Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

Alla hjärtans vecka

Allt vi gör på Räddningsmissionen vill vi göra med lite extra kärlek. Som att servera grötfrukost, erbjuda stödsamtal eller ge ut varma kläder. Denna veckan inför alla hjärtans dag delar vi med oss av några extra kärleksfulla historier.

 

Läs mer
Nyårsafton på Station Nord

”Vårt mål som personalgrupp har alltid varit att vi vill ha kul tillsammans med våra gäster! Vi vill inte att de ska känna sig övervakade. Sätter någon på musik så vill vara med och dansa! Och vi dansar ganska bra tillsammans!” 

Susanne som jobbar som behandlingsassistent på Station Nord. Det är ett härbärge där utsatta EU-medborgare kan få komma och sova i en egen säng. I år firar hon nyårsafton tillsammans med gästerna på Station Nord. 

Läs mer
Ta det lugnt!

Eva Erlandsson, diakon och verksamhetsledare för Gatukyrkan skriver om strävan efter vila.

Läs mer
Från professionell fotbollsspelare till hemlös fattigpensionär

Gabriel bor på ett vandrarhem en vecka i taget. Sedan måste han söka sig till ett nytt ställe. Sina saker har Gabriel i ett källarförråd hos en bekant. – När man flyttar runt kan man inte ha en massa saker, säger han. Det var flera år sedan jag mötte Gabriel första gången på Räddningsmissionens frukostcafé. Ofta hejar vi lite kort i vimlet men den här dagen har vi bokat träff för att han ska berätta mer om sitt liv och varför han idag saknar en bostad.

 

Läs mer
Familjescout grillar marshmallows

Familjescout-gruppen i Lövgärdet marshmallows tillsammans! Målet är med familjescout är att familjer ska få umgås och sammansvetsas under roliga aktiviteter och att olika familjer från olika delar av samhället får mötas

Läs mer
Räkfrossa på Styrmansgatan

 ”Åh vilket härligt spektakel!” utbrast en kvinna under allsången på Styrmansgatans gruppboende. Den årliga räkfrossan var en höjdpunkt som vanligt!

Läs mer
– Man behöver inte göra så mycket, bara umgås!

Räddningsmissionen har mött ensamkommande ungdomar sedan 2011, bland annat via sin fadderverksamhet som startade 2015. Sedan dess har 300 unga matchats med en fadder. Att vara fadder innebär att bygga en relation och vara en social kontakt för en ensamkommande ung människa. Tvillingarna Aref och Nasin har kommit från Afghanistan till Sverige och hör till dem som fått varsin fadder.

Läs mer