Gör skillnad som volontär!

Som volontär är du en del av hjärtat i organisationen. Genom ditt engagemang får vi ta del av värdefull kunskap, erfarenhet och tid. Genom Räddningsmissionens arbete kan vi koppla ihop ditt engagemang med de behov som finns. På så sätt skapar vi meningsfulla och utvecklande uppdrag för dig med vår målgrupp i fokus.

Vi tar hjälp av volontärer i de flesta av våra verksamhetsområden. Det finns uppdrag både för dig som vill göra en insats regelbundet och för dig som vill engagera dig mer sporadiskt. Trots att vi arbetar med social utsatthet och svåra situationer så anser volontärerna själva att ordet Glädje är det som bäst beskriver Räddningsmissionen. 

Se filmen om Jane som är volontär på vår sociala super market, MatRätt.

 

 

 

Bli volontär – så här går rekryteringen till!

Hitta ett engagemang som passar dig!

Lediga volontäruppdrag uppdateras löpande under året längre ner på sidan, allt efter organisationens behov. När du hittat något som engagerar dig skickar du in din ansökan till oss via ett frågeformulär. Åldersgränsen för våra volontäruppdrag är 18 år, om inget annat anges.

 

Utdrag från belastningsregistret

Volontärer ska lämna in ett utdrag från belastningsregistret, vilket kräver att du har ett svenskt personnummer. Det tar ungefär två veckor från det att du har beställt utdraget tills att du får det hemskickat. Kuvertet ska sedan lämnas oöppnat till oss.

Till blanketten

Intervju och matchning

Den som ansöker om ett volontäruppdrag kallas till en intervju där vi berättar mer om organisationen och uppdraget. Du får också möjlighet att berätta mer om vem du är och vad du vill bidra med. Därefter hoppas vi kunna matcha dig med ett passande uppdrag.

 

 

Nu tar vi julledigt för nya volontäruppdrag

I början av 2022 kommer vi återigen släppa nya och fler uppdrag för dig att söka som volontär.
Varmt välkommen att kika in då! Tack för visat engagemang, och god jul!

 

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Kontakta oss

Har du frågor som rör volontärsskap eller hur ditt företag kan göra en insats? Hör gärna av dig så pratar vi mer.

Berättelser

Vänvolontär-projektet gav vänner för livet

Lillemor Hygrell och Cecilia Hamilton har träffats genom Räddningsmissionens vänvolontär-projekt och det var kärlek vid första ögonkastet. En oväntad vänskap som har lett till många skratt, värmande samtal och stunder som fått fylla ett tomrum för båda. De berättar om hur viktigt projektet har varit och hur de båda har fått en vän för livet.

Läs mer
Ringvänner ska motverka ensamhet bland äldre i coronatider

Under den rådande coronapandemin har social isolering och ensamhet hos äldre ökat. Räddningsmissionen och Bräcke diakoni startar nu med stöd från Radiohjälpen ett nytt projekt för att hjälpa äldre och öka deras välbefinnande. Projektet kallas Ringvän och innebär att Räddningsmissionen kommer att rekrytera volontärer, eller “ringvänner” som sedan matchas med en äldre hemtjänstkund från Bräcke diakoni. En gång i veckan ska ringvännen och den äldre samtala över telefon.

Äldre Ringvän Volontär
Läs mer
Ledare: Till er som är hoppet om ett bättre samhälle

Vad skulle hända om allt organiserat frivilligt arbete plötsligt upphörde?

Inga oavlönade scoutledare, fotbollstränare eller körledare. Inga nattvandrare, föräldraföreningar eller frivilliga mötesplatser. Begränsat med kyrklig verksamhet, nästan inget föreningsliv. Inga fler volontärer på Stadsmissionen, Röda korset eller Räddningsmissionen. Inga mackor som blev bredda på vårt café för hemlösa, inga besöksgrupper på våra anstalter, inget mer uno-spelande på vårt Öppet hus för nyanlända. Hur skulle ett sådant samhälle se ut?

Volontär Ledare
Läs mer