Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

Friska gemenskaper och sunda rutiner

En plats där alla är välkomna. Där fokus läggs minst lika mycket på den psykiska hälsan som den fysiska styrkan. Där vänskaper bildas och nya riktningar i livet utstakas. Den platsen finns, och går under namnet Räddningsmissionens Friskvårdscenter. 

Läs mer
ResursRätt - Från idé till verklighet

ResursRätt räddar livsmedel från att bli matsvinn, erbjuder arbetsträning och förser personer i våra verksamheter med god och näringsrik mat. 

”Vi bestämde oss helt enkelt för att vi skulle lyckas, och det gjorde vi.”  

Läs mer
Glad påsk!

"Så låt oss, trots att vi kanske blir pinsamma, ibland få sväva iväg som citronfjärilar trots att omgivningen kan synas mörk. Och trots att påsken kan kännas avlägsen får vi önska varandra: Glad påsk! Det kommer bli bra!"

Läs mer
"Allt jag gjort i mitt liv har lett fram till den här tjänsten"

Ingrid Lindblad är skolchef och rektor för Räddningsmissionens båda communityskolor. Vi har träffat Ingrid och pratat om hur det varit att starta upp två skolor på två helt olika sätt, vad hon lärt sig under tiden som rektor, om uppstoppade djur på teamsmöten och om att allt hon lärt sig tidigare i livet har lett fram till den här tjänsten. 

Läs mer