Hjärterum - hyr ut din bostad

Gå till Hjärterums hemsida

 

Det är många människor som kommit till vårt land de senaste åren. En del får uppehållstillstånd och vill snabbt etablera sig i Sverige. Men de allra flesta saknar en fast punkt i tillvaron. Ett hem. 

Det är svårt att bilda sig en bra och trygg vardag om du saknar en bostad. Det pågår olika projekt och satsningar i Göteborg för att hitta bostäder till dessa människor och ett av initiativen är Hjärterum; ett samarbetsprojekt mellan Räddningsmissionen, Boplats Göteborg och Göteborgs Stad. 

Som göteborgare idag kan du göra skillnad för en annan människa och bidra till en bra start i livet som ny göteborgare. Har du ett rum, en lägenhet eller annan form av bostad att hyra ut till våra nya göteborgare står Räddningsmissionen för hyreskontraktet. 

Vårt projekt Hjärterum syftar till att hitta ledigt boutrymme i de fastigheter som redan finns i stan. Därför letar vi efter outnyttjade kvadratmetrar som kan förvandlas till ett hem under en tid. Det kan vara en vind- eller källarvåning, en bostadsrätt eller hyresrättslägenhet i andra hand. Kanske ett Attefallshus, en sommarstuga eller kanske bara en del av bostaden. 

Kanske har du redan ett utrymme som står tomt, och som du inte kommit dig för att hyra ut? Kanske finns det möjlighet att förändra en del av fastigheten med lite byggmaterial, färg och kärlek? Oavsett vilket, är allt av intresse för oss. Det är önskvärt att bostaden har eller kan få egen ingång och är tydligt avgränsat från resten av bostaden men det är inget absolut krav. 

Vill du hyra ut? Gör så här:

  1. Anmäl ditt intresse genom att ringa eller skicka ett mail till oss.  
  2. Vi kontaktar dig och bokar tid för ett personligt möte.  
  3. Ett första möte. Vi går igenom förutsättningarna för boendet och tillsammans upprättar vi de boende och trivselregler som ska gälla.  
  4. Kontrakt. Du får ett kontraktsförslag, med skälig hyra att ta ställning till. 
  5. Vi matchar en lämplig familj/person till boendet, ett kontrakt upprättas.  

 

Läs mer om projektet på Hjärterums egen hemsidan:

Hjärterums hemsida

Kontakta oss

Har du frågor kring Hjärterum eller är du intresserad av att hyra ut? Hör gärna av dig till oss! Vi har telefontid mellan 09.00-16:30