Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

Emil Mattsson – visionär på tydlig grund

Första gången Emil Mattsson såg annonsen om att Räddningsmissionen sökte ny direktor reagerade han inte på den. – Nej, jag var rektor på en gymnasieskola då och trivdes bra med det, berättar han. Men när människor i hans omgivning hörde av sig och tyckte att han skulle söka gjorde han det och fick jobbet. Nu har det snart gått tio år sedan dess och här berättar Räddningsmissionens direktor om att detta är det bästa beslut han tagit, vad som gör honom stolt och om organisationens viktiga uppdrag.

Läs mer
En, två, tre, fyra.

Annelie Andeberg är tillsammans med sin man familjehem genom Räddningsmissionen. Här får vi ta del av en ögonblicksbild från sommaren och om tillvaron som nu är vardag.

Läs mer
Berättelser från en barndom

Som så många andra kom han en dag in genom min dörr på Räddningsmissionens Frukostcafé Vasa. Han ville berätta om sitt liv, men vi skulle inte sitta där på varsin stol. Nej, han gav mig ett USB-minne med 146 sidor berättelser och bilder som han skapat under ett år på behandlingshem. ”Läs” sa han.

Läs mer
Vykort till anstalten

Ruben Johansson, pastor för Räddningsmissionens besökgrupp på häktet i Göteborg, skriver om ett vykort han skickade till anstalten.

Läs mer