Berättelser och artiklar
Vår verksamhet är full av historier, människoöden och berättelser. Här kan du läsa några av dem och ta del av Räddningsmissionens arbete och uppdrag.

Det var sista kvällen med S. Ansökan om verkställighetshinder hade fått avslag. Alla dokument var klara. Gränspolisen skulle hämta klockan 05.00.

I veckan har vi haft vår årliga frukoströrelse för Giving Tuesday! Då uppmuntrar vi alla att swisha en frukost, 20 kr, till en hemlös på vårt frukostcafé. Men vad betyder egentligen en frukost för någon som är hemlös?⠀

Jag slår på morgontv:n och möts av inrikesminister Mikael Damberg.
”Planera för en mysig jul med bara de allra närmaste” säger han.
Läs Eva Erlandssons krönika om hur julfirande med de närmaste inte är en självklarhet för alla.

– Jag har själv bestämt mig för att sluta med alla mina tabletter sedan jag kom hit och nu mår jag bättre, säger Hanna som bott på Ability sedan i mars. Om jag inte skulle bo här, hade jag väl bott på gatan. Det är väldigt skönt att ha tak över huvudet.

Genom Räddningsmissionens verksamhet Hjärterum fick Van Ty som varit bostadslös i flera år flytta in hos Bo i Utby utanför Göteborg. Bo bodde ensam efter att hans fru hade gått bort. Nu har de bott ihop i drygt ett år, och båda stortrivs.

Emma är 29 år har varit hemlös den mesta tiden sedan hon var 16 år. Missbruk, fel sällskap och att hon mått dåligt är en sammanfattning av orsaken.

”Jag brukar inte tvätta händerna förrän jag kommer till 35:an på kvällen, det kostar ju tio kr för att komma in på toaletten.” Detta fick vår medarbetare Marina Sivrins som jobbar på 35:an höra en arbetsdag när coronautbrottet hade kommit till Sverige

Line Fuchs, verksamhetsansvarig på Solrosen, berättar mer om Solrosen som är Räddningsmissionens verksamhet för barn som har en förälder i fängelse. Hon berättar bland annat om hur de, genom sitt arbete, vill arbeta opinionsbildande nationellt. På så vis lyfts frågan om att förändra förutsättningarna för barnen och deras familjer på längre sikt.

Varje tisdag firas soppmässa i Matteuskyrkan, Majorna. Det är en brokig skara människor från olika delar av världen och från olika samhällsskikt. En av de regelbundna besökarna är Antonio. Här är hans berättelse.

Eva Erlandsson, pastor och verksamhetsledare för gatukyrkan skriver om postnummer och jämlikhet i Göteborg. Läs hela krönikan här.