"Jag trivs på en flexibel arbetsplats där jag får förtroende att vara med och utveckla verksamheten."

27 augusti, 2018

Var i organisationen arbetar du?

Jag jobbar som projektledare för Fadderverksamheten som matchar ensamkommande ungdomar med etablerade svenskar samt är involverad i skolarbetet i Lövgärdet ”Lövgärdets Lärlabb”.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Mina arbetsdagar skiftar väldigt mycket beroende på vilket uppdrag jag jobbar med just den dagen. I fadderverksamheten är jag tillgänglig för våra fantastiska faddrar för att svara på frågor och vara ett bollplank. I min roll på Lövgärdet handlar mina dagar mycket om att samverka med andra aktörer, såsom Erikshjälpen, lärare på Lövgärdesskolan, eleverna som går på skolan m.m. Och så blir det en hel del kaffe mellan varven också!

Varför sökte du dig till Räddningsmissionen från början? 

Jag kommer från Socialtjänstens värld och kände en stor frustration över att hela tiden hålla distans till den jag fanns till för. Jag kände hela tiden att jag ville gå ett steg närmare men kunde inte göra det utifrån min roll. Efter ett tag insåg jag att myndighetsutövning inte riktigt passade mig som person. I mitt uppdrag hos Räddningsmissionen känner jag ett helt annat utrymme och möjligheter att mötas på riktigt. Jag trivs på en flexibel arbetsplats där jag får förtroende att vara med och utveckla verksamheten och samtidigt följa upp och ta del av det resultat jag gör i mitt arbete. Det är väldigt viktigt för mig för att hålla mig motiverad. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får mötas på riktigt med de Räddningsmissionen finns till för. Det är en bra utgångspunkt för mig att vara medmänniska och att man möts i ögonhöjd, oavsett om det är målgrupp eller en kollega vid kaffemaskinen. Jag får mycket utrymme i min tjänst för att utföra det som är mitt uppdrag - att finnas till för målgruppen.

När är du stolt över att vara medarbetare på Räddningsmissionen?

Jag känner mig alltid stolt när jag är ute och representerar Räddningsmissionen i olika sammanhang. Mest stolt blir jag över den starka tilltron vår organisation bär på för alla människors lika värde. Jag blir stolt över att vi tillsammans jobbar med frågor som många duckar för. 

 

Jobba hos oss