17 oktober, 2018 18:00 – 21:00
Götaplatsen

Demonstration mot hemlöshet

Välkommen att delta i vår brukarstyrda demonstration för hemlösa på världsfattigdomsdagen. 

Rebellerna: en demonstration mot hemlöshet

I en kärleksfull och konstruktiv anda ger vi personer med erfarenhet av social utsatthet möjlighet att vara röstbärare för de hemlösas förvärrade situation i samhället. Projekt Rättvis teaters mål är att ge hemlösa möjlighet att hitta egna sociala mobiliseringsmodeller med hjälp av forumteater. Vi bjuder nu in för andra året i rad till en brukarstyrd demonstration för hemlösa med temat  Rebellerna, en demonstration mot hemlöshet. I demonstrationen får hemlösa möjligheten att ta plats och skapa uppmärksamhet angående sin situation i dagens Göteborg. Varmt välkommen att delta i demonstrationen med oss!

/ TID OCH PLATS /
Samling vid Götaplatsen den 17 oktober kl 17:30 och kl 18:00 startar demonstrationen. Då går demonstrationståget vidare till Gustav Adolfs torg där det blir mingel med makthavare,speakerscorner, streetart, gatuteater, fredscermoni och uppträdande.

/ ARRANGÖR /
Rättvis teater och Göteborgs Räddningsmission

Se inbjudan här

 


Rättvis teater är ett arvsfondsprojekt i Göteborgs Räddningsmissions regi. Vi erbjuder hemlösa eller andra socialt utsatta personer möjligheten att undersöka sin livssituation med hjälp av grupp aktiviteten forum teater där våra gruppdeltagare  arbetar fram sina egna sociala mobilisering strategier. Läs mer här.

Hemlöshet och social exkludering Rättvis forumteater - utökat självstyre för hemlösa Frukostcafét – för hemlösa och socialt utsatta