”Vårt givande är inte en utgift, utan en möjlighet.”

25 juni, 2018

Basen i all vår insamling är våra trogna, regelbundna givare. De som ger en liten peng varje månad, år ut och år in. En av dem är familjen Hultman. Familjen bor i en lägenhet på Hisingen och består av pappa Fredrik och mamma Carolina och deras två killar, 10 och 12 år gamla. De har varit regelbundna givare i drygt 8 år. Vi har träffat Fredrik och pratat om hur allting började och hur de ser på sitt givande.

Hur och när kom ni i kontakt med Räddningsmissionen?

Via Saronkyrkan. Vi är med där och när jag började en bibelskola 2003 valde jag att göra min praktik hos Räddningsmissionen. Först på caféet på Vasagatan och sedan på ett lågtröskelboende. Det var enormt givande och häftigt att se hur pengarna kom till praktisk nytta. 

Hur ser ni på ert givande? Varför är det viktigt?

Både Carolina och jag är uppvuxna i kyrkan, så jag tror vi har lärt oss givande och socialt engagemang ända från söndagsskolan och de insamlingar vi gjorde där. Via kyrkan har vi fått lära oss att man ska förvalta och dela med sig av det man har. Kyrkans människosyn handlar ju om att hjälpa varandra. Jag ser inte vårt givande som en utgift, utan snarare som en möjlighet. Det finns alltid lite pengar över varje månad. Vi ger för att vi kan och vi vet att varje krona gör skillnad. Det är ju handlingen i sig som är viktig och att man gör det regelbundet, inte storleken i själva gåvan.

Varför började ni ge till just Räddningsmissionen?

Ända sedan jag gjorde min praktik har vi haft koll på Räddningsmissionen och stöttat dem på olika sätt, både praktiskt och genom att skänka pengar. Vi gillar också att Räddningsmissionen jobbar i vår egen närhet. I staden där vi bor och lever. 

Har ni tips till de som funderar på ett kontinuerligt givande, men inte kommer igång

Lås på och hitta en organisation som du gillar. Sedan är det bara att göra det! För oss är breven och utskicken som kommer en perfekt påminnelse. 

Ger ni till fler organisationer?

Vi ger också pengar till UNICEF, Erikshjälpen och Saronkyrkan kontinuerligt. 

Social inkludering och migration Solrosen 35:an – en säng för natten Frukostcafé Vasa – för hemlösa och socialt utsatta Insamling