Gör skillnad som volontär!

Som volontär är du en del av hjärtat i organisationen. Genom ditt engagemang får vi ta del av värdefull kunskap, erfarenhet och tid. Genom Räddningsmissionens arbete kan vi koppla ihop ditt engagemang med de behov som finns. På så sätt skapar vi meningsfulla och utvecklande uppdrag för dig med vår målgrupp i fokus.

Vi tar hjälp av volontärer i de flesta av våra verksamhetsområden. Det finns uppdrag både för dig som vill göra en insats regelbundet och för dig som vill engagera dig mer sporadiskt. Trots att vi arbetar med social utsatthet och svåra situationer så anser volontärerna själva att ordet Glädje är det som bäst beskriver Räddningsmissionen. 

Se filmen om vår volontärsamordnare, Cia Hesselgren, som pratar om ensamhet och hur vi genom att finnas till för varandra kan göra skillnad.

 

 

Angående situationen i Ukraina

Situationen i Ukraina berör oss alla. Vi är fantastiskt stolta och glada att se den enorma respons på vår uppmaning om att bli punktvolontär för att kunna hjälpa till vid eventuella framtida uppdrag som är kopplat till mottagandet av människor på flykt. Vad vi kan ge för uppdrag är dock ännu oklart, och ansökningarna är så många att vi inte hinner arbeta igenom och placera alla på rätt plats. Därför pausar vi nu möjligheten att ansöka om att bli punktvolontär. Tack för ert engagemang, era hjärtan och er förståelse kring hela situationen.

Men trots allt som händer finns våra ordinarie verksamheter fortfarande kvar. Även där behöver vi extra händer och hjärtan som vill vara med och hjälpa till. Vi är bland annat i stort behov av volontärer till vår nya butik MatRätt som snart öppnar i Rannebergen centrum, samt volontärer till vårt communityarbete på Communityskolan i Tynnered. Till dessa uppdrag är du varmt välkommen att ansöka.

Oavsett var du är och vad du gör kan du genom ditt volontärskap vara med och göra riktig skillnad. Tack!

Våra volontäruppdrag

Bli volontär – så här går rekryteringen till!

Hitta ett engagemang som passar dig!

Lediga volontäruppdrag uppdateras löpande under året längre ner på sidan, allt efter organisationens behov. När du hittat något som engagerar dig skickar du in din ansökan till oss via ett frågeformulär. Åldersgränsen för våra volontäruppdrag är 18 år, om inget annat anges.

 

Utdrag från belastningsregistret

Volontärer ska lämna in ett utdrag från belastningsregistret, vilket kräver att du har ett svenskt personnummer. Det tar ungefär två veckor från det att du har beställt utdraget tills att du får det hemskickat. Kuvertet ska sedan lämnas oöppnat till oss.

Till blanketten

Intervju och matchning

Den som ansöker om ett volontäruppdrag kallas till en intervju där vi berättar mer om organisationen och uppdraget. Du får också möjlighet att berätta mer om vem du är och vad du vill bidra med. Därefter hoppas vi kunna matcha dig med ett passande uppdrag.

 

 

Klicka vidare för att se våra volontäruppdrag!

Volontäruppdrag

 

Se filmen om Jane som är volontär på MatRätt! 

 

Företagsstöd genom volontärskap

Att erbjuda dina medarbetare att vara volontärer en dag per år skapar ett äkta engagemang för sociala frågor. Vi har också behov av frivilligkrafter med spetskompetens som till exempel jurister, läkare, frisörer, massörer, kockar och så vidare. Ett uppdrag kan vara förlagt vid ett enskilt tillfälle eller ske löpande under en längre tid.

Vill ditt företag göra en insats som företagsvolontärer? Kontakta oss så hittar vi ett engagemang som passar er.

Kontakta oss

Har du frågor som rör volontärsskap eller hur ditt företag kan göra en insats? Hör gärna av dig så pratar vi mer.

Berättelser

Möt Viktoria, en av våra härliga volontärer!

 

Viktoria jobbar som egenföretagare med fokus på rekrytering, men kände att också ville vara del i ett sammanhang med kollegor och en arbetsplats. Därför har hon valt att bli volontär och arbeta på MatRätt varje fredag. Hör henne berätta om varför hon valde att engagera sig som volontär:
 

Läs mer