Var någons ljus i mörkret

Just nu är det många som har det svårt i vår stad. Stigande matpriser, elpriser och hemlöshet gör varje dag till en utmaning för människor som lever i utsatthet. Julen blir ofta en smärtsam påminnelse om allt de inte har.    

Var någons ljus i mörkret den här julen.
Ge en gåva och stötta människor i utsatthet

Ge en gåva Bli månadsgivare För företag

Låt ljuset lysa i mörkret

Just nu är det många som har det svårt i vår stad. Stigande matpriser, elpriser och hemlöshet gör varje dag till en utmaning för människor som lever i utsatthet. Julen blir ofta en smärtsam påminnelse om allt de inte har.    

Räddningsmissionen möter dagligen människor som befinner sig i utsatthet. Vi möter mamman som är otrygg i sitt eget hem. Fattigpensionären som tvingas välja mellan att betala elen eller köpa mat. Och människan i hemlöshet vars högsta dröm är att få slippa fira julen ensam.  

I 70 år har vi kämpat för en stad där ingen lämnas utanför och där ljus, hopp och gemenskap tillsammans övervinner mörkret. Vi är inte där än, men med dig kommer vi ett steg närmare den visionen.  

När du ger får någon ett mål mat, lite varma kläder eller en hjälpande hand längs vägen.  

Var någons ljus i mörkret den här julen. Ge en gåva och stötta människor i utsatthet.

Ge en gåva

 

 

 


”På julen brukar jag försöka gå i ide. Orkar inte med alla minnen och så. Jag håller mig undan och väntar på att allt ska vara över.” 

Gäst Frukostcafé Vasa

 

Julinsamling för barn, familjer och personer i utsatthet.

Läs mer här

Utsatthet har många ansikten

Den kan visa sig genom familjen som tvingas fly sitt eget hem under julhelgen, mannen som inte har en säng att somna i, eller pensionären som knappt har råd att leva på grund av den ekonomiska situationen. Oavsett vem det gäller eller vilket livsöde personen står inför vill vi på Räddningsmissionen finnas till för att stötta, hjälpa och gå med längs vägen. Vi vill vara ett ljus. 

 

Var med i Frukoströrelsen på Giving Tuesday

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet istället för konsumtion. För femte året i rad samlar vi med hjälp av er in frukostar för människor i hemlöshet på Giving Tuesday! Förra året samlade in hela 108 925 frukostar på årets givmildaste dag, vilket överskred alla förväntningar! Frukoströrelsen är nu en återkommande tradition för många där vi får göra något gott tillsammans.

Läs mer om Giving Tuesday

 

Hemlöshet i Göteborg

3221 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 697 av dem är barn. Hur ser hemlösheten ut i Göteborg? Hur blir man hemlös? Vad gör Räddningsmissionen för konkreta insatser?

Läs mer här

Berättelser 

Vill ditt företag vara med?

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Nu under vintern och julen gör vi det extra enkelt för dig som företag att vara med!

Läs mer

Ge bort ett gåvobevis i julklapp

Frukost-ljuset

När du köper ett frukost-ljus bidrar du till att fler människor kan få en bra start på dagen på vårt FrukostCafé. Tack för din gåva.

Läs mer

300,00 kr

KÖP

Godnatt-ljuset

När du köper ett Godnatt ljus bidrar du till att fler människor kan få en säng för natten.

Läs mer

600,00 kr

KÖP

Göteborg-ljuset

När du köper Göteborgsljuset bidrar du till att fler människor i vår stad får den stöd och hjälp de så väl behöver.

Läs mer

1 200,00 kr

KÖP

Nyheter

Debatt: Räddningsmissionen kommenterar regeringens hemlöshetsstrategi

Förra veckan presenterade regeringen en strategi för hur Sverige ska motverka hemlöshet. Vi på Räddningsmissionen har under lång tid arbetat för att en sådan här strategi ska bli verklighet och är glada över att regeringen äntligen säger sig vilja ta hemlöshetsfrågan på allvar. 
 

Hemlöshet och social exkludering Social inkludering och migration Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Socialt stöd och Socialt center hemlöshet
Läs mer
Räddningsmissionen öppnar övernattningsboende för människor på flykt från Ukraina

Räddningsmissionen öppnar, i samarbete med Göteborgs Stad, ett tillfälligt övernattningsboende för människor på flykt från Ukraina. Boendet kommer öppna måndag 28 mars. Bemanningen av boendet sker med Räddningsmissionens personal, samt att även Räddningsmissionens engagerade och kompetenta volontärer kommer att hjälpa till med boendet. Skyddsvärnet och Göteborgs Stadsmissionen kommer också genom Göteborgs Stad öppna varsitt boende.

Hemlöshet och social exkludering Hjärterum - hyr ut din bostad hemlöshet
Läs mer