Volontäruppdrag - Solrosen Borås

 

Räddningsmissionen arbetar med socialt arbete på kristen grund, bland annat inom områden som hemlöshet, integration och människor som befinner sig i utsatta situationer. En av våra verksamheter är Solrosen som ger stöd och barn till ungdomar som har eller haft en frihetsberövad familjemedlem.

30 000 barn i Sverige har en förälder i fängelse eller frivård. Solrosen ger stöd till barn och ungdomar som har eller har haft en frihetsberövad familjemedlem. Barn, unga och vuxna får sätta ord på vad de tänker och känner om att en familjemedlem är frihetsberövad.

Nu letar vi efter dig som vill ge av din tid till de barn och vuxna vi möter på Solrosen i Borås. Som volontär hjälper du framförallt till med praktiska göromål som att handla, baka, ta fram fika och diska, men också att sprida en trygg och skön stämning i våra lokaler.

Det är både föräldrar och barn som kommer och har samtal hos oss. Vid dessa samtal önskar vi även att du passar och leker med barnen, eller ta hand om den väntande föräldern genom att servera kaffe och småprata. Då vår verksamhets inredning plockas undan efter varje arbetsdag hjälper du som volontär även till med detta.

Vi letar efter dig som tycker om att fixa och dona i köket, och samtidig längtar efter att bidra med ett gott möte till både vuxna och barn. Vi erbjuder dig ett meningsfullt uppdrag där din insats är betydelsefull!

Placering: Solrosen, Borås

När: Onsdagar kl. 14-19. Ibland har vi även behov på tisdagar kl. 14-17. Önskvärt med start omgående.

Miniåtagande: En dag i veckan

Åldersgräns: 25 år

Välkommen med din ansökan. Vi behöver dig!

Ansök här!