Volontäruppdrag - Scoutledare på sommarkollo

 

I Rosa Huset i Lövgärdet, Angered, startade våren 2019 ett scoutprojekt med målet att lyfta barn och unga samt området. Ambitionen är att utforska vad scouting är i ett utsatt område som Lövgärdet. Projektet är ett samarbete mellan Equmenia, Rosa Huset och Räddningsmissionen.
Vi vill skapa förutsättningar för en meningsfull fritid med naturen som vardagsrum där barn och unga får lära känna sig själva och växa i självförtroende och relationer med andra.

Kolla in scouterna i Lövgärdets instagram på @scouternalovgardet för att se vad gruppen hittar på!

Under vecka 25 och 26 har Rosa huset i många år haft ett dagkollo där aktiviteter ordnats för barn tre dagar i veckan, tisdag - torsdag mellan 10.00 -15.00. Då många barn kommer vara kvar i området under sommaren som kommer är det extra viktigt att det erbjuds aktiviteter. Dagkollot (som kallas Sommarbyn) är helt gratis för barnen som kommer, vi bjuder också på lunch. För att så många barn som möjligt ska kunna delta i aktiviteterna behöver vi vuxna ledare som vill investera i dessa barn. Det kommer alltid att finnas anställda scoutledare på plats men du kommer att vara en viktigt del av Sommarbyn.

Som ledare ska du dela scouternas värdegrund samt vara en trygg person med stort tålamod och ha ett hjärta för barn. Vi bedriver vår verksamhet på kristen värdegrund men vi välkomnar, såklart, alla världsåskådningar. Både bland barn och ledare. Du behöver vara minst 20 år.

Vecka 25: 16 till 18 juni

Vecka 26: 22 till 24 juni

Vi ser helst att du kan delta under båda veckorna, men det är inte nödvändigt. Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till Julia Sjöström (julia.sjostrom@equmenia.se) eller Malin Pettersson (malin.pettersson@equmenia.se).
Hoppas vi ses!

Ansök här!