Volontäruppdrag - Bellmansgatans gruppboende

 

Räddningsmissionen arbetar med socialt arbete på kristen grund. Bland annat arbetar vi med hemlöshet, integration och människor som befinner sig i utsatta situationer. En av våra verksamheter är Bellmansgatans gruppboende för människor med psykiska funktionshinder. De boende bor i egna lägenheter med möjlighet till gemenskap, aktiviteter och stöd i vardagen. Boendet är bemannat dygnet runt. Nu söker vi en volontär som vill vara med och stärka de boendes sociala kompetens!

Vi letar efter en volontär med stort tålamod som gärna får ha lite förkunskaper om psykisk ohälsa. Uppdraget handlar om att läsa högt ur en bok eller tidning som de boende väljer själva och sedan samtala kring detta. Du är med andra ord med och möjliggör en social aktivitet för de boende. Vid fem-tiden serveras middag och du som volontär får gärna stanna kvar och äta.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt uppdrag där du får vara med och se människor växa i mötet med dig och varandra. Du får också möjlighet att lära dig mer om psykisk ohälsa.

Placering: Bellmansgatans gruppboende, centralt i Vasastan
När: Du väljer en dag i veckan som passar dig bäst (förutom onsdagar), kl. 15.00-17.00
Minimikrav: Varannan vecka

Just nu är alla uppdrag här tillsatta.