Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

Vad betyder en frukost?

Snart är det dags för vår årliga frukoströrelse för Giving Tuesday! Då uppmuntrar vi alla att swisha en frukost, 20 kr, till en hemlös på vårt frukostcafé. ⁠Men vad betyder egentligen en frukost för någon som är hemlös?⁠⠀

Läs mer
"Vi möter kvinnor som kunde varit precis vem som helst"

Madeleine Forsén jobbar på vår kvinnoverksamhet Agora. Där får de träffa alla möjliga kvinnor med olika bakgrunder och historier, men det som dem alla har gemensamt är behovet av ett tryggt stöd. Här skriver Madeleine om sina möten och upplevelser med dessa kvinnor.  

Läs mer
"Här har jag min trygghet i livet"

Jeanette Hartman har fått hoppet om livet tillbaka tack vare Räddningsmissionens MatRättsbutik. Här har hon jobb och butiken och personalen är hennes fasta, trygga punkt i tillvaron. Efter ett våldsamt förhållande och att under en period varit hemlös har Jeanette fått lägenhet via Hjärterum.

Här kan du läsa mer om Jeanette och hennes liv 

Läs mer
Emil Mattsson – visionär på tydlig grund

Första gången Emil Mattsson såg annonsen om att Räddningsmissionen sökte ny direktor reagerade han inte på den. – Nej, jag var rektor på en gymnasieskola då och trivdes bra med det, berättar han. Men när människor i hans omgivning hörde av sig och tyckte att han skulle söka gjorde han det och fick jobbet. Nu har det snart gått tio år sedan dess och här berättar Räddningsmissionens direktor om att detta är det bästa beslut han tagit, vad som gör honom stolt och om organisationens viktiga uppdrag.

Läs mer