Vad roligt att du vill engagera dig!

Det finns flera sätt du kan göra skillnad för andra människor genom vår verksamhet! På vilket sätt vill du bidra?

 

Bli volontär  Bli företagsvolontär  Bli företagsvän  Bli fadder  Bli familjehem  Bli huvudman Hyr ut din bostad

Bli volontär eller företagsvolontär

Vårt arbete är helt beroende av frivillighet. Våra volontärer gör livsviktig skillnad varje dag för de människor vi möter genom våra verksamheter. Välkommen att bidra med vad du kan och har – alla insatser är viktiga, stora som små. Du kan vara volontär både som privatperson och som företag.

Läs mer om volontärsskap

Bli företagsvän

Som företagsvän till Räddningsmissionen stärker ni ert varumärke och skapar engagemang bland kunder och anställda. Samtidigt som samarbetet bidrar till att göra Göteborg till en mänskligare stad.

Läs mer om företagsengagemang

Bli fadder

Som fadder får man lära känna en ung människa som kommit till Sverige som ensamkommande. En ung människa med drömmar om framtiden, saknad efter familj och nyfikenhet på livet. Ungdomen har aktivt ansökt om att få en fadder och längtar efter nya kontakter och att kunna ta steg in i det svenska samhället. Fadderskapet är ett volontärt uppdrag utan ekonomisk ersättning. 

Läs mer om fadderskap

Bli huvudman

Genom gemensamma värderingar och stärkt samverkan, för och tillsammans med lokala församlingar, önskar vi verka för att det diakonala och samhälleliga arbetet i göteborgsområdet ska växa. Vi ser gärna fler aktiva huvudmän som delar våra värderingar.

Läs mer om församlingsengagemang

Bli familjehem

Behovet av trygga och stabila familjehem är stort. Det är många barn som inte kan bo med sina föräldrar av olika anledningar. Vi behöver fler trygga familjer som har ett överskott av kärlek, ett ledigt rum, en extra plats vid matbordet och i soffan vid fredagsmyset. Man får även ekonomisk ersättning som familjehem. 

Läs mer om familjehem

Hyr ut din bostad

Det har kommit många människor till vår stad de senare åren. Som göteborgare idag kan du göra skillnad för en annan människa och bidra till en bra start i livet som ny göteborgare. Har du ett rum, en lägenhet eller annan form av bostad att hyra ut till våra nya göteborgare står Räddningsmissionen för hyreskontraktet. 
 

Läs mer om Hjärterum