Egen insamling
för en varmare stad

Vill du fira en speciell dag, skapa engagemang kring ett sportevent eller har du en egen rolig idé för att samla in pengar? Här kan du skapa din egen insamling! Med ditt engagemang kan du göra skillnad för människor i utsatthet i Göteborg.

Tack för ditt engagemang!

Vad roligt att du vill starta en egen insamling! Stora delar av vårt arbete drivs med hjälp av gåvomedel. Din insamling kan göra stor skillnad. Stort tack för ditt engagemang!

digital insamling mobil

Din egen insamlingssida

Fyller du år eller ska fira något? Vill du uppmärksamma något särskilt eller utmana dina vänner? Här kan du skapa en egen digital insamling. Du samlar allt på en digital insamlingssida, som du själv enkelt kan redigera. Här kan du hålla koll på hur mycket pengar som kommer in och se hälsningar från givarna.

Starta en insamling 

Material för evenemang

Ska du anordna ett fysiskt evenemang? Vill du be dina gäster att skänka en gåva till Räddningsmissionen istället för en present eller samla in pengar i samband med en konsert? Här kan du ladda ner en QR-kod till Swish. Kontakta gärna vår givarservice för att få en unik QR-kod till ditt evenemang. 

Många sätt att engagera sig

Det finns många olika sätt att samla in pengar till Räddningsmissionen. Det är bara din fantasi som sätter gränsen. Här kan du se några exempel på engagemang och egna insamlingar. Kanske kan det ge dig inspiration?

hanna och karolina med tavla

Konst som gör skillnad

Karolina Palmér och Hanna Ekegren är två heltidskonstnärer, vänner och kollegor baserade i Kungsbacka och Göteborg. De vill göra skillnad och hjälpa så att livet blir lite bättre för kvinnor i utsatthet och har vid flera tillfällen målat tavlor, som auktionerats ut. Intäkterna från auktionen har sedan skänkts till Räddningsmissionen.

fiskeback  fiskebacksloppet

Parkering i Fiskebäck

Mats har en parkeringsplats i Fiskebäck, som han låter andra parkera på. Istället för en vanlig parkeringsavgift ber han om en gåva till Räddningsmissionens arbete. Ett unikt samarbete som under åren genererat många gåvor till Räddningsmissionens sociala arbete. Har du också en parkeringsplats du kan låna ut?

löpning

Vera bad kompisarna om pepp

När Vera skulle springa Ultravasan 45 och två helger senare Göteborgs maraton bad hon sina kompisar att skänka pengar och på så vis peppa henne att genomföra loppen. Hon bad om 42, 45 eller 87 kronor beroende på om man ville peppa henne att genomföra ett utav loppen eller båda. Hon dubblade sedan alla gåvor. Tack Vera!

 

minns du sången på nimbus

Minns du sången på Nimbus

Nimbuskyrkan på Öckerö ordnade en Minns du sången-konsert. Konserten lockade många besökare och man gjorde också en insamling till Räddningsmissionens arbete. Kan du göra en insamling i samband med en konsert, eller kanske bjuda på inträdet och sedan be besökarna att ge en gåva?

Tips för att lyckas med din insamling

  1. Vad betyder det för dig? Berätta om ditt personliga engagemang och varför du väljer Räddningsmissionen, både i beskrivningen till din insamling och när du sprider den på sociala medier.
  2. Ge en gåva till din insamling! Få vill vara först, så det är mycket troligare att fler ger till din insamling, om de kan se att någon redan har gett en gåva.
  3. Sprid först till nära vänner! Skicka ett personligt meddelande till några, som du verkligen tror kommer att ge en gåva. På så vis kan du få en liten extra skjuts i insamlingen, innan du går ut till en större grupp.
  4. Sprid din insamling! Dela på sociala medier, SMS, mail eller varför inte skapa en QR-kod, med en länk till insamlingen, som du kan skriva ut.
  5. Informationsmaterial och QR-kod: För ett fysiskt evenemang, se till att det finns informationsmaterial och en QR-kod som antingen går direkt till Swish (ladda ner här) eller som länkar till din digitala insamling. 
  6. Tacka givare! Skriv ett tack till alla som väljer att ge till din insamling. Låt de som skänker få känna sig sedda och uppskattade! 
  7. Höj målet, om du når det snabbt! Det är oftast bättre att sätta ett lite lägre mål från början och sedan höja det om det uppnås snabbt. 

Starta egen digital insamling - så gör du

Gå vidare till vår sida för digitala insamlingar. Här får du hjälp steg för steg med att sätta upp din egen insamling.

symbol siffra 1

Välj projekt att stödja

Välj att stödja en aktuell kampanj, ett temaområde som du brinner lite extra för eller Räddningsmissionens arbete.

symbol siffra 2

Välj typ av insamling

Här kan du exempelvis välja en födelsedagsinsamling, sportevent eller minnesinsamling. Välj övrigt, om du har en egen, unik idé!

symbol siffra 3

Var personlig

Nu är det dags att forma din insamling. Skriv en egen text om din insamling, lägga in en bild eller ställ in datum för födelsedag eller evenemang.

 

symbol siffra 4

Publicera & sprid

Dags att publicera. Sprid insamlingen till släkt, vänner och bekanta! Du kan alltid justera i efterhand, om du behöver.

Vanliga frågor om egna insamlingar

Här har vi samlat frågor som specifikt berör egna insamlingar. Har du en annan fråga kring insamling och gåvor, hittar du fler frågor och svar här.

Kan jag välja vilket ändamål pengarna ska gå till?

Alla insamlade medel går till Räddningsmissionens gåvofinansierade verksamheter. Du kan inte själv välja vilket ändamål pengarna ska gå till. På så vis kan vi minska på administrationen. Vi kan också säkerställa att inga pengar blir sittande på banken i onödan, om vi får in för mycket pengar till ett särskilt ändamål. Vi kan också säkerställa att så mycket som möjligt av pengarna går till målgruppen.

Om du ändå önskar göra en insamling till ett specifikt ändamål kan du ta kontakt med Sarah Blomén, sarah.blomen@raddningsmissionen.se, ansvarig privatinsamling.

Kan jag få en egen QR-kod till min insamling?

Om du vill ha en egen QR-kod till Swish att skriva ut, kan du kontakta vår givarservice. Om du vill ha en QR-kod som länkar till din egen insamlingssida, finns det gott om gratisverktyg där du själv kan skapa en QR-kod till en specifik länk.

Hur gör jag om jag samlat in pengar själv, som jag vill ge till er?

I så fall kan du ge en gåva precis som vanligt, exempelvis via Swish 900 44 41, Bankgiro 900-4441 eller Plusgiro 90 04 44-1.

Givarservice

Undrar du något kring givande? Många frågor som vi får kring givande och insamling kan du hitta svar på här. Hittar du inte vad du söker är du välkommen att kontakta givarservice som hjälper dig att besvara dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om dina gåvor.