Bli volontär i Göteborg och gör skillnad!

 

 

Som volontär är du en del av hjärtat i Räddningsmissionen.


När du engagerar dig ideellt bidrar du med värdefull kunskap, erfarenhet och tid för människor i utsatthet i Göteborg. Genom ditt volontärarbete hos Räddningsmissionen får du möjlighet att jobba med något meningsfullt och utvecklande, samtidigt som du gör skillnad för barn, vuxna och äldre i vår stad.

 

Dags att njuta av sommaren!

Just nu har vi pausat ansökningen till nya volontäruppdrag över sommaren. Vi önskar istället att du tar den här tiden till att njuta av värmen och ledigheten tillsammans med de som står dig nära, att du vilar upp dig och samlar energi. Till hösten kommer vi återigen öppna upp våra volontäruppdrag, och då är du varmt välkommen att söka!

Ha en riktigt härlig sommar, så hörs vi till hösten!

Hur gör jag för att bli volontär?

1. Hitta ett volontäruppdrag som passar dig!

Lediga volontäruppdrag uppdateras löpande under året, allt efter organisationens behov. När du hittat något som intresserar dig skickar du in din ansökan till oss.

Lediga volontäruppdrag

2. Utdrag från belastningsregistret

Volontärer inom Räddningsmissionen ska lämna in ett utdrag från belastningsregistret, vilket kräver att du har ett svenskt personnummer. Det tar ungefär två veckor från det att du har beställt utdraget tills att du får det hemskickat. Kuvertet ska lämnas oöppnat till oss. 

Till blanketten

3. Intervju och matchning

Den som ansöker om ett volontäruppdrag kallas till en intervju där vi berättar mer om organisationen och uppdraget. Du får också möjlighet att berätta mer om vem du är och vad du vill bidra med. Därefter hoppas vi kunna matcha dig med ett passande uppdrag. 

 

 

Verksamheter inom Räddningsmissionen med förmån att ha volontärer

En glad volontär på Räddningsmissionens frukostcafé i Göteborg.
Två volontärer hjälper till att lasta ut möbler från en lastbil.

Bli punktvolontär

Att bli punktvolontär passar dig som önskar vara volontär men som inte har möjlighet till kontinuerliga insatser, eller för dig som redan har ett uppdrag inom Räddningsmissionen men tycker det vore kul att göra en extra insats då det finns behov. Uppdragen är olika praktiska uppdrag och kan vara allt i från målning, inredning, upprustning av nya och befinliga lokaler, men också att vara med på event, läger, grillfester på våra boende och så vidare.

När vi har ett uppdrag på gång ger vi dig frågan och du signar upp dig om du har möjlighet. Enkelt och viktigt uppdrag!

 

"Mina kollegor här är helt fantastiska, det är världens bästa gäng. Det är så enkelt att vara sig själv och få känna sig välkommen här."

-Viktoria, Volontär på MatRätt

 

 

Se filmen om Jane som är volontär på MatRätt! 

 

Volontär i Göteborg serverar gröt på Räddningsmissionens frukostcafé för hemlösa.

Kontakta oss

Har du frågor som rör volontärsskap eller hur ditt företag kan göra en insats? Hör gärna av dig så pratar vi mer.

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

En glad volontär på Räddningsmissionens frukostcafé i Göteborg.

Berättelser

Möt Viktoria, en av våra härliga volontärer!

 

Viktoria jobbar som egenföretagare med fokus på rekrytering, men kände att också ville vara del i ett sammanhang med kollegor och en arbetsplats. Därför har hon valt att bli volontär och arbeta på MatRätt varje fredag. Hör henne berätta om varför hon valde att engagera sig som volontär:
 

Läs mer