Ert matsvinn kan göra skillnad för människor i social utsatthet  

ResursRätt tar vara på mat och andra förnödenheter och fördelar dem till Räddningsmissionens verksamheter för människor i social utsatthet. Vill ert företag bli av med matsvinn och stötta människor i utsatta situationer? Då är ni välkomna till ResursRätt!  

Alltför många människor i Göteborg lever i social utsatthet och vi vet att bra mat har stor påverkan på ens livssituation. Därför vill vi utöka vårt samarbete med företag, grossister, producenter och andra verksamheter som vill vara med och bidra. Smidigt och enkelt. Ingen mat som skänks till ResursRätt säljs vidare, utan går till människor som är i behov. All mat som kan ätas istället för att slängas är dessutom en stor vinst för miljön!

Donera i appen

Vi vill göra det enkelt för företag att donera matsvinn och andra förnödenheter till oss. Därför har vi nu tagit fram appen ResursRätt. I appen kan ni gå in och meddela oss vad ni vill donera, vilken volym det handlar om och vilken tid ni vill att vi kommer och hämtar varorna. Vi som arbetar på ResursRätt har stor erfarenhet av att hantera mat. Vi har en kyllastbil och en lastbil för övriga varor och kommer gärna och hämtar maten hos er!  

Resurserna som doneras går i första hand till Räddningsmissionens arbete och sedan till andra organisationer och församlingar som jobbar med socialt arbete. ResursRätt skiljer sig på så sätt från vår verksamhet MatRätt som bygger på regelbundna avtal med företag som vill donera mat till vår matbutik.  

Vilka varor tar vi emot? 

Vi tar emot all mat som går att äta, exempelvis: 

  • Krossade ytterförbackningar 

  • Varor med kort datum 

  • Överproduktion 

  • Storförpackningar 

Färskvaror kan ha två till tre dagar kvar till sitt bäst före-datum. Frys- och torrvaror kan ha passerat datum med någon vecka så länge fryskedjan inte är bruten.
Eftersom vi arbetar med spårbarhet underlättar det om det finns en följesedel med produkterna. Om följesedel saknas journalför vi det när varorna kommer till ResursRätt. 

Hit går resurserna du donerar

 Frukostcaféet Vasa  Jourboende 35:an  

Station Nord  Solrosen  Socialt stöd

 

Hör gärna av er!

Om det uppstår frågor eller om ni behöver hjälp med det praktiska kring sorteringen av produkter är ni varmt välkomna att höra av er till oss. 

Stort tack för ert bidrag! 

MatRätt räddar julmaten från de inställda julborden

I och med de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten så är det många som nu tvingas ställa in sina julbord. På grund av det så står nu många restauranger med en massa julmat som inte kommer gå åt. MatRätt och Resursrätt har tagit emot flera donationer från inställda julbord. 

MatRätt ResursRätt MatRätt ResursRätt Så gör vi skillnad
Läs mer