Ge en testamentegåva till Räddningsmissionen

Låt ditt arv bidra till en varmare framtid för Göteborg. Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra. I framtiden. Det är något alla kan göra, även om du inte har möjlighet att ge en gåva idag

Att skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente är att hjälpa oss hjälpa andra. Det är något alla kan göra, även om du inte har möjlighet att ge en gåva idag. Många människor skulle vilja skänka mer pengar till välgörenhet om de hade ekonomisk möjlighet. Att skänka via sitt testamente är ett smart sätt att ge mer i framtiden än vad man kan idag.

Din gåva ger oss möjlighet att utveckla vårt arbete där behoven är som störst eller att starta nya verksamheter och skapa beredskap för akuta insatser. Vi får också möjlighet att planera vårt arbete på längre sikt för att kunna erbjuda hjälp till fler utsatta människor. Du kan testamentera fastigheter, värdepapper, kontbelopp och lös egendom. Räddningsmissionen är befriad från kapitalvinstskatt, vilket betyder att hela gåvan går oavkortat till vårt sociala arbete. 

Vill du veta mer om att skriva testamente? Beställ vår gratis testamentebroschyr genom att fylla i dina uppgifter här nedan. 

Beställ hem gratis information om att skriva testamente

Om du vill få information hemskickad kan du beställa var gratis testamentebroschyr. Där kan läsa mer om hur testamenteskrivning fungerar. För att beställa hem den kostnadsfria broschyren fyll i dina uppgifter här nedan.

 

Namn
Adress

Vill du veta mer eller har frågor kring testamente?
Välkommen att kontakta mig!

Så skriver du testamente

Det är lätt att skriva ett testamentera. Men några formella krav behöver uppfyllas:

• Du måste datera och underteckna ditt testamente själv, och signaturen måste bevittnas av personer som närvarar när du undertecknar. Dessa personer får inte vara släkt med dig eller vara inkluderade i ditt testamente och de måste vara minst 15 år. Du behöver inte visa dem vad du skrivit, men du måste tala om att det är ett testamente de bevittnar.

• Om du behöver hjälp med att skriva testamentet korrekt kan du vända dig till någon som arbetar med arvsrätt; en advokat, din bank eller en större begravningsbyrå. Det är viktigt att du söker hjälp hos en sakkunnig person om du är tveksam. Tack vare ett samarbete med Advokaterna i Väst kan du få gratis rådgivning via telefon och få hjälp med testamenteskrivning till reducerat pris. För att nå Advokaterna i Väst ring 031-13 07 77.  

• Förvara ditt testamente på en säker plats. Till exempel i Livsarkivet, Testamentsbanken eller Vita arkivet.

• Om du väljer att inkludera Räddningsmissionen i ditt testamente behöver du uppge organisationsnumret: 857202-5974

Du bestämmer hur mycket du vill ge i din testamentegåva och vi hjälper dig genom processen. Hör av dig till oss om du funderar på eller vill skriva in Räddningsmissionen i ditt testamente.

Hjälp med att skriva testamente

Tack vare ett samarbete med Advokaterna i Väst kan du få gratis rådgivning via telefon och få hjälp med testamenteskrivning till reducerat pris.

För att nå Advokaterna i Väst ring 031-13 07 77.  

Berättelser

Ett enkelt liv som som fick betyda mycket

I början av sommaren 2019 avled Martin Grelsson hemma i lägenheten i Hammarkullen. Han blev 51 år. Trots att han levde ett enkelt liv lämnade han efter sig en stor summa pengar som Räddningsmissionen har fått ta del av. Här berättar storebror Urban om Martin. 

Läs mer