"Jag är volontär för att få vara med och göra skillnad!"

10 september, 2018

Emelie och Michelle är två av våra volontärer. En gång i veckan träffar de barnfamiljer som saknar en egen bostad här i Göteborg. De leker, tävlar och pysslar med barnen och kan även hjälpa till med läxläsning.

Varför har ni valt att vara volontärer?

Jag drivs av att hjälpa människor och tycker att man ska hjälpas åt med det man kan och har. När jag ger får jag också något tillbaka, säger Michelle. 

Jag är volontär för att få vara med och göra skillnad, säger Emelie. Det är fint att få se barnens ansikten lysa upp när de vet att vi är här bara för dem. Ingen kan inte påverka hela världen själv, men alla kan vi göra något. 

Vad ger det dig att vara volontär?

Det ger mig otroligt mycket glädje att vara volontär, säger Emelie. Det är inte bara jag som påverkar barnen utan de påverkar mig minst lika mycket - om inte mer. Michelle fortsätter, för även om det ibland kan vara jobbigt, så ger det massvis med energi att se hur glada och tacksamma barnen blir över småsaker.

Varför är dessa besök hos barnen en viktig verksamhet?

Vi tror att det är viktigt att visa de här barnen, som kanske inte har lika mycket som deras klasskompisar, att vi finns här för dem. Vi ser och hör dem och vi får chansen att ge en liten extra boost med kärlek och hopp.

Skulle du rekommendera någon annan att vara volontär på Räddningsmissionen?

Det skulle jag definitivt, säger Michelle. Emelie håller med, jag vill rekommendera alla att bli volontärer. Det är helt fantastiskt och du kommer inte ångra dig! 

 

"Vi ser och hör dem och vi får chansen att ge en liten extra boost med kärlek och hopp."

 Michelle och Emelie, volontärer
Volontär