Press & Opinion

Vill du skriva om vår verksamhet hjälper vi dig gärna med fakta och kontaktpersoner för intervjuer. Ta gärna del av våra pressmeddelanden i vårt nyhetsrum.

Nyhetsrum

Välkommen att ta kontakt med oss!

Lediga lägenheter i våra gruppbostäder!

Just nu har vi möjlighet att erbjuda plats i våra gruppbostäder! Styrmansgatans och Bellmansgatans gruppboenden erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar utifrån LSS och SoL. 

Styrmansgatans gruppboende Bellmansgatans gruppboende
Läs mer
Debatt: De får betala för din hälsa

Jannike Fasth, Medicinskt ansvarig sjuksköterska på Räddningsmissionen skriver om hur samhället måste föregripa en tickande bomb och prioritera de allra fattigaste och personer med psykisk ohälsa.

Styrmansgatans gruppboende Bellmansgatans gruppboende Debatt
Läs mer
Ringvänner ska motverka ensamhet bland äldre i coronatider

Under den rådande coronapandemin har social isolering och ensamhet hos äldre ökat. Räddningsmissionen och Bräcke diakoni startar nu med stöd från Radiohjälpen ett nytt projekt för att hjälpa äldre och öka deras välbefinnande. Projektet kallas Ringvän och innebär att Räddningsmissionen kommer att rekrytera volontärer, eller “ringvänner” som sedan matchas med en äldre hemtjänstkund från Bräcke diakoni. En gång i veckan ska ringvännen och den äldre samtala över telefon.

Äldre Ringvän Volontär
Läs mer