Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

"Jag trodde jag skulle dö"

Efter flera polisrazzior i Stockholm där misstänkta sexköpare har gripits av polis pratas det nu mycket om sexhandeln i Sverige. Vi på Räddningsmissionen möter varje vecka kvinnor som är offer för prostitution och människohandel och kan bekräfta bilden som nu målas upp i medier. Att sexhandel är något som pågår, även i Göteborg och inget någon väljer frivilligt.Vår personal på vårt skyddade boende Ruth lever väldigt nära varje dag. Ruth är ett boende som Räddningsmissionen driver tillsammans med Skyddsvärdet. Hit välkomnas kvinnor som utsatts för prostitution, människohandel eller hedersrelaterat våld.

Läs mer
Ett enkelt liv som som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. 

Läs mer
"Jag har ingenstans att tvätta händerna"

”Jag brukar inte tvätta händerna förrän jag kommer till 35:an på kvällen, det kostar ju tio kr för att komma in på toaletten.”⁠ ⁠Detta fick vår medarbetare Marina Sivrins som jobbar på 35:an höra en arbetsdag när coronautbrottet hade kommit till Sverige

Läs mer
Oron för coronaviruset

”Jag tänker så mycket på det, vad som hänt om jag inte hade träffat er på Räddningsmissionen. Jag är så rädd för Corona, jag är säker på att jag kommer att dö om jag får det. Du vet jag har levt ett hårt liv. Många år där på gatan. Om du visste hur tacksam jag är att jag bor här och att jag hela tiden känner hur mycket ni bryr er om mig." 

Läs mer
Gunnar bakar bröd för Räddningsmissionen

Om du ser en man cyklandes med brödpåsar på Brännö kan det vara Gunnar Mattsson! För ett tag sen publicerade han ett inlägg på Facebook där han berättade att man kan köpa bröd av honom på Brännö till förmån för Räddningsmissionen.

Läs mer
Vänvolontärprojektet gav vänner för livet

Lillemor Hygrell och Cecilia Hamilton har träffats genom Räddningsmissionens vänvolontär-projekt och det var kärlek vid första ögonkastet. En oväntad vänskap som har lett till många skratt, värmande samtal och stunder som fått fylla ett tomrum för båda. De berättar om hur viktigt projektet har varit och hur de båda har fått en vän för livet.

Läs mer