MatRätt har fått lokal på Flatås Torg

16 januari, 2020

Nu är det klart med lokal för Räddningsmissionens nya matbutik MatRätt! I veckan överlämnades nycklarna till lokalen på Flatås Torg som tidigare varit en mataffär. 

Efter att ha övervägt ett antal olika lokaler runt om i Göteborg är det nu klart att Räddningsmissionens social supermarket kommer att ligga på Flatås Torg. ”Vi behövde en lokal som var tillräckligt stor för att rymma både butiken och ett lager. Det var också viktigt att lokalen låg lättillgängligt med kollektivtrafik”, säger Samuel Haugstvedt som är projektledare för MatRätt.  

Arbetet sätter nu igång med att rusta upp lokalen och flytta över Räddningsmissionens nuvarande matbank från Mölndal. ”Redan på måndag kommer snickare och elektriker för att börja renoveringen av lokalen. Det har tidigare varit en matbutik vilket gör arbetet enklare, men det finns fortfarande en hel del att göra. Vi söker nu efter människor som vill komma och hjälpa till med att måla, städa och så småningom packa upp matvaror” säger Samuel Haugstvedt.

MatRätt kommer att bli Göteborgs första Social Supermarket. En butik som säljer matsvinn för att bekämpa matfattigdom. Alla är välkomna att handla i butiken, men målet med butiken är framförallt att finnas till för de som är medlemmar i butiken. Alla som går på försörjningsstöd kan bli medlemmar och får då handla till en tredjedel av priset.   

Butiken planeras att öppna i början av mars. 

 

Är du intresserad av att bli volontär för MatRätt? 

Vi behöver nu människor som kan tänka sig att bidra med din tid och måla, bygga och städa med mera, skicka ett mejl till matratt@raddningsmissionen.se

MatRätt