Hemlöshet och social exkludering

I Göteborg lever 5015 personer i hemlöshet. Av dem befann sig 959 vuxna och 618 barn sig i akut hemlöshet i april 2019. Vi jobbar både med akuta insatser och långvariga relationer med syftet att skapa långsiktig förändring på den enskildes villkor.

Tillsammans genom coronaskrisen

Coronaviruset slår hårt åt grupper som redan lever i utsatthet. Hur håller man sig hemma om man är hemlös? Hur håller man kontakten med sin familj i ett annat land när gränser stängs? Våra verksamheter behövs extra mycket just nu. 

Utsatta EU-medborgare Hemlöshet och social exkludering Frukostcaféet – för hemlösa och socialt utsatta Socialt stöd och Familjecenter PoDrom - FEAD projekt
Läs mer
Räddningsmissionen följer utsatta på vägen hem

Årets vinterkampanj från Räddningsmissionen är en alternativ kartläggning av hemlösheten i Göteborg. Temat för kampanjen är ”På väg hem” och genom den vill Räddningsmissionen visa komplexiteten bakom hemlösheten. Den verkliga vägen till ett eget hem är långt ifrån enkel för de 5015 personer som enligt den senaste officiella statistiken saknar ett hem.

Hemlöshet och social exkludering Utsatta EU-medborgare Frukostcaféet – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Socialt stöd och Familjecenter Påväghem
Läs mer