Hjärterum, en väg mot självständighet

David läste om Hjärterum på nätet och tyckte konceptet lät som en bra idé. Genom Hjärterum fick han Zahra och hennes dotter som hyresgäster. De flyttade in i en del av hans bostad med egen ingång.

"Det har funkat jättebra det här. Det gynnar mig, det gynnar dem och det gynnar samhället. Jag kan inte se några nackdelar med det alls egentligen" - David, Hyresvärd via Hjärterum.

Nu har det gått tre år sedan Zahra började hyra av David. Tilliten till varandra har vuxit, och nu har de bestämt sig för att skriva kontrakt mellan varandra, utan Hjärterum som mellanhand.

”Vårt mål med Hjärterum är att hjälpa människor till självständighet. Att en hyresvärd och en hyresgäst har vunnit sånt förtroende för varandra att de väljer att ta steget att skriva kontrakt direkt mellan varandra, det är för oss otroligt glädjefyllt” - Arash Mansouri, verksamhetsansvarig Hjärterum.

Hjärterum är en del av Räddningsmissionens hemlöshetsarbete. Sedan Hjärterum startade har det övergått från projekt till ordinarie verksamhet, och hittills har 350 personer fått hjälp med boyta genom Hjärterum. Se filmen med David och Zahra för att ta del av deras berättelse.

Har du ett rum, en del av ditt hus eller kanske annan boyta du skulle vilja hyra ut? 

Läs mer och känn dig välkommen att kontakta oss.

Hjärterum.com