Var firar du jul i år?

3733 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 858 av dem är barn. Att förlora sitt hem kan drabba vem som helst. En långtidssjukskrivning, ett förlorat jobb, ett missbruk, en kraschad relation eller ekonomiska bekymmer. Ditt stöd ger en säng för natten, ett mål mat, lite varma kläder och någon att prata med. Tillsammans gör vi Göteborg varmare och ser till att fler människor hittar vägen mot ett eget hem.

Tack för din gåva och god jul!

Ge en gåva

Swisha din gåva!

"Bakom siffror finns alltid unika människor och några av dem möter vi varje vecka" säger Eva Erlandsson som är diakon på Räddningsmissionens Frukostkafée Vasa. 

Hur är det att vara hemlös i coronakrisen?

Coronakrisen har slått hårt mot människor i hemlöshet och social utsatthet. Många hemlösa är i riskgrupp, antingen på grund av ålder eller av underliggande sjukdomar. Även om du är i riskgrupp har du inte möjlighet att isolera sig. Du har inte heller samma möjlighet att tvätta händerna för att skydda dig.  

– De behöver vår hjälp mer än någonsin, säger Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen. Vi gör vi allt vi kan för att anpassa våra verksamheter så att vi kan möta både målgruppens behov och myndigheternas krav.

Vill du veta mer om vad Räddningsmissionen för människor i utsatthet under cornakrisen?

Läs mer här

”På julen brukar jag försöka gå i ide. Orkar inte med alla minnen och så. Då håller jag mig undan och väntar på att allt ska vara över.” 

Gäst Frukostkaféet Vasa

Hemlöshet i Göteborg

3733 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 858 av dem är barn. Hur ser hemlösheten ut i Göteborg? Hur blir man hemlös? Vad gör Räddningsmissionen för konkreta insatser?

Läs mer här

Jultallrik

Varje år i ca 15 år har Räddningsmissionen anordnat en julfest för våra gäster på vårt frukostkafé.Även i år kommer vi under Coronasäkra omständigheter bjuda ca 200 personer på julmat, lite vila och gemenskap, några julsånger och en julklapp till alla, såklart!

Läs mer

80,00 kr

KÖP

Jultallrik 3 st

Även i år kommer vi under Coronasäkra omständigheter bjuda ca 200 personer på julmat, lite vila och gemenskap, några julsånger och en julklapp till alla, såklart!

Läs mer

240,00 kr

KÖP

Julgåva utsatt barnfamilj

För många av de utsatta barnfamiljer vi möter är julen en tuff tid. Då blir det extra tydligt vad man inte har: Släkt, vänner, mat, julklappar. Eller ett hem. Under denna tid är det extra angeläget för oss att finnas med på vägen mot ett ordnat liv, en god gemenskap och kanske ett eget hem. Varje gåva vi får omsätts i akuta insatser i form av mat och kläder, men också ett långsiktigt arbete, ett uppmuntrande ord och förhoppningsvis en hoppfullare vardag.

Läs mer

450,00 kr

KÖP

3733 människor i Göteborg firar jul i hemlöshet. 858 av dem är barn. Att förlora sitt hem kan drabba vem som helst. En långtidssjukskrivning, ett förlorat jobb, ett missbruk, en kraschad relation eller ekonomiska bekymmer. Ditt stöd ger en säng för natten, ett mål mat, lite varma kläder och någon att prata med. Tillsammans gör vi Göteborg varmare och ser till att fler människor hittar vägen mot ett eget hem.

Ge en gåva

Van Ty fick ett hem hos Bo

Genom Räddningsmissionens verksamhet Hjärterum fick Van Ty som varit bostadslös i flera år flytta in hos Bo i Utby utanför Göteborg. Bo bodde ensam efter att hans fru hade gått bort. Nu har de bott ihop i drygt ett år, och båda stortrivs.

Läs mer

Vill ditt företag vara med?

Som företag finns en unik möjlighet att stötta vårt arbete för utsatta människor i Göteborg och samtidigt bygga det egna varumärket bland kunder och personal. Nu under vintern och julen gör vi det extra enkelt för dig som företag att vara med!

Läs mer

Stort engagemang på Giving Tuesday!

För tredje året i rad bjöd vi in till att vara med och skänka frukostar till hemlösa på Giving Tuesday. Engagemanget vi har fått uppleva i år har varit helt överväldigande! Efter att ha slagit vårt mål på 20 000 frukostar redan vid lunchtid, på Giving Tuesday den 1 december, satte vi nya mål och vi kan nu konstatera att vi samlat in 53 416 frukostar.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta hemlöshet
Läs mer
Räddningsmissionen lanserar julkampanj i skuggan av Corona-pandemin

“Var firar du jul i år?” Det är en fråga som ofta ställs i juletid. För en person i hemlöshet har den inget givet svar. I år utgår Räddningsmissionen ifrån detta i sin julkampanj för att belysa att inte alla har en given plats att vara på kring jul.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet Vasa – för hemlösa och socialt utsatta
Läs mer
En hel roman

Det var sista kvällen med S. Ansökan om verkställighetshinder hade fått avslag. Alla dokument var klara. Gränspolisen skulle hämta klockan 05.00.

 

Läs mer
Vad betyder en frukost?

I veckan har vi haft vår årliga frukoströrelse för Giving Tuesday! Då uppmuntrar vi alla att swisha en frukost, 20 kr, till en hemlös på vårt frukostcafé. ⁠Men vad betyder egentligen en frukost för någon som är hemlös?⁠⠀

Läs mer
Krönika: Planera för en mysig jul

Jag slår på morgontv:n och möts av inrikesminister Mikael Damberg.
”Planera för en mysig jul med bara de allra närmaste” säger han.

Läs Eva Erlandssons krönika om hur julfirande med de närmaste inte är en självklarhet för alla. 

Läs mer