Tillsammans genom coronaskrisen

20 mars, 2020

På grund av Corona-pandemin står vårt samhälle inför extrema utmaningar. Tyvärr drabbas samhällets redan svaga och utsatta ännu mer. De människor som vi på Räddningsmissionen möter varje dag tillhör ofta riskgrupperna för att bli smittade. De hemlösa, de socialt utsatta, de papperslösa och de fattiga har det extra tufft just nu.

Hur håller man sig hemma om man är hemlös? Hur skaffar man mat för dagen om man inte kan ta sig till en affär? Vad gör man med sin ensamhet om hela samhället uppmanas att hålla social distans? Hur håller man kontakten med sin familj i ett annat land när gränser stängs?

De här människorna behöver vår hjälp mer än någonsin, Vi finns på plats i en tid av osäkerhet och vi gör allt vad vi kan för att bemanna och hålla alla våra verksamheter igång, även om vi får hitta alternativa lösningar.

Vårt frukostkafé Vasa delar ut mat utomhus och våra soppmässor i Matteuskyrkan firas i parken intill. Vi försöker hitta sovplatser för papperslösa och utsatta EU-medborgare som behöver isoleras för att inte smitta eller bli smittade. Vi informerar också våra målgrupper om hur de kan agera för att undvika att bli smittade. 

Vårt arbete kan aldrig bli digitalt och de flesta av våra verksamheter kräver att vi är på plats. Just nu har vi stora utmaningar med bemanning och resurser för vår verksamhet. Därför behöver vi och våra målgrupper din hjälp mer än någonsin.

Coronaviruset slår hårt åt grupper som redan lever i utsatthet. Våra verksamheter behövs extra mycket just nu. Tillsammans kan vi stötta människor i utsatthet genom coronakrisen. Var med och swisha en gåva till 900 44 41 eller ge en gåva här nedan. Tack för din gåva!

 

Social inkludering och migration Hemlöshet och social exkludering Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Socialt stöd och Socialt center Coronakrisen