Arbetsträning och öppenvård med stöd

Vi erbjuder människor som står långt från arbetsmarknaden möjlighet att arbetsträna hos oss. Målet är att deltagare ska kunna gå mot att bli självförsörjande i ett eget sammanhang. 
 

Medarbetare på MatRätt i Göteborg jobbar i butiken.

Arbetsträning

Räddningsmissionen har sedan 2011 drivit olika former av arbetsträning inom Arbetsförmedlingens program. Vi arbetar för att varje person som arbetstränar hos oss ska känna meningsfullhet, vara med i ett sammanhang och utöva arbetsuppgifter som gör skillnad både för den som arbetstränar och för den verksamhet man arbetar för.

Öppenvård med stöd

Vi försöker möta varje människa där den är utefter var man befinner sig i nuvarande situation. Oavsett om man vill komma ur till exempel sin hemlöshet eller missbruk, eller kanske kommer ut från sitt fängelsestraff och vill göra ett aktivt val att förändra sitt liv, så finns vi där i olika former av sysselsättningar och stöd. Vi tror att just sysselsättning i arbete, volontärtid eller annan form där man känner sig behövd och en del av en gemenskap och att utföra något, leder till förändring. Öppenvårdsprogrammet tillsammans med socialtjänst kan också innehålla boendestöd i de fall det går. I dessa olika stödprogram arbetar vi gärna tillsammans med Socialtjänst, Kriminalvård och andra instanser som vill placera hos oss.

Minska steget till arbetslivet i en trygg och inkluderande miljö

Broschyr om arbetsintegration

Här erbjuder vi arbetsträning och sysselsättning

  • MatRätt

  • ResursRätt

  • Logistik

  • Transport

  • Lager

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid frågor om verksamheten eller för att bli placerad inom arbetsträning alternativt bli en del av öppenvårdspogrammet.