Swisha en frukost på
Giving Tuesday!

Var med i frukoströrelsen!

Vad händer nu när vi samlade in så mycket mer än vårt mål?

Som vi har pratat om är en frukost på våra frukostcaféer så mycket mer än bara en skål gröt. Vi erbjuder även dusch, samtal, tvätt, nya kläder och hjälp med  myndighetskontakter, vilket Frukoströrelsen är med och bidrar till. 
 
Överskottet från i år gör att vi även kan stötta personer i olika typer av utsatthet med andra viktiga insatser än bara mat. Detta har du som swishat en frukost i Frukoströrelsen också bidragit till. 

Istället för Black Friday  Var med i frukoströrelsen!

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet istället för konsumtion. För fjärde året i rad samlar vi med hjälp av er in frukostar för människor i hemlöshet på Giving Tuesday! Förra året engagerade vi cirka 16 000 personer och samlade in hela 53 416 frukostar på årets givmildaste dag, vilket överskred alla förväntningar! Frukoströrelsen är nu en återkommande tradition för många där vi får göra något gott tillsammans.

I år hoppas vi på ännu fler! 20 kr blir en frukost på våra caféer för hemlösa. Om vi tillsammans kan samla in 60 000 frukostar på Giving Tuesday kan vi bekosta frukostar som räcker till alla gäster på båda våra frukostkaféer, hela året. 

Var med i frukoströrelsen!

Swisha en frukost 

Eller till 900 44 41.

En digital Frukoströrelse för alla

Frukoströrelsen är helt digital och alla är välkomna att vara med! Hjälp oss att sprida genom att gå med i evenemanget på Facebook och bjud in dina vänner.

Till evenemanget

Mer än bara en frukost

På Räddningsmissionens frukostcafé på Vasagatan serveras förmodligen Göteborgs mest uppskattade frukost. Det är inte bara en mättande måltid, här erbjuds också varje gäst en stunds värme och vila, en god gemenskap och någon att prata med. Den som vill får också hjälp med myndighetskontakter, läkarbesök eller ett telefonsamtal.

Vad betyder en frukost?

Läs mer

Så kan du engagera dig!

  • Dela evenemanget på Facebook och sprid budskapet till dina vänner! Vi har massor av material som är fritt att sprida, läs mer här.
  • På Giving Tuesday den 30 november uppmuntrar vi alla att publicera en frukostbild på sociala medier! Berätta att du idag på Giving Tuesday skänker en frukost till en hemlös och uppmuntra dina vänner att göra desamma. Glöm inte att tagga @raddningsmissionen och skriv vårt swishnummer 900 44 41.

  • Få med din arbetsplats, din förening eller församling och samla in pengar tillsammans! Läs mer här.

 

Om vi tillsammans samlar in 60 000 frukostar på Giving Tuesday kan vi bekosta frukostar som räcker till alla gäster på båda våra frukostcaféer, hela året.

SWISHA EN FRUKOST 

Så kan ni som företag engagera er

Läs mer

Hemlöshet i Göteborg

Räddningsmissionen jobbar med både akuta och långsiktiga insatser för att bekämpa hemlmöshet. Läs om hur situationen ser ut i Göteborg och vad Räddningsmissionen gör på vägen mot att utrota hemlöshet.

LÄS MER

Vad är Giving Tuesday?

#GivingTuesday startade i USA 2012 som en motreaktion till Black Friday. Giving Tuesday engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 150 länder. 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige.

Sprid budskapet!

Vi är så tacksamma för alla som vill vara med och sprida frukoströrelsen! Vi har massvis med färdiga material du gärna får vara med och dela i dina kanaler.

Läs mer