Mediatorget

 

Vad är Mediatorget?

Mediatorget är en daglig verksamhet där personer med intellektuella funktionsnedsättningar arbetar med film- och mediaproduktion. Här jobbar vi med kreativa och journalistiska uttryck och använder musik, film, internet, text och andra medier som verktyg. Verksamheten är sedan 2020 en del av Räddningsmissionen.

På den här sidan kan du läsa om vår verksamhet. Om du är nyfiken på att veta mer och ta del av våra olika projekt kan du besöka Mediatorgets egen hemsida.

Mediatorgets hemsida

 

 

Våra arbetsområden

 På Mediatorget skapar och lär vi oss om många olika typer av media. Några exempel på arbetsområden är: 

  • Film. Vi gör bland annat reportage, intervjuer, sketcher och kortfilmer. 

  • Filmanalys. En gång i veckan har vi filmanalys, vilket ger oss kunskap om manusskrivande, skådespeleri och filmteknik. 

  • Manusarbete. Gemensamt, och enskilt med stöd, skriver vi manus till våra projekt.

  • Workshops. Hos oss finns möjligheten att delta i workshops inom olika områden, som exempelvis intervjuteknik, kamera, Photoshop och redigering samt skådespeleri och manusskrivande. 

  • Ljudteknik och digital musikproduktion. 

 

 

 

Tillsammans skapar vi förändring

Det övergripande målet med Mediatorget är att varje enskild människa ska känna gemenskap och meningsfullhet genom sitt arbete. Här får du som deltagare möjlighet att utvecklas efter dina egna förutsättningar och i ditt eget tempo. På Mediatorget har alla medarbetare inflytande i verksamheten och bestämmer tillsammans hur arbetsplatsen ska se ut, fungera och vilka mål som ska uppnås. 

 

Vad har du för idéer?

På Mediatorget får du som deltagare vara delaktig och komma med idéer. Vi har utrustning och resurser som gör det möjligt att exempelvis arbeta med 3D-grafik, animation och stillbildsfotografering.  

Vill du veta mer?

Läs mer om oss på Mediatorgets hemsida. På hemsidan publicerar deltagarna också sina projekt.

Du kan också besöka våra andra plattformar: 

”Mediatorget är viktigt för mig. Där har jag vänner och någonstans att gå varje dag. Det är lugnande och jag får hålla på med det jag gillar.”

Deltagare, Mediatorget

Kontakta oss

Har du frågor eller vill veta mer om vår verksamhet? Välkommen att kontakta oss!