– Vi vill göra skillnad på riktigt!

7 september, 2018

Frejs Revisorer är en av företagsvännerna till Räddningsmissionen. På deras kontor vid Ullevi i Göteborg jobbar ca 50 anställda. 

Karin Lind är HR-ansvarig på Frejs och förklarar hur samarbetet startade.

– Tidigare har vi gett bidrag till organisationer som främst arbetar utanför Sverige men nu ville vi vara med och förbättra livet för människor i vår närhet. Därför sökte vi en proaktiv organisation med lokal förankring och värderingar som stämmer överens med våra. Räddningsmissionen var ett perfekt alternativ och från första mötet kände vi att vårt samarbete kan utvecklas till något väldigt positivt, säger hon.

Frejs samarbete med Räddningsmissionen består av ett ekonomiskt bidrag men man erbjuder också anställda att arbeta som volontärer i Räddningsmissionens Frukostcafé. Dessutom anordnade man ett kundmingel med en auktion i julas.– Vi vill göra skillnad, på riktigt. Och samtidigt få nya perspektiv på vardagen. Det är många som har en önskan om att kunna göra skillnad men det är svårt att veta vad man kan göra. Nu kan vi det. Jag hoppas att detta ska ge en ökad arbetsglädje som i sin tur stärker motivationen och kvaliteten i vårt arbete. Förhoppningsvis kan vi även inspirera andra till liknande insatser, säger Karin.

”Samtidigt som gästerna säger att jag har gjort deras dag, så känner jag likadant. Det här har ju också gjort min dag.”

Nöjda cafévolontärer

Karin Lind har, tillsammans med sin kollega Linda Sjödahl, spenderat en förmiddag i Räddningsmissionens Frukostcafé där de hjälpt till att servera frukost. 

– Det blev en fantastisk start på dagen. Man känner att man gör något viktigt, som betyder mycket även om det är en enkel grej att bre mackor och servera havregrynsgröt, konstaterar Karin.   

– En del gäster träffar en rakt i hjärtat. Man har stor respekt för det liv de lever och det som gjort att de hamnat här. Och samtidigt som de säger att jag har gjort deras dag, så känner jag likadant. Det här, att få hjälpa till med frukosten, har ju gjort min dag, berättar Linda.

Både Linda och Karin konstaterar att de gärna kommer tillbaka till Frukostcaféet.
– Det är så enkelt, man ger så lite men får så mycket tillbaka. Alla kan ju göra detta. Det blir en intensiv upplevelse och många starka intryck på kort tid, på ett sätt som man vanligen inte får, konstaterar Linda. Det handlar om fyra timmar som är så mycket värda. Vi är så tacksamma att vi har fått göra detta! 


Fakta Frejs Revisorer AB och Frejs Konsulter AB:
60 anställda, varav 50 i Gbg och 10 i Smålandsstenar. Även kontor i Stockholm.
Verksamhet: Revision, rådgivning och redovisning
Företag