Bli månadsgivare 

Du kan varje månad vara med och bidra till att fler barn och vuxna i utsatthet får leva ett värdigt liv. Din gåva kan omvandlas till en bit mat, ett stödjande samtal, varma kläder, en säng för natten och en väg framåt. 

Genom fyra enkla steg kan du bli månadsgivare idag och du är med precis så länge du vill.
När du ger över 200 kr i månaden kan du ha rätt till skattereduktion. 

  • Nuvarande Belopp
  • Kontaktuppgifter
  • Välj bankkonto
  • Slutför Autogiro
Månadsgivare

Månadsgåva

200 kr / månad
Belopp
Visste du att du kan ha rätt till skattereduktion om du ger minst 200kr?
Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.

Du kan även signera ditt månadsgivande på en pappersblankett. Beställ enkelt här!

Beställ blankett

Tre exempel på vad ditt stöd som månadsgivare kan bidra till

425


2021 hade vi 425 stödsamtal med barn och unga på vår verksamhet Solrosen - stöd till barn och familjer med en förälder i fängelse.

1945


2021 genomförde vi 1945 klädutlämningar till människor i hemlöshet och social utsatthet på Frukostcaféet Vasa.

108


Under 2021 hjälpe vi 108 personer med risk att hamna i strukturell hemlöshet att få ett eget hem genom Hjärterum.

Ett enkelt sätt att göra ännu större skillnad  

Ett av de mest effektiva sätten att skänka återkommande gåvor till oss är via månadsgivande. Som månadsgivare skänker du en valfri gåva varje månad via autogiro. När du skänker en månadsgåva till oss hjälper du oss att minska de administrativa kostnaderna, då administrationen av autogiro är mycket liten. Det är varken bindningstid eller uppsägningstid. Du är med precis så länge som du själv vill och kan! 

Bli månadsgivare

Räddningsmissionens uppdrag i samband med situationen i Ukraina

På Räddningsmissionen följer vi med stor sorg den tragedi som utspelar sig i Ukraina. Situationen är helt obegriplig, nästan omöjlig att ta in. Just nu möter vi människor på flykt från Ukraina i våra verksamheter. Det är framförallt kvinnor och barn som många gånger befunnit sig i mycket svåra situationer. Vi ser även hur ökade energi- och matpriser drabbar människor som redan innan levde i utsatthet. Du kan läsa mer här om våra konkreta insatser.

Vi på Räddningsmissionen vill alltid finnas där behoven finns. Hjälp oss stötta människor i utsatthet.

Bli månadsgivare

Tryggt givande

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Räddningsmissionen har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, som ställer krav på att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste åren har i genomsnitt 85 procent av våra intäkter gått till ändamålet. 

Vi är också medlemmar i branschföreningen Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer Giva:s kvalitetskod.

Såhär kan du få skattereduktion på dina gåvor

Från och med 1 januari 2020 kan du som gåvogivare få skattereduktion på gåvor till Räddningsmissionen. Det innebär att du som givare kan öka t.ex. ditt månadsgivande på 150 kr i månaden till 200 kr, men i slutändan betalar du lika mycket som tidigare. Du som givare behöver inte ens informera skatteverket utan allt sköts automatiskt.

LÄS MER

"Idag var det första gången på flera dagar som jag fick ta en dusch, tack så jättemycket för att ni finns!" 

 

Gäst Socialt Stöd & Center

Har du några frågor eller stöter på problem?
Välkommen att kontakta Givarservice.