Starta en födelsedagsinsamling

Vet du inte vad du önskar dig i år? Vill du att din födelsedag ska göra något gott för någon annan?
Starta en födelsedagsinsamling på Facebook och stöd Räddningsmissionens arbete!
Vi visar dig hur det går till.

Räddningsmissionen möter människor i ögonhöjd. Genom socialt arbete med stor bredd av verksamheter är vi med i nästan hela Göteborg och skapar allt från meningsfulla möten till krishjälp för de i nöd.

En Facebookinsamling är lätt att starta och en rolig sak att följa under din födelsedag. Ofta samlar man in mer pengar än vad man trodde från början! Låt din födelsedag vara en dag fler får ta del av och stöd vårt arbete. Tillsammans gör vi Göteborg varmare.

När Åsa Torelund från Göteborg fyllde år skapade hon en födelsedagsinsamling åt Räddningsmissionen. 

Hej Åsa! Varför startade du en födelsedagsinsamling? 

– Jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att använda den uppmärksamheten jag får på min födelsedag till något gott. Då visste jag inte att man kunde själv välja organisation, men det blev jag glad för eftersom det kändes självklart att välja er! 

Vad kul att höra! Varför kändes det självklart att skänka till Räddningsmissionen? 

– Dels för att jag känner folk som jobbar hos er och vet hur passionerade medarbetare ni har som lägger ner hela sitt hjärta i sitt jobb. Det är även utifrån det jag läst och sett om erat arbete i Göteborg. Att kunna stötta och göra livet lättare för en Göteborgare som hamnat snett berör verkligen mitt hjärta! Det är fantastiskt att ni finns och väljer att hjälpa just vår stad. 

Vad med vår organisation är viktigast för dig? 

– Ert stora hjärta och att ni möter individen där de är känns jätteviktigt för mig. Det känns som att ni tar hand om varje enskild person och ser det individuella behovet. Från det jag hört om era verksamheter verkar det heller inte som att ni gör någon beroende av er, utan arbetar med att individen ska bygga självständighet och en tro på sig själv och samhället. Det tycker jag är viktigt. 

–Ni är verkligen en banbrytande organisation, ni inspirerar och har verklig möjlighet att förändra Göteborg på riktigt. Ni räddar liv dagligen, och jag är tacksam om jag kan hjälpa till med mitt bidrag! 

Fråga: Hur skapar jag en födelsedagsinsamling på Facebook?

Svar: Gå till Facebooks insamlingssida, där hittar du en lätt guide att följa.

Tips på vad du kan tänka på när du skapar en födelsedagsinsamling:

  1. Välj först Räddningsmissionen som den ideella organisation du vill samla in pengar till.

  2. Sätt hellre ett lägre belopp som ditt insamlingsmål och höj i efterhand.

  3. Datumet då du vill att din insamling ska avslutas kan vara några dagar efter din födelsedag så har alla en chans att skänka.

  4. Istället för att använda Facebooks standardtext så skriv gärna en egen titel och beskrivning för din insamling. På så sätt får du ett större genomslag.

  5. Nu är du klar! Börja bjud in vänner och familj. Var inte blyg, ju fler inbjudna desto mer pengar insamlade!

  6. Tacka gärna dina givare för deras bidrag. Det gör insamlingen personligare.