Scoutprojektet Lövgärdet

 

Scoutprojektet i Lövgärdet är ett samarbetsprojekt mellan Räddningsmissionen, Equmenia (Sveriges största kristna ungdomsorganisation) och Rosa Huset i Lövgärdet. Vårt mål är att barn och unga i Lövgärdet ska ha tillgång till roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter. Vi har startat upp scout för att vi tror att barn behöver komma ut i naturen, leka och ha roligt tillsammans i blandade åldrar. Vi tror att barn växer under ansvar och när barnen själva får testa på att göra saker. Scout är en meningsfull fritidsaktivitet som tillåter barn att lära sig om naturen, samhället, om sig själva och andra. 

Vi har två olika scoutgrupper, en grupp i Rosa Huset för barn mellan sex och tolv år och en grupp i anslutning till skolan för barn i årskurs fyra. Vi når flera målgrupper i de olika verksamheterna och under vanlig vecka möter vi mellan 20 och 40 personer. 

Vi har verksamhet på tisdag- och torsdagkvällar. Om du vill vara med i verksamheten på något sätt hör gärna av dig så kan vi berätta mer.

 

Vill du vara med som volontär?

Vi vill alltid bli fler volontära ledare! Läs mer och ansök.

Läs mer

 

Kontakta oss

Har du frågor om Scoutprojektet i Lövgärdet? Välkommen att kontakta oss!

Familjescout grillar marshmallows

Familjescout-gruppen i Lövgärdet marshmallows tillsammans! Målet är med familjescout är att familjer ska få umgås och sammansvetsas under roliga aktiviteter och att olika familjer från olika delar av samhället får mötas

Läs mer