Nu planerar vi för att öppna MatRätt som skall vara en social supermarket som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Alla är välkomna att handla hos oss, särskilt frukt och färskvaror som behöver omsättas snabbt. Men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. 

Förutom billig mat till medlemmar och minskat matsvinn gör MatRätt det möjligt för personer att arbetsträna.

Vi planerar att öppna MatRätt på Flatås Torg i mars 2020. Våra öppettider kommer vara måndag till fredag 12-17.30.

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukpenning, sjukersättning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller lön måste din inkomst vara mindre än 9290 kr/månad efter skatt för att du ska kunna bli medlem.  

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i MatRätt.

Ett varierat utbud från dag till dag

Eftersom butikens utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen är det svårt att förutse exakt vad som finns i butikerna från dag till dag. Orsakerna till donationerna kan vara många, exempelvis felbeställningar eller överlager efter storhelger. Sortimentet består av produkter med till exempel mindre förpackningsskador. Varorna behöver inte ha kort hållbarhet utan vissa varor kan ha upp till flera veckor kvar till bäst före-datum. 

För information om aktuella produkter och erbjudanden i butikerna, följ MatRätt på Facebook.

Så ansöker du om medlemskap

Om du är kvalificerad till medlemskap är du välkommen att ansöka om medlemskap. Medlemskapet är giltigt i ett år och ska därefter förnyas. Fram till vi öppnar butiken går det bra att lämna in din ansökan på vårt frukostcafé på Vasagatan 14 under dess ordinarie öppettider. 

Ta med följande för ansökan: 

  • giltig ID-handling 
  • beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap, exempelvis (senaste utbetalning från försäkringskassan). 
  • din senaste löneavi om du arbetar och dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration. 
  • den senaste utbetalningsavin om du har pension eller förra årets deklaration.

Arbetsträning

Läs mer

Skänk livsmedel

Läs mer

MatRätt har tre mål:

• Att minska matsvinnet

• Att bekämpa matfattigdomen bland utsatta människor

• Att stötta personer att närma sig arbetsmarknaden genom arbetsträning

 

För information om aktuella produkter och erbjudanden i butikerna, följ oss på Facebook!

Ansökan öppen för att bli medlem i MatRätt!

I början av mars öppnar Räddningsmissionen butiken MatRätt på Flatås Torg. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för dem medlåg inkomst som har svårt att få matpengarna att räcka till. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel av vanligt butikspris. Nu öppnar vi upp för alla som vill ansöka om att bli medlemmar!

MatRätt MatRätt
Läs mer
MatRätt har fått lokal på Flatås Torg

Nu är det klart med lokal för Räddningsmissionens nya matbutik MatRätt! I veckan överlämnades nycklarna till lokalen på Flatås Torg som tidigare varit en mataffär. 

MatRätt MatRätt
Läs mer