Var någons ljus i mörkret

3221 personer i Göteborg firar jul i hemlöshet. För dessa människor blir julen ofta en smärtsam påminnelse om allt de inte har.

Var någons ljus i mörkret den här julen.

Ge en gåva och stötta människor i utsatthet.

Var någons ljus i mörkret

Hemlöshet och ensamhet. Stigande matpriser och oro inför framtiden. Det finns många anledningar till att fler människor söker sig till oss just nu. Räddningsmissionen har i över 70år arbetat för att lysa upp Göteborg och finns där behoven är som störst. Vi möter fattigpensionären som vill äta sig mätt, den ensamstående mamman som kämpar med räkningarna och människan i hemlöshet som drömmer om ett eget hem. Med akuta, långsiktiga och förebyggande insatser kan vi tack vare dig göra skillnad och tillsammans arbeta för ett värdigt liv för alla.

När du ger kan fler komma in i värmen. Din gåva kan bli ett mål mat, tak över huvudet eller en hjälpande hand längs vägen. Var någons ljus i mörkret i jul!

Ge en julgåva idag!

Ge en gåva

Vi vill lysa upp vägen mot ett bättre liv idag! 

Räddningsmissionens vision är en stad där ingen lämnas utanför. Läs mer om vad du kan göra för att bidra till den visionen.

3 sätt att göra skillnad för människor i utsatthet:

symbol månadsgivande - en hand med ett hjärta

1. Bli månadsgivare

Genom att ge ett långsiktigt stöd till Räddningsmissionen kan vi lättare planera våra insatser. Det blir enklare att planera för långsiktiga projekt när stödet är långvarigt. 

Bli månadsgivare

gåvasymbol - hand med paket

2. Ge en gåva

Oavsett hur stor eller liten, så gör en gåva skillnad för de människor vi arbetar för. Även små ljus lyser starka i mörkret. 

Ge en gåva

volontärsymbol - fem händer tillsammans med ett hjärta

3. Ge av din tid

Som volontär kan du lysa upp någons dag genom bara din närvaro. Många människor vi möter är ensamma och behöver någon att prata med. Om du kan ge av din tid är det mer än välkommet.

Bli volontär

Digitala julkort

Önska god jul till nära och kära med fina hälsningar som kommer till mottagaren på sms. Klimatsmart och smidigt! Välj mellan tre vackra illustrationer. Varje julkort kostar 50 kr och genom att skicka bidrar du till Räddningsmissionens arbete för människor i hemlöshet och social utsatthet.

Beställ julkort här

 


”På julen brukar jag försöka gå i ide. Orkar inte med alla minnen och så. Jag håller mig undan och väntar på att allt ska vara över.” 

Gäst Frukostcafé Vasa

 

Julklappen som räcker hela året

Ge minst 150 kr i månaden och få en välkomstpresent!

Som månadsgivare stödjer du oss varje månad, året om. Din månadsgåva gör det möjligt för oss att långsiktigt planera satsningar för de människor vi arbetar för. Bli månadsgivare idag och få ett specialdesignat ljus som tack! 

Bli månadsgivare

Önskelista

Ge bort en julklapp som gör skillnad! 

Jag har tänkt så många gånger: vad skönt att ni finns!

Efter år av missbruk och hemlöshet har Viking nu en egen bostad och är drogfri. Trots att livet nu har ordnat upp sig och ljusnat besöker han ofta frukostcaféet. 

"Jag har hängt här på caféet i över 20 år. Här är det fokus på människan. Det är alltid skönt att veta att man har någon att prata med när det verkligen är kris. Jag har tänkt så många gånger: vad skönt att ni finns!"

Läs Vikings berättelse

Detta är som ett hem för mig!

– Jag har testat några olika boenden, men det har inte fungerat. Jag har inga problem med sjukdomar eller missbruk, utan har hamnat på fel ställen.

Det är vintermorgon på Räddningsmissionens jourboende 35:an mitt på Linnégatan. Frukosten är framdukad och ett par gäster sitter och äter. Mackor, kaffe, ägg och fil. Någon smiter ut innan frukost och några är kvar på sina rum.

Läs berättelsen från 35:an

Hemlöshet i Göteborg

3221 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 697 av dem är barn. Hur ser hemlösheten ut i Göteborg? Hur blir man hemlös? Vad gör Räddningsmissionen för konkreta insatser?

Läs mer här

Från hemlöshet till ett eget hem

Eva har levt på gatan i många år. Nu har hon ett eget hem och en trygg punkt genom Räddningsmissionen. I den här korta filmen möter Eva Klara Zimmergren i ett fint samtal.
 


 

Var med i Frukoströrelsen på Giving Tuesday

Giving Tuesday är en motrörelse till Black Friday med fokus på givande och social hållbarhet istället för konsumtion. För femte året i rad samlar vi med hjälp av er in frukostar för människor i hemlöshet på Giving Tuesday! Förra året samlade in hela 108 925 frukostar på årets givmildaste dag, vilket överskred alla förväntningar! Frukoströrelsen är nu en återkommande tradition för många där vi får göra något gott tillsammans.

Läs mer om Giving Tuesday

 

Berättelser 

Vill ditt företag vara med?

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Nu under vintern och julen gör vi det extra enkelt för dig som företag att vara med!

Läs mer

Nyheter

Räddningsmissionen startar Friskvårscenter

På måndag den 15 maj startar Räddningsmissionen upp ett socialt Friskvårdscenter på Slottsskogsvallens idrottscentrum. Det är en satsning som Räddningsmissionen lanserar för att hjälpa människor i tillfrisknande att hitta en träningsform och en god gemenskap.

Hemlöshet och social exkludering Räddningsmissionens Friskvårdscenter Friskvård Medarbetare Så gör vi skillnad
Läs mer