo kronor är en summa nästan alla har möjlighet att ge bort. Uppmuntra personalen att vara med och ge den 3 december. Skapa en egen insamling för att se hur mycket ni som företag får ihop eller låt personalen vara med i vår stora insamling. Klicka här för att få tillgång till material som gör det lättare för er att sprida.

 

Spela in en film

Inför Giving Tuesday vill vi visa på vilken skillnad vi kan göra när vi är många! Vi vill därför uppmuntra alla företag som är med och ger på Giving Tuesday att spela in en film som vi sedan kan använda för att visa på breddeni engagemanget. Dra ihop så många ni kan i personalstyrkan och berätta sedan att ni är med och ger på Giving Tuesday! Skicka den till oss så sprider vi den i våra kanaler.

 

Sprid budskapet

Giving Tuesday handlar om att göra gott och att uppmuntra andra att göra detsamma. Var med och sprid vår insamling i era kanaler genom att dela vårt evenemang eller dela er film med era följare på sociala medier. 

Klicka här för att få tillgång till mer material som gör det lättare för er att sprida.

Vad är Giving Tuesday?

#GivingTuesday startade i USA 2012 som en motreaktion till Black Friday. Giving Tuesday engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige. #GivingTuesday handlar om att göra väl – tillsammans!

Tillsammans kan vi göra skillnad för människor i utsatthet! Om ni är intresserade av att vara med, tveka inte att ta kontakt med oss