"Att jobba nära människor som lever i utanförskap känns väldigt meningsfullt."

27 augusti, 2018

Var i organisationen arbetar du?

Jag arbetar på Bellmansgatans gruppboende, vilket är ett gruppboende för människor med psykiska funktionsnedsättningar. Här arbetar jag sedan åtta år tillbaka. Jag började med praktik, och fick därefter en anställning som timvikarie. Sedan fick jag en tillsvidareanställning som behandlingsassistent, och idag är jag verksamhetssamordnare för boendet. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Mina arbetsdagar är väldigt varierande, och beror på hur agendan ser ut för dagen. Vi arbetar med allt från praktiska göromål tillsammans de boende såsom matlagning, städning, tvätt, till att ha kontakt med öppenvården, socialtjänsten etc. Vi stöttar de boende och har samtal, samt motiverar till aktiviteter och delaktighet i vardagen. 

Varför sökte du dig till Räddningsmissionen från början? 

Jag ville jobba med något som känns meningsfullt, och att jobba nära människor i behov av stöd och utanförskap kändes väldigt meningsfullt. Det är viktigt för mig att kunna göra skillnad för andra människor genom att skapa och bygga relationer. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt arbete är när man ser en förändring hos den enskilde individen. Ett exempel är när de som bor hos oss blir mer självständiga och delaktiga i sin vardag. Det känns bra att få vara med  och skapa ett förbättrat välmående samt livskvalitet för de som bor hos oss.

När är du stolt över att vara medarbetare på Räddningsmissionen?

Jag är stolt över att det finns ett så stort engagemang och mycket värdefull kompetens i organisationen. Jag har även många ambitiösa kollegor som jag är stolt över! 

Bellmansgatans gruppboende Jobba hos oss