Hemlöshet och social exkludering

I Göteborg lever 3780 personer i hemlöshet. Av dem befann sig 1 066 vuxna och 663 barn sig i akut hemlöshet i april 2018. Vi jobbar både med akuta insatser och långvariga relationer med syftet att skapa långsiktig förändring på den enskildes villkor.

Politikerbesök på boende för barnfamiljer utan bostad

Varje vecka träffar vi barnfamiljer som saknar en bostad. De här barnen vet allt om hur det är att flytta runt ofta, åka långt till skolan, dela kök med andra och inte ha plats för sina saker. De har tyvärr blivit ”experter” inom sitt område. Av den anledningen har de också många bra idéer på hur deras situation kan bli bättre. Några av barnen fick i veckan därför möjlighet att träffa politikern Marina Johansson (S) och stadssekreterare Frida Tall för att berätta om deras verklighet.

Barn och familj Hemlöshet och social exkludering
Läs mer
Ledare: För alla människors väl

Återigen är det mörkt och kallt. Årstidernas skiftningar är obevekliga. Ingen kommer undan, åtminstone inte i det här landet. Och att vi börjar närma oss jul märker alla organisationer som arbetar med socialt utsatta människor. Aldrig är engagemanget så stort som nu. Plötsligt hör många av sig och vill bli volontärer. Plötsligt strömmar det in pengar till verksamheten från privatpersoner och företag. Och det kanske inte är så konstigt? Är det någon gång på året som klyftorna mellan människor syns så är det nu. Vissa har det, åtminstone på ytan. Brasan som sprakar, familjen som samlas, glöggminglet och adventskaffet. Andra har det inte. Kylan, mörkret och ensamheten är ett helvete för många.

Hemlöshet och social exkludering Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta 35:an – en säng för natten Ledare
Läs mer