Styrmansgatans gruppboende  

 

På Styrmansgatans gruppboende bor personer som har någon form av psykisk funktionsnedsättning och genom olika typer av stöd gör vi allt för att de ska få goda levnadsvillkor. Boendet drivs genom ett ramavtal med Göteborgs Stad.

Arbetar du inom Socialtjänsten och är intresserad av verksamheten? 

Styrmansgatans gruppboende består av två avdelningar som erbjuder bostad med särskild service enligt SoL och LSS till personer med psykisk funktionsnedsättning. I boendet arbetar ansvarig chef, medicinskt ansvarig sjuksköterska, sjuksköterska och behandlingspersonal med olika former av kompetens som exempelvis undersköterska och stödpedagog. Boendet är bemannat dygnet runt. För att erbjudas plats i boendet behövs bistånd från en handläggare inom socialtjänsten som vänder sig till SPINK för platsförfrågan. Omvårdnadsgraden anpassas efter den enskildes behov. Vi har ramavtal med Göteborgs stad och finansieras genom detta.  

Här får vi både pannkakor och rock´n roll! – Att bo på Styrmansgatan 

På varje våning finns plats för sex personer som har olika former av psykisk funktionsnedsättning. Vi har gemensamma utrymmen för måltider och gemenskap för den som önskar. Den som hellre drar sig undan har möjlighet att få stöd i matlagning i den egna bostaden. 

Hos oss bor vuxna personer som på grund av sin funktionsnedsättning behöver stöd för att få goda levnadsvillkor. Stödet är utformat efter det behov varje individ har. Vi arbetar i team för att tillvarata den kollektiva kompetens som personalgruppen har. För att var och en som bor hos oss ska uppleva trygghet och bli mött med omsorg och värdighet får varje boende en egen kontaktpersonal som har ett särskilt ansvar för att personens behov blir tillgodosedda.  

En viktig del i ett meningsfullt liv är aktiviteter. Att åka på gemensamma utflykter, ha disco i boendet, fredagsmys eller gemensam gymnastik är återkommande inslag för de som bor hos oss. Tillsammans med kontaktpersonal planeras enskilda aktiviteter efter önskemål och intresse. Det kan vara allt från ett biobesök till en promenad till det lilla caféet på hörnet av huset. 

Vi samarbetar givetvis med både specialistsjukvården och primärvården för att det ska bli så bra som möjligt för de som bor hos oss. Våra sjuksköterskor i boendet finns för den som bor hos oss och gör det möjligt att känna trygghet kring hälsan och få hjälp och stöd med sjukvårdsfrågor. 

Kontakta oss

Besök planeras med personal i verksamheten eller den boende. Ring oss gärna på följande telefonnummer:

Våning 1: 031-712 13 30 
Våning 2: 031-712 13 40 
Samordnare: 031 - 712 13 41

Räkfrossa på Styrmansgatan

 ”Åh vilket härligt spektakel!” utbrast en kvinna under allsången på Styrmansgatans gruppboende. Den årliga räkfrossan var en höjdpunkt som vanligt!

Läs mer
– Tänk om vi kunde förändra människors syn på psykiatrin.

Bland Räddningsmissionens boendeverksamheter finns två psykiatriboenden i centrala Göteborg. Där bor vuxna personer som på grund av sin funktionsnedsättning behöver stöd i vardagen för att få goda levnadsvillkor. Målet är att de boende ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och stödet är utformat efter det behov varje individ har. Jannike Fast är medicinskt ansvarig för verksamheten. – Jag brinner för att förändra människors syn på psykiatrin, sägen hon.

Läs mer