Räkfrossa på Styrmansgatan

 ”Åh vilket härligt spektakel!” utbrast en kvinna under allsången på Styrmansgatans gruppboende. Den årliga räkfrossan var en höjdpunkt som vanligt!

I veckan hade vi vår årliga Räkfrossa på Styrmansgatans gruppboende. Tanken är att samla alla våra boende och också bjuda in volontärer och timvikarier som på något sätt är engagerade i de boendes vardag till en gemensam festlighet! 

Vi hade en fantastisk middag med god stämning där vi åt och goda räkmackor tillsammans. Höjdpunkten på kvällen var allsång tillsammans med Räddningsmissionens direktor Emil Mattsson på dragspel. Vi sjöng till toner från både Håkan Hellström, Evert Taub och Beatles. En kvinna på boendet utbrast under allsången ”Åh vilket härligt spektakel!” och slog ihop händerna med ett stort leende på läpparna! 

 Det roligaste var att samtliga boende deltog och stannade hela middagen, vilket inte alltid händer med den här målgruppen. En man som bor på boendet stannade extra länge på festen eftersom han längtat efter att få sjunga Beatles tillsammans. Hans önskan blev uppfylld och taket lyfte nästan när alla sjöng med för full hals till Beatles ”Hey Jude”.

Kvällen avslutades med kladdig kladdkaka och kaffe! Vi passade även på att tacka våra fantastiska volontärer och timvikarier för deras tid och engagemang i våra boendes vardag. 

Våra boenden Styrmansgatans gruppboende Psykiatri