Berättelser och artiklar

Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

 

En, två, tre, fyra.

Annelie Andeberg är tillsammans med sin man familjehem genom Räddningsmissionen. Här får vi ta del av en ögonblicksbild från sommaren och om tillvaron som nu är vardag.

Läs mer
Berättelser från en barndom

Som så många andra kom han en dag in genom min dörr på Räddningsmissionens Frukostcafé Vasa. Han ville berätta om sitt liv, men vi skulle inte sitta där på varsin stol. Nej, han gav mig ett USB-minne med 146 sidor berättelser och bilder som han skapat under ett år på behandlingshem. ”Läs” sa han.

Läs mer
Vykort till anstalten

Ruben Johansson, pastor för Räddningsmissionens besökgrupp på häktet i Göteborg, skriver om ett vykort han skickade till anstalten.

Läs mer
Mer tid för liv

Emmeli Lilja, familjehemskonsulent skriver om att saker är sällan vad de ser ut att vara. "Där jag vid första anblicken tror att jag ska ge, är där jag får".

Läs mer
Ettårsdagen

Annelie Andeberg är tillsammans med sin man familjehem genom Räddningsmissionen. Här skriver hon om hur det var snart ett år sedan de fick ta emot en pojke till sin familj och frågar sig hur man firar det?

Läs mer