På Hjärterum hjälper vi flyktingar från Ukraina hitta ett nytt och tryggt hem i Sverige. Vill du hjälpa till?

 

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har många människor tvingats ut på flykt. Personer har kommit till Sverige och är nu i behov av hjälp för att kunna bygga upp sina liv i säkerhet och trygghet här.

Räddningsmissionen har ett IOP-avtal (idéburet offentligt partnerskap) med Göteborgs Stad och Mölndals Stad som möjliggör Hjärterum som boendelösning för personer som tvingats fly från Ukraina. I avtalet finns riktlinjer kring finansiering, förutsättningar och villkor för en trygg och säker uthyrning.

Läs igenom de direktiv och villkor som finns listade för uthyrning av din boyta genom Hjärterum.

Om uthyrning via Hjärterum för Ukraina

Är du intresserad av att hyra ut boyta till personer från Ukraina? Fyll i formuläret.

Observera att vi endast hyr boytor i Göteborgs Stad och Mölndals Stad.

Stort tack för ditt engagemang!

Till formuläret

 

 

När det blir kris måste hela samhället ställa upp för att hjälpa människor som precis har förlorat allt. Av erfarenhet vet vi på Räddningsmissionen att det personer på flykt främst behöver är en trygg plats att få landa på. Det kan låta klyschigt, men när vi står inför något som detta märks det så tydligt att vi är som starkast när vi står tillsammans.

- Arash Mansouri, verksamhetsansvarig Hjärterum

 

Om Hjärterum

Hjärterum är en verksamhet inom Räddningsmissionen som verkar för att minska den strukturella hemlösheten i Göteborg. Genom Hjärterum kan privatpersoner och fastighetsägare hyra ut allt från ett rum till ett fritidshus eller källare i andrahand - tryggt och säkert, då Räddningsmissionen står på kontraktet. Hjärterum matchar sedan tillsammans med hyresvärden boendet med enskilda individer och familjer som har svårt att hitta boende på annat sätt.

Hjärterums hemsida