Donera julmat

 

Tack för att ni vill donera er överblivna mat till oss!

Här är information om vilken mat vi kan ta emot och vad vi behöver veta om maten som skänks. Allt för att det ska bli så smidigt och enkelt som möjligt. Maten ni donerar till oss kommer gå till Räddningsmissionens interna verksamheter genom ResursRätt. Läs mer om ResursRätt här.
 

Krav för mottagande av mat:

  • Vi behöver minst två dagars framförhållning för att säkra att er donation kommer till behövande.
  • Kylkedjan behöver garanteras. Vi hjälper gärna till med info hur detta kan säkras vid transport. Önskvärt är att ni levererar maten efter överenskommelse med kontaktpersoner nedan. 
  • Tillagad mat ska vara uppmärkt, antingen på emballage eller på en samlad lista.
  • Inget som doneras får ha kontaminerats med bakterier eller allergener om det inte framgår i allergiinfo. Vi kan inte ta emot brutna förpackningar om det inte hanterats enligt regelverket.

 

Information/uppmärkning av tillagad mat som inte varit ute bland gäster eller på buffé:

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum samt datum när produkten tillagades.
  • Har maten värmts upp efter den tillagats så vill vi veta detta, samt om den kylts ner i godkänt nedkylningsskåp.

 

Information/uppmärkning av råvaror med ej slutna förpackningar

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum.
  • Råvaran ska vara förpackad på ett matsäkert sätt.

 

Information/uppmärkning av råvaror som ligger i obruten originalförpackning

  • Produktnamn samt innehåll.
  • Var råvaran är inhandlad.
  • Bäst före-datum.

 

Om den mat ni vill donera uppfyller dessa punkter är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Kontaktpersoner 

Johanna Älisgård
Samordning transport och logistik 
johanna.alisgard@raddningsmissionen.se 
0721-454231

Jerker Albrechtsson
Kock ResursRätt
jerker.albrechtsson@raddningsmissionen.se 
0705-895033